Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Kirsten Ingeborg Soesan, Identiteitsfraude


Gemelde gegevens (Identiteitsfraude)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Identiteitsfraude
Gebruikte methode:
App contact via marktplaats
Naam:
Kirsten Ingeborg Soesan
Land:
Nederland
Mobiel:
0683424576
Rekeningnummer / IBAN:
NL27INGB0007970800
NL27 INGB 0007 9708 00
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Deze persoon reageert via whatsapp op uw marktplaats advertentie. Ik verkocht een smartphone. Deze persoon komt betrouwbaar over en doet alsof hij/zij serieus uw product wilt kopen. Foto van deze persoon is zwartwit met twee kindjes op een bankje.

Na het afspreken van een prijs en de verzendmethode vraagt hij welke bank je hebt ivm het overmaken. Voor de zekerheid wilt de oplichter een foto van uw bankpas en idkaart. Hij zegt dit te willen omdat hij heel voorzichtig is en omdat hij al vaker is opgelicht. Nadat u dit afwijst en heeft voorgesteld een betaling via gelijk oversteken service van marktplaats te doen stuurt deze persoon een foto van zijn idkaart en bankpas om uw vertrouwen te winnen. Deze gegevens stonden in mijn geval op naam van Kirsten wie waarschijnlijk een eerder slachtoffer is van deze oplichter. Ik heb nogmaals geweigerd en gezegd de betaling alleen via marktplaats te doen. Hierop werd niet meer gereageerd.


Deel deze melding

Reacties (20)


20-09-2018 - Joop Jebbink
Bij mij idem dito gisteravond,de telefoon moest ik opsturen naar Maastricht.
20-09-2018 - Marcel Bavelaar
Exact hetzelfde meegemaakt. Tel. nr.: 0683424576. Ook een whatsapp. foto met twee kindjes. Id en bankpas op naam van Kirsten Soesan.
Adres van een bandehandel in Maastricht. (Bijlage)
20-09-2018 - Hoekstra
Eveneens op 19/9/18 (zelfde datum als voorval hierboven) een bijna identiek voorval. Persoon gaf aan het pakket opgestuurd te willen hebben, echter het adres dat werd opgegeven was letterlijk 200 m bij mij vandaan in Maastricht. Dus vreemd dat het pakket opgestuurd moest worden. Verdere verhaal (incl. Tel.nr, foto, etc) is gelijk aan het eerder gemlde voorval. Zelfs nadat ik heb heb aangegeven geen deal te sluiten blijft hij doorgaan.
20-09-2018 - Bob
Ik heb vandaag exact dezelfde reactie gehad.
Er wordt een adres in Maastricht opgegeven op naam van Wisman.
Na het versturen van deze melding wordt er niet meer gereageerd.
21-09-2018 - Leo
Ook gisteravond exact hetzelfde overkomen. Helaas veel geld van mijn rekening verdwenen.


21-09-2018 - Demi
Bij mij ook precies het zelfde, ging ook om een smartphone . En ik moest het ook inderdaad opsturen naar Maastricht. Diegene die zich voordeed als Kirsten vroeg of welke bank ik had, toen gaf ik aan dat ik Rabobank heb. Ze vroeg of ik echt geen ABN of ING had omdat ze alleen via die banken doet.. ivm haar zakelijke rekening..
21-09-2018 - GM A
zelfde overkomen, verkoper heeft gebruik gemaakt van volgende telefoonnrs: 06 102 72517 en is sinds 20 september actief met
06 834 24576

