Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

P. van Boxtel, Internetoplichting via marktplaats facebook


Gemelde gegevens (Internetoplichting via marktplaats facebook)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting via marktplaats facebook
Gebruikte methode:
Bericht via marktplaats en email
Naam:
P. van Boxtel
Land:
Nederland
Rekeningnummer / IBAN:
NL04KNAB0406104883
NL04 KNAB 0406 1048 83
Gebruikersnaam:
Wat wil je doen
Betaalmethode:
Betaald via iDeal

Omschrijving van de melding:

Klant plaatst kunstadvertentie met foto's op Marktplaats. Na bieding reactie ontvangen het was akkoord. Betaling per omgaande overgemaakt. 375,-- Toen begon het spel..... "verkoper had geld niet ontvangen" Bewijs doorgezonden dat bedrag was overgemaakt. Mijn verzoek was het werk op gereserveerd te plaatsen. Even was reservering zichtbaar maar nadat het geld was overgemaakt "reservering" niet meer zichtbaar. Zitten wachten op bericht maar kwam niets ondanks aandringen van onze zijde. Maandag na wederom een verzoek om reactie ... het bericht geld was ontvangen. Zou heden verzonden worden. Bij vraag na het bewijs van verzending, een verhaal dat de zoon een ongeluk had, en hierdoor eea de dag erna zou worden verzonden. Nee dus !!! Gelijktijdig verscheen een nieuwe kunst advertentie van Watwiljedoen. Hiervan melding gemaakt bij Marktplaats dat deze advertentie zou kunnen vallen onder oplichting/fraude. Marktplaats heeft na controle het account per omgaande verwijderd.


Deel deze melding

Reacties (2)


23-04-2021 - Tom K
Beste Huub,
Ik ben ook opgelicht op MP (6 april j.l.) door een VAN BOXTEL NL54RABO0364220406. € 700 betaald voor een antiek klokje en een antiek pistool. Deze van Boxtel had als gebruikersnaam “Raam” en komt zogenaamd uit Heerhugowaard. Van Boxtel is wellicht de geldezel. Zie mijn melding d.d. 17 april 2021. Ook fraudeurs hebben beperkte fantasie, dus mogelijk dat hij zo’n alias opnieuw gebruikt, nu niet als rekeninghouder maar als gebruikersnaam. De oplichting betreft hier in ieder geval weer “Kunst en Antiek”. De foto’s en beschrijvingen plukt hij van internet (zelfde modus operandi). In mijn geval had hij ze gekopieerd van de site van een mij bekende antiquair nota bene. Net als ik heb je nu een rekeningnummer en daarmee potentieel het adres van de oplichter, c.q. geldezel, maar dankzij overspannen privacywetgeving gaan de bank, noch MP, noch de politie dat adres doorgeven. We kunnen dus geen civiele procedure starten.
Sterkte en succes, Tom
04-05-2021 - Tom K
Beste Huub, Ik zie vandaag pas dat "mijn" fraudeur op 16 april 1 cent had teruggestort op mijn rekening, nadat ik hem via een storting van 1 cent had laten weten dat ik aangifte had gedaan. Door deze terug-storting kon ik voor het eerst zijn initiaal zien, namelijk "P". Mijn vermoeden is dus correct. P. van Boxtel met rekeningnummers NL54RABO0364220406 en NL04KNAB0406104883 is een en dezelfde als van Boxtel en Raam en Watwiljedoen. Ik heb deurwaarderskantoor LAVG op de zaak gezet. Wanneer ik hem vind laat ik je het weten. Mvg, Tom


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?