Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

N. Zwijnen, Internetoplichting marktplaats


Gemelde gegevens (Internetoplichting marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting marktplaats
Gebruikte methode:
Advertentie op Marktplaats
Naam:
N. Zwijnen
Mobiel:
0611245787
Rekeningnummer:
NL17RABO0316551295
NL17 RABO 0316 5512 95
Product:
Fiets accu
Bedrag:
€ 75

Omschrijving van de melding:

Je wordt benaderd door een verkoper via de Whatsapp over een product waar je een zoekopdracht voor open hebt staan op marktplaats. Die doet zich voor als verkoper van het product wat je zoekt. Je komt een bedrag overeen en betaald. En de verkoper zal het opsturen. Helaas dat laatste doet hij/zij niet. Helaas heb je dan alleen een 06 nummer (waar je geen reactie meer op krijgt) en een bankrekeningnummer waar je verder geen info over krijgt. Tip, geen marktplaats kopen doen buiten marktplaats om.


Deel deze melding

Reacties (11)


24-09-2018 - S schaafsma
Werd op dezelfde manier door dit nummer benaderd
17-10-2018 - Dhr Harbers
3ds gekocht. Ik had een advertentie geplaatst 'Nintendo 3DS gezocht' Hij reageerde via SMS. Verder gepraat via WhatsApp
Oplichter. Hij zegt te wonen in Venray Tolstraat 12. Vuile oplichter.
23-10-2018 - niet gelukt
ik zocht ook wat, hij reageerde maar mede door jouw melding hier ben ik er niet ingetrapt ! Thanks man !!
31-10-2018 - Sander
Ik ben door dezelfde persoon opgelicht (N. Zwijnen uit Venray). Hij gebruikte het telefoonnummer 0611245787. IBAN waar ik naar moest overmaken was NL63INGB0794215971.
01-11-2018 - John
Dat zo'n ratje gewoon door kan gaan met de zaak op te lichten... Ik heb wel voort geleerd, eerst even checken voordat je iets koopt, en beste zelf ophalen en op 06 nummer of nog beter vaste telefoon contact hebben. Deze Nicky viel door de mand bij mij nadat ik zijn telefoonnummer intypte op google. Ik had nog niets betaald, en ook mijn adres nog niet doorgegeven. Ik zou er niet van opkijken als "ze" deze adressen als "nieuwe" valse adressen gebruiken.


11-07-2019 - Roy
Ook deze week opgelicht nadat ik zojuist zijj naam intikte....
Helaas.
Ik kreeg een sms van hem dat hij een hoedenplank voor me had. Ik had namelijk een advertentie geplaatst op marktplaats hiervoor.
Eerst sms contact, daarna kreeg ik een betaalverzoek via bunq. Na 3 dagen nog niks gekregen waarna ik via sms vroeg waar het bleef. Geen reacties meer....
Ik hoop dat ze die smeerlap pakken
07-08-2019 - klaas
Opgelicht door Niels Zwijnen, vroeg een stuur te koop voor een Honda Valkyrie, werd door hem benaderd dat hij zo,n stuur had en prijs afgemaakt 30 euro incl. verzendkosten, hij stuurde me een tikkie van de ASR bank en gelijk geld overgemaakt, en hij zou het maandag op de post doen, ,savonds stuurde hij een bericht dat hij een koplamp had en een uitlaat die wou hij er wel bij doen voor 27,50 euro, toen dacht ik er klopt iets niet want een Valkyrie heeft links en rechts een uitlaat en deze zijn erg prijzig dat had hij moeten weten want hij had deze motor gesloopt samen met een maat waar hij handel ? mee doet!
Stuurde hem div. mails dat ik mijn geld terug gestort wilde maar werd niet meer gereageerd, ik dacht vandaag ik zal hem eens nog eens aanpakken over mijn geld maar werd gelijk door hem bedreigd (nou word ik niet gauw bang van zo,n iemand) en hij vertelde me dat ik een oplichter was en het stuur was verstuurd door hem.
Het gaat mij niet om de 30 euro maar