MeldNu.nl

Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Joy Therese Dekempe, ID-fraude en internetoplichting


Gemelde gegevens (ID-fraude en internetoplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
ID-fraude en internetoplichting
Gebruikte methode:
Marktplaats, E-mail
Naam:
Joy Therese Dekempe
Land:
Nederland
E-mailadres:
Rekeningnummer:
NL12INGB0666872961
NL12 INGB 0666 8729 61
Gebruikersnaam:
Rianne
Product:
Playstation 4 Pro 1TB
Bedrag:
€ 170
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Ik kocht afgelopen zaterdag via tweedehands.be een playstation 4 pro 1TB bij iemand wiens profielnaam Rianne was. Ik heb met haar gemaild (toen stond er ineens tweedehands.nl) en toen sloot ze telkens af met Joy Therese Dekempe. Ze vertelde mij dat ze vroeger in België woonde maar nu in Groningen en dat ze de Playstation zou opsturen. Ik heb haar rekeningnummer gekregen en 170 euro overgeschreven. Ik heb haar dinsdag gecontacteerd en gevraagd of ze het geld had gekregen. Toen zei ze mij dat ze het pakket donderdag zou versturen en een foto en trackingcode zou mailen. Ik heb haar sindsdien echter niet meer gehoord, terwijl ze op vorige mails altijd heel snel antwoordde. Ik vrees dat ik ben opgelicht. Ik heb haar e-mailadres en bankrekeningnummer, maar ik vrees dat ik niet de enige ben die opgelicht is. Ik heb wat zoekwerk gedaan op Google en zag toen, telkens door Rianne geplaatst, quasi dezelfde zoekertjes verschijnen. Er stond echter op het zoekertje waarop ik gereageerd heb dat zij dat profiel toen net had aangemaakt. Ik stuur enkele screenshots mee. Wat kan ik doen?


Deel deze meldingReageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?
Mogen gebruikers contact met u opnemen?


Reacties (3)


Hetzelfde voorgehad met deze persoon, maar dan via 2dehands.be
Profielnaam was daar Jenny, bankrekening was NL36INGB0001463490.
Persoon reageerde zeer snel, helft van het bedrag gestort zoals we overeen waren gekomen, maar nadien niets meer van gehoord.
24-09-2018 - floris
Heel hetzelfde verhaal ik heb de helft 75 € van het bedrag overgeschreven omdat ik zeker wou zijn van mijn stuk? maar dus toch opgelicht ook niet reageren op mails terwijl ze voor de transactie constant mailde. ze zei dat ze vroeger in belgië gewoond had en nu verhuisd was naar nederland. Mijn zoon is er het hart van in. Triestig dat het vertrouwen zo kan geschonden worden
25-09-2018 - els gevaert
Beste,
Ik ben ongeveer drie weken geleden door dezelfde persoon opgelicht. Heeft u ondertussen stappen ondernomen? Zelf heb ik online aangifte gedaan en ook het Europees Centrum voor de Consument op de hoogte gebracht, maar niemand kan iets doen.
Het is verdorie wel heel gemakkelijk met een buitenlands rekeningnummer en een fictief e-mailadres om mensen op te lichten. Aangezien de bedragen ook zeer klein zijn, kijkt niemand er ook van op, maar ondertussen ben ik 130€ kwijt en niemand lijkt iets te kunnen/willen doen.
Misschien staan we samen sterker? Hoor graag van u
Mvg, Dieter
08-10-2018 - Dieter