Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Particulier, Chantage, Afpersing


Gemelde gegevens (Chantage, Afpersing)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Chantage, Afpersing
Gebruikte methode:
E-mail
Betaalmethode:
Bitcoin

Omschrijving van de melding:

Hallo,

Ik.hou je al een tijdje in de gaten omdat ik je gehackt heb door middel van een trojan virus in een advertentie op een porno website. Indien je hier niet bekend mee bent zal ik dit even toelichten. Een trojannvirus geeft je de volledige toegang en controle over een computer, of elk ander apparaat. Dit houd in dat ik alles op je scherm kan zien en je camera en microfoon kan inschakelen zonder dat jij hiervan op de hoogte bent. Zo heb ik ook toegang gekregen tot al je contactpersonen.

Ik heb een video gemaakt waarop te zien is hoe jij jezelf bevredigt op de linker helft van het scherm en op de rechter helft zie je de video waar jij naar keek. Met een druk op de knop kan ik deze video doorsturen naar alle contactpersonen van je email en social media.


Аls je dit wil voorkomen maak je een bedrag van 1000 euro over naar mijn bitcoin adres (Аls je dat niet weet, zoek met Google "Bitcoin kopen").


Bitcoin adres: 1C4mfEocH7JqeHPGNr4RuEbx35MSbNS9BQ

Zodra de betaling binnen is wis ik de video en hoor je nooit meer van mij. Ik geef je 72 uur de tijd om de betaling over te maken. Daarna weet je wat er gebeurt. Ik kan het zien als je de email hebt gelezen.
Аangifte doen heeft geen zin, deze email is namelijk op geen enkele manier te traceren en mijn bitcoin adres ook niet. Ik maak geen fouten. Аls ik erachter kom dat je toch aangifte hebt gedaan of dit bericht met iemand anders hebt gedeeld zal de video direct verspreid worden.

Het delen van dit bericht zal er natuurlijk ook voor zorgen dat anderen dit gaan kopieren en dan kom je vanzelf weer aan de beurt.

De groeten!


Deel deze meldingReacties (14)


26-09-2018 - H Balsters
Ik heb precies de zelfde mail ontvangen
26-09-2018 - Henry
Vandaag exact dezelfde mail ontvangen. Niet op gereageerd. Mail verwijderd en uit de prullenbak verwijderd.
27-09-2018 - Leon Berkhout
Mijn zoon heeft deze mail vandaag ook gekregen precies dezelfde.
Beetje triest!
27-09-2018 - Cees
bitcoin adres was al gemeld op de site bitcoinabuse.com.
Kijk ook eens op de site meldnu.nl bij de melding Particulier, Oplichting, 72 uur om te betalen. daar zie je dat er al heel veel mensen een bericht achter hebben gelaten en dezelfde email hebben ontvangen
Nog geen betaling gedaan op dit bitcoinadres
29-09-2018 - Rob
Ik heb het zelfde bericht gehad. Alleen het Bitcoin adres was anders. Ik reageer daar niet op, wat me wel opviel is dat de tekst nu niet zeer slecht is geschreven. Mijn pc is goed beveiligd en ik denk dan ook niet dat er iemand op zou komen, ook heb ik helaas voor deze persoon ook niet naar deze site's gekeken. ;-) het adres dat ik kreeg was : Bitcoin adres: 1P7qCJfqP8iGcyPSGHzAU3KEcxWqAHGsf
29-09-2018 - Cees
bitcoinadres gemeld er zijn nog geen betalingen gedaan
Rob kan jij soms zien of de email is verstuurd door een server uit Moskou met het adres. iasdnaassd.info ([194.58.60.106]) de server gebruikt de reeks 194.58.60.0 - 194.58.60.255. Dus de laatste drie cijfers kunnen anders zijn graag hoor ik dat.
Deze gegevens staan in de brongegevens van de mail
29-09-2018 - Rob
Ja zelfde adres, meer verstand heb ik er ook niet van.
X-SourceIP: 194.58.60.217
29-09-2018 - Cees
Rob bedankt kan je ook zien wat voor het ip adres staat.
Dit kan je bij de mail vinden in de brongegevens via weergave of extra opties van de email. Kopieer de brongegevens van de email en plak deze in mxtoolbox.com/… en drukt op analyse Header. Nu krijg je gegevens te zien waar de mail vandaan komt de eerste is het startpunt.
Alvast bedankt en kijk ook eens op de site bij Particulier, Oplichting, 72 uur om te betalen dan zie nog veel meer informatie
22-10-2018 - VanErp
Vanmorgen dezelfde mail ontvangen; wat is het advies?
Niets doen, mail verwijderen?
22-10-2018 - Sam
Precies dezelfde e-mail ontvangen. Alleen ander bitcoin adres: 1Mn52pK3vnu4MTw9ua1noH2zjhaxXJBLcR
22-10-2018 - cees
VanErp kan je het bitcoin adres doorgegeven en eventueel de eerste server vanwaar de mail gestuurd is. Dit kan je vinden in de brongegevens. De brongegevens kan je eventueel kopiëren en op de site zetten dan kan ik die er uithalen of stuur de mail naar mij via de site. Hierna kan je de mail weggooien wat het is de grootste onzin
22-10-2018 - Van Erp
Dag Cees,
Bitcoin adres:1J1Da3QGFgh5Zas7qWMVeUmxN8hBa7VMPm

Brongegevens in de bijlage (is dit wat je bedoeld?)

m.vr.groet
VvanErp (Bijlage)
22-10-2018 - cees
Van Erp bitcoin adres 1J1Da3QGFgh5Zas7qWMVeUmxN8hBa7VMPm gemeld er waren nog een meldingen. Jouw bijlage kan ik niet openen.
Stuur mij de mail als je wilt dan zal ik zelf kijken waar deze vandaan komt
13-11-2018 - Cor bar
Precies de zelfde email, heb alleen gelachen.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?