Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Bob van Raamsdonk, Identiteitsfraude


Gemelde gegevens (Identiteitsfraude)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Identiteitsfraude
Gebruikte methode:
E-mail telefoon whatsapp
Naam:
Bob van Raamsdonk
Mobiel:
0683573836
Gebruikersnaam:
Bob
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Vrijdag werd ik geappt door ene bob raamsdonk. Hij had belang bij mijn Samsung s3 en ging per direct akkoord met mijn vraagprijs. Ik moest het dan wel aangetekend versturen. Hij zou dat het geld per direct over maken incl verzendkosten 6.80€, ik moest de betaling bevestigen omdat hij een zakelijke rekening heeft en volgens hem dus anders was ik moest even met de identifer inloggen. Ik vertrouwde dit al niet dus app door gestuurd naar mijn partner en ing gebeld met de vraag of dat zo was. Zij hadden er nog nooit van gehoord en vonden het ook raar. Ik ben toen gaan googlen op de naam van hem en kwam gelijk op zijn nummer terwijl ik deze niet had in gevuld. Hij heeft dus meerdere mensen al geprobeerd op te lichten. Ik heb hem alleen kopie van bankpas gestuurd.
Hij heeft een profielfoto op WhatsApp van (hem) op een bankje met een hond.
Politie is in geschakeld en geeft aan dat er in Leens geen van Raamsdonk woont.


Deel deze melding

Reacties (7)


25-09-2018 - Frank
Vanmorgen dezelfde mail gekregen. Je schrikt toch wel heel even. En gek dat de afzender je eigen emailadres is.
25-09-2018 - Simon
Ik heb ook zo'n mail gehad om 03:30 uur. Idioot!
25-09-2018 - constantijn
Zelfde verhaal meegemaakt, ook met Bob van Raamsdonk via whatsapp onder hetzelfde nummer. Toen mij gevraagd werd een kopie van mijn pas en rijbewijs te sturen rook ik onraad en ben gaan googlen.

Ik heb contact gehad met de echte Bob van Raamsdonk en hij gaf aan dat zijn telefoon roodgloeiend staat van de meldingen over fraude. Meer hierover op zijn facebook pagina. ook schijnt zijn verhaal bij opsporing verzocht te komen.
25-09-2018 - Loes
Als je een kopie van je bankpas hebt gestuurd, zou ik goed mijn rekening in de gaten houden, want daar hebben ze soms al genoeg aan om je rekening te plunderen (vervaldatum, pasnummer, rekeningnummer samen vormen voldoende gegevens).
30-09-2018 - Astrid
Mijn dochter heeft iets dergelijks meegemaakt. Bob van Raamsdonk appte dat hij mijn dochters bankpas wilde zien omdat hij eens was opgelicht. Hij wilde mijn dochters fototoestel kopen. Toen het pakje was opgestuurd kwam er geen reactie meer. Hij stuurde in de app de foto in de bijlage
17-10-2018 - Tim
De persoon in kwestie 'Bob' is mijn vader (de echte). Hij is zelf de dupe geweest van oplichterij en heeft verder niets te maken met de oplichtpogingen, voor verdere vragen en/of opmerkingen kunnen jullie mij een bericht sturen.
17-10-2018 - Bob van Raamsdonk
ALERT!!! PAS OP!!!!

Geachte fb en marktplaatsbezoekers. Iemand geeft zich uit voor mij. Hij/ zij opereert onder tel nummer +31 6 83573836. Gebruikt ook mijn foto, waarop rijbewijs en bankpas zichtbaar zijn.
Op een andere foto gebruikt hij een foto van mijn Facebook waarop te zien is dat ik op een bankje zit met een herder op de boulevard in Kijkduin.
U wordt benaderd via whats app. Dat is niet gebruikelijk. Ik wil met dit bericht voorkomen dat u gedupeerd wordt door dit criminele gedrag.
Inmiddels heb ik marktplaats geïnformeerd en aangifte gedaan bij de politie.
Doe u alstublieft geen zaken met deze crimineel. Als hij / zij de kans krijgt, wordt uw bankrekening leeg gehaald. Mocht u verdere aanwijzingen hebben die leiden tot de aanhouding van deze crimineel, kunt u mij berichten of melding doen bij de politie.
Dank u voor uw medewerking. Graag dit bericht zoveel mogelijk delen om verdere schade te voorkomen.
Met vriendelijke groet,
Bob van Raamsdonk ( de echte)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?