Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Kirsten Soesan, Phishing


Gemelde gegevens (Phishing)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Phishing
Gebruikte methode:
Reageren op advertentie Marktplaats via Whatsapp
Naam:
Kirsten Soesan
Mobiel:
0683424576

Omschrijving van de melding:

Iemand die zich voordoet als Kirsten Soesa nam via whatsapp contact op over mijn advertentie van een mobiele telefoon op marktplaats. Bood de vraagprijs en vroeg het aangetekend te versturen. Toen ik mijn rekeningnummer doorgaf voor de betaling vroeg deze persoon een kopie van mijn bankpas op te sturen, zogenaamd omdat deze persoon eerder last had gehad van fraude/katvangers. Ik heb dit uiteraard niet gedaan. Sindsdien niets meer gehoord. Wel nu gezien dat op deze naam en dit telefoonnummer meer van dit soort meldingen zijn. Overigens denk ik dat deze persoon niet zelf Kirsten Soesa heet, maar dat dat de naam is van een eerder slachtoffer, van wie wel een kopie van bankpas is verkregen.


Deel deze melding
Reacties (5)


25-09-2018 - Marco
Het zelfde mee gemaakt. Hieronder wat ze schreef mogelijk herkent u hetzelfde:

Goedendag! Ik zat te kijken op marktplaats en kwam de telefoon tegen, is deze nog beschikbaar en zoja wat is de laagste prijs hiervoor? Met vriendelijke groeten Kirsten Soesan

Prima! Ik bied de vraagprijs alleen zit ik met een klein probleempje.... Ik kom zelf uit Maastricht en dat is niet bepaald om de hoek. Dus mijn vraag is zou u hem eventueel aangetekend kunnen opsturen, dan betaal ik de verzendkosten en uiteraard maak ik het geld van te voren netjes over.

Helemaal top, de verzendkosten zijn als het goed is €8,60. Mijn huisadres is Bemelerweg 94, 6226NE, Maastricht. Bij welke bank zit u zelf?

Alleen heb ik wel nog een laatste vraag, ik ben vorige week opgelicht voor €500 bij de aankoop van een MacBook en dus nu ben ik extra voorzichtig geworden met marktplaats aangezien ik aangifte heb gedaan en ik mijn geld nog niet terug heb, zou je misschien een fotokopie kunnen maken van je bankpas dan weet ik dat jij de rechtmatige eigenaar bent aangezien diegene die mij opgelicht had een bankpas gebruikte van een kattenvanger. Dan stuur ik ook gelijk een fotokopie van die van mij.

0683424576 is zijn telefoonnummer
Gebruikt vermoedelijk id van iemand anders (Bijlage)
26-09-2018 - Koen
Gisteren hetzelfde meegemaakt. Deze persoon heeft mij via Whatsapp benaderd. Teksten hetzelfde als bij Marco.
Was nogal opdringerig. Eerst vragen naar de beste (laagste) prijs en dan meteen de vraagprijs plus verzendkosten willen betalen, terwijl ik vroeg om een goed bod via Marktplaats.
Keer op keer aandringen om het snel te regelen.
Valt zoiets onder "poging tot oplichting"?
26-09-2018 - L hofman
Deze mevrouw heeft mij net ook ben adres via Marktplaats en vroeg ook een foto van mijn bank pas te maken
Dit heb ik niet gedaan
Pas op voor haar
26-09-2018 - Jelmer
Precies hetzelfde gehad zojuist. Gelukkig niet mijn bankrekening gestuurd en gelijk op WhatsApp gerapporteerd en geblokkeerd.
27-09-2018 - Diego van de kamp
Zelfde situatie. Wilde een telefoon van me kopen en toen vroeg hij of zij naar foto van bankpas en id. Stuurde me zogenaamd zijn id (van soesan kirsten). Vertrouwde het niet helemaal dus stuurde halve foto van bankpas en id en toen zag ik dit bericht.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?