Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Activa Finance B.V., Fraude oplichting


Gemelde gegevens (Fraude oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Fraude oplichting
Gebruikte methode:
Telefonisch
Bedrijfsnaam:
Activa Finance B.V.
Adres:
Planetenweg 5
Postcode:
2132HN
Plaats:
Hoofddorp
Land:
Nederland
E-mailadres:
Rekeningnummer:
IBANNL76BUNQ2206722119
IBAN NL76 BUNQ 2206 7221 19
Website / Webwinkel:
KVK:
71967788
Product:
Geen
Bedrag:
€ 550

Omschrijving van de melding:

Gebeld door Activa Finance B.V. te hoofddorp dat er een bedrag uit 2017 open staat van 234 euro voor een pasje om online kortingen te krijgen met een hotel voucher. DIT KLOPT ABSOLUUT NIET. ik weet van niks en ze kunnen het ook niet bewijzen wel zeggen ze dat er een telefonische overeenkomst zou zijn maar als ik hierna vraag is die niet beschikbaar ik moet EERST betalen. JA AMAHOELA !! Ze hadden ook geen adres gegevens van mij en konden hun eigen verhaal slecht onderbouwen het enige wat verteld kon worden dat er betaald moet worden, anders worden de kosten nog hoger. ACTIVA FINANCE B.V. is in JUNI 2018 opgericht samen met meerdere B.V. tjes in het zelfde pand te Hoofddrop. Dit stinkt naar oplichting en fraude. Ik heb een melding gedaan bij het ACM en ga straks naar de Politie om aangifte te doen van fraude en poging tot oplichting.

LET OP: Dit is een oplichters bende die alleen de politie en het ACM kan stoppen dus blijf meldingen maken en doe vooral aangifte.

Dit soort mensen moeten gestopt worden in Nederland.
 


Deel deze melding
Reacties (9)


20-09-2018 - Arend Hordijk
Ook ik heb deze brief gekregen na een telefonische aanmaning.

A. Hordijk

Haareweg 79

7009EB Doetinchem

Geachte heer/mevrouw Hordijk,Bij deze herinneren wij u eraan dat factuur E19928754 bij ons nog niet is voldaan. Wij verzoeken u het openstaande bedrag uiterlijk op 25-09-2018 te voldoen. De overboekingsgegevens vindt u hieronder.

Overboeken

U kunt het openstaande bedrag € 189,95 overmaken op IBAN NL76BUNQ2206722119 ten name van Activa Finance B.V. o.v.v. het factuurnummer.

Procedure

Blijft de uitbetaling uit, dan zijn wij genoodzaakt client te adviseren om over te gaan tot het opstarten van een gerechtelijke procedure. De kosten die hieruit voortvloeien zullen geheel voor uw rekening komen.

Opmerking

Heeft u het openstaande bedrag al betaald? Of bent u het er niet mee eens? Laat het ons dan weten via email; info@activacollectum.nl of via de telefoon op 020 225 26 85. Wij zien uw betaling graag spoedig tegemoet.Met vriendelijke groet,Administratie Debiteuren

Activa Collectum


Dit is een automatisch gegenereerd e-mailbericht. Aan dit e-mailbericht kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van dit e-mailbericht bevat persoonlijke informatie. De inhoud van e-mailberichten en van eventuele bijlagen is uitsluitend bedoeld voor de geadresseerde(n). Het bericht bevat informatie die confidentieel van aard en/of geprivilegieerd kan zijn. Wanneer u noch de bevoegde ontvanger, noch bevoegd bent namens deze te ontvangen, is het u niet toegestaan dit bericht te kopiëren, te gebruiken of te openbaren aan andere personen. Indien u een e-mailbericht abusievelijk heeft ontvangen verzoeken wij u vriendelijk dit per omgaande aan de afzender te laten weten en vervolgens het bericht te vernietigen.
20-09-2018 - Yvonne Rijneveld
Niets ontvangen
15-11-2018 - els tulp
ben telefonische benaderd om te betalen voor diensten die ik niet heb gebruikt.
deze mail zat ik de spam (Bijlage)
07-12-2018 - martin van zijl
ik ben nu twee keer gebeld door activa collectum over een rekening
van de euro loterrij die ik sinds maart 2017 zou hebben waar mij niets van bekend is het gaat over een rekening van 212.54euro en dat moet vandaag over gemaakt worden, de nederlandse loterij gebeld maar daar is niets bekend, bij de politie geweest waar ik het advies kreeg niets te doen en af te wachten wat er ging gebeuren als ik hier niet op in ging
11-12-2018 - Marleen Joris
Is dit ook weer oplichting en wat moet ik doen? ?
Ook ik weet van niets maar moet onmiddelijk betalen. (Bijlage)
14-12-2018 - rina aerts
Ook ik heb een telefoon van ACTIVA COLLECTUM ontvangen . Ik zou een openstaand bedrag van 382.61€ dadelijk moeten overschrijven op een duitse rekening. Na het telefoongesprek hebben ze mij een mail gestuurd met de rekening nummer waarop ik die som moet storten. Ook ik werd ik bedreigd met het niet betalen dat er een deurwaarder zou langskomen en dat de kosten dan minstens het dubbel zouden kunnen zijn. Vorig jaar heb ik nog zo een telefoon ontvangen. Ik heb er telkens een melding van gedaan bij de plaatselijke politie.
03-01-2019 - Christa tits
Vandaag ook telefoontje gehad met eenzelfde eis om betaling.
Toen ik op mail antwoordde met de vraag wie hun opdrachtgever is
werd er niet geantwoord via mail maar met een telefoontje.
Holidaycheck= duitse firma?
Ik zou nooit toestemming geven voor een reischeque van 199€ vermits wij niet op vakantie gaan.
Ik wacht op een vervolg... als dat er komt.
17-01-2019 - Iven veerle
Ik heb gisteren ook een telefoontje gehad. En heb idd ook nooit mails gehad. En zou 218 euro moeten betalen . Ik wacht ook nog op vervolg.
25-03-2019 - Hilde
Beste,

Ook ik heb een incassobureau aan de lijn gehad ivm achterstand betaling Holidaycheck. Ik wist hier niets van; ben er bijna zeker van dat dit frauduleus is. Ik heb begin februari telefoontje gekregen en daarna niets meer gehoord of via post ontvangen.
Ik wacht ook nog af maar hoop dat er geen verder gevolg komt.
Ik heb al wel eens op website van overheid gekeken om direct actie te kunnen ondernemen wanneer er toch nog iets zou volgen.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?