Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

NL43INGB0686017293, Fraude oplichting


Gemelde gegevens (Fraude oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Fraude oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats
Land:
Nederland
Mobiel:
0616210081
Rekeningnummer / IBAN:
NL43INGB0686017293
NL43 INGB 0686 0172 93
Gebruikersnaam:
m.alex
Bedrag:
€ 290
Betaalmethode:
Bankoverschrijving

Omschrijving van de melding:

Marktplaatsverkoper m.alex uit Wolvega (NL43INGB0686017293) verkocht mij nieuwe BMW e46 M3 Cabrio LED achterlichten, compleet. Althans dat was de bedoeling. Verkoper heeft op MP meerdere advertenties met gedemonteerde BMW-onderdelen, oa m1686740989, m1718111373, enz.

Na de deal te hebben gesloten en €290 te hebben overgemaakt, vraagt de heer om €100 extra of mijn oude als inruil (want meneer had zich vergist). Ben de kwaadste niet en vond het nog steeds een redelijke deal en ging daarmee akkoord. En toen begon het. Eerst beschadigde en gebruikte achterlichten van een ander model toegestuurd. Geretourneerd en aangegeven we complete (plug and play) én nieuwe achterlichten hadden afgesproken. Nieuwe werd toen nieuwwaardig (de derde red flag). Waarop ik aangaf: maar dan echt zo goed als nieuw - geen krassen, plekken oid. Kreeg toen wederom gebruikte (rubberen afdichtingen versleten) achterlichten toegestuurd waar ik ook extra kabels bij moest bestellen om deze aan te sluiten (niet plug and play). Na wat heen en weer ge-appt te hebben, besloten de koop ongedaan te maken, want wat ik wilde kopen en waarvoor ik betaald hebt, heeft deze verkoper niet. Product aangetekend geretourneerd en voorgesteld de gemaakte verzendkosten over te nemen, maar nu wil de verkoper het geld (€283,25) niet meer terugbetalen. Aangifte gedaan, maar zowel Politie én Marktplaats zeggen: je moet er zelf maar met de verkoper uit zien te komen. Voor de verkoper is het mijn probleem. Vannacht een app met de video waarin hij het aangetekende pakket in de ondergrondse vuilniscontainer gooit.

Ik laat de aangifte open staan en daarmee zal de verkoper problemen krijgen mocht hij ooit een Verklaring omtrent Gedrag nodig hebben, maar daarmee heb ik mijn geld ook niet terug. Wat te doen?


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?