Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

0687036669, (bijna) oplichting


Gemelde gegevens ((bijna) oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
(bijna) oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats, whatsapp
Mobiel:
0687036669
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

vandaag werd ik weer via WhatsApp benaderd twijfel ik gisteren mijn nummer van marktplaats heb verwijderd. Deze persoon lijkt het volgende standaart bericht te sturen:
Goede middag,

Ik zag dat u een hele Prachtige en goedwerkende IPhone 6 telefoon op marktplaats had aangeboden, deze zou ik dan natuurlijk heel graag van u over willen nemen voor de vraagprijs.

Met vriendelijke groet
Lyncia Gerritsen

Vervolgens vraagt hij/ zij waar het geld naartoe kan een vertelt deze persoon over negatieve ervaring omtrent oplichting (zie foto in bijlage).


Deel deze melding

Reacties (6)


15-04-2021 - Opgelet
Lyncia is niet alleen. Haar man Jan Gerritsen doet ook mee aan deze vervelende praktijken. Zie de bijlage, zelfde telefoonnu +31687036669 (Bijlage)
15-04-2021 - Truus
Wij zijn ook door Lyncia Gerritsen benaderd via dit 06 nummer voor een aankoop via MP. Gelukkig hebben wij het nummer via google gecontroleerd. Bij ons begon ze ook met een zielig verhaal waardoor we twijfel kregen of dit wel oprecht was. Nu alles geblokkeerd.
15-04-2021 - Marktplaats verkoper
Let op! Bericht gekregen via WhatsApp.

Goede morgen,

Ik zag dat u een hele Prachtige en goedwerkende "...." op marktplaats had aangeboden, deze zou ik dan natuurlijk heel graag van u over willen nemen voor de vraagprijs.

Met vriendelijke groet

Lyncia Gerritsen

Ik dent dat ze proberen jouw rekening te hacken via en verificatie toesturen.
16-04-2021 - Acer laptop
Goede morgen,

Ik zag dat u een hele Prachtige en goede Acer laptop op marktplaats had aangeboden, deze zou ik dan natuurlijk heel graag van u over willen nemen voor de vraagprijs.

Met vriendelijke groet

Lyncia Gerritsen

Volgende reactie;

Oké top, eens even kijken. Omdat ik nogal druk met werk ben zal ik denk ik geen tijd hebben om hem op te kunnen halen dus zou u deze kunnen verzenden? Mijn adres is Corellistraat 28 8031 JJ in Zwolle, wij vergoeden de verzendkosten. Het pakketje mag op naam van mijn man ik zal zijn naam hieronder even Typen

Jan Gerritsen

Alvast bedankt.

Laatste reactie;

Prima, begrijpt u mij niet verkeerd. Ik heb een paar maanden geleden een heleboel narigheid meegemaakt via online handelen. Zodoende ben ik een paar maanden tot 2 keer aan toe opgelicht. Via Marktplaats (Via gelijk oversteken) en eerder via Betaalverzoeken/Tikkie. "Wij hebben marktplaats hierover benaderd, vervolgens is ons verteld dat we alleen aangifte konden doen." En konden fluiten naar ons geld. Vervolgens hebben ik en mijn man aangifte gedaan op het bureau, en we kregen als tip mee om de volgende keer gebruik te maken van een controle verzoek.
Geeft ons een vertrouwd gevoel en hiermee kunnen we beiden oplichting tegengaan, vind u dat goed? Ik maak het geld over na de verificatie, als het geld op uw rekening staat, kunt u het verzenden.

Hier hetzelfde verhaal. +31687036669 / 0687036669
16-04-2021 - Wouter
Zelfde verhaal bij mij. Zijn inderdaad standaard teksten die gebruikt worden. Nummer snel blokkeren!
17-04-2021 - Raoul
Precies het zelfde meegemaakt. Toen ik zei dat ik 't nogal dubieus vond reageerde ze met: "Dan doet u het toch niet en gaat u naar een ander."
Toen was het snel duidelijk met wie ik te maken had. 😅
OK, doei! (Bijlage)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?