negeren en blokkeren is mijn advies.
21-09-2018 - Wesley wolf
Helaas probeerde deze persoon ook mij op te lichten.
Ik kreeg een raar gevoel en heb de persoon gelijk maar geblokkeerd.
21-09-2018 - Anoniem
Ik heb zojuist het zelfde ervaren
Deze persoon wilde een lg telefoon kopen van
Mij wat ik op marktplaats heb staan hij of zij benaderde mij via WhatsApp en wou geld overmaken. Maar ik moest een foto van me bankpas maken zo dat hij of zij zeker wist of ik wel de rekeninghouder ben ,dat leek me ondschuldig en had dat gedaan vervolgens vroeg hij of zij om een betaalbevestiging dan moet je inloggen en je response code geven dat heb ik gedaan
Maar wel met de gedachte ik vertrouw het niet
Maar ik weet wel wat hij of zij daar mee gedaan heeft. Hij laat je 1 euro cent betalen. Om vervolgens. Een mobiele telefoon te koppelen aan jou rekening nr zo dat hij of zij kan betalen met het geld van alle gedupeerde
Er word een Samsung sm-g800f. Gekoppeld
Dus mensen let op met hoe je de dingen aanpakt.
Helemaal als het om bankzaken gaat
Kirsten soesan of hoe je ook mag heten neem je zelf in de zeik maar laat al deze onschuldige mensen met rust en ga je geld eerlijk verdienen
WEES. GEWAARSCHUWD !!!!!!!!!!!!
24-09-2018 - Jurgen
Zojuist heeft zij/hij het ook bij mij geprobeerd. Heb vaker dit soort figuren op marktplaats meegemaakt, bieden iets te gemakkelijk de vraagprijs of zelfs meer, is altijd verdacht. (Bijlage)
24-09-2018 - Linda
Hier vanavond ook. Toen ik aangaf dat ik de telefoon niet meer verkocht word vraagt hij/zij hoezo. En begint er over dat haar/zijn id ook word misbruikt en zij/hij ook de dupe is van oplichting. Toen ik vroeg om haar/zijn id word gesprek afgekapt (Bijlage)


24-09-2018 - Marc
Probeerde via een advertentie van marktplaats een foto van mijn bankpas te krijgen. Stuurde een foto van een bankpas en een id-kaart. Moest de telefoon naar Maastricht sturen, aangetekend en wel. (Bijlage)
24-09-2018 - Anoniem
Als iedereen dan ook gelijk ff aangifte gaat doen. En alle info afgeven aan de politie zoals telefoon nr. Die er gebruikt word. De verhalen die hij of zij elke keer gebruikt. Gewoon alle info
25-09-2018 - Jan
Bij mij heeft deze persoon hetzelfde geprobeerd ,ook niet op ingegaan .
Ze bedenken ook steeds iets nieuws ,oplichters
25-09-2018 - K van beek
Ook hier probeert (hij/zij) toegang te krijgen tot bankgegegevens.

Vraagt vervolgens om een reader.

Adresgegevens: Bemelerweg 94, 6226NE, Maastricht. (Bijlage)
25-09-2018 - Martin
Exact hetzelfde meegemaakt. Tel. nr.: 0683424576. Ook een whatsapp. foto met twee kindjes. Id en bankpas op naam van Kirsten Soesan.
Adres van een bandehandel in Maastricht.
oplichter let op je gaat voor de bijl niet doen
25-09-2018 - Martin
Idem als hieronder, gisteren 24/9 wilde Kirsten een aangetekende pakket laten versturen, beetje moeilijk doen over bank betaling. Maar nu blijkt dus een onbetrouwbaar.
26-09-2018 - Wietse
ik heb net ook contact gehad met dit telefoonnummer via de app en ze wilde ook een telefoon van mij kopen en stuurt ook "haar" id en bankpas.."Ze" is geboren dec 1980..en inderdaad ook nu weer twee kindjes op een bankje met een soort raampje op de achtergrond..
Heb geschreven dat wij Friezen al van nature zeer wantrouwend zijn en nadat ik dus ook via google deze naam van Kirsten had ingetypt kwam ik hier terecht..dus nu maar blokkeren, ik weet genoeg (Bijlage)
26-09-2018 - Frans Grotepass
Dit persoon heeft mij ook benaderd. De gegevens van de desbetreffende persoon werd ook meegedeeld in de vorm van een bankpas en een id.
30-09-2018 - Anthony borsboom
De vrouw probeerde bij ons hetzelfde trucje uit te halen heb het op tijd afgekapt
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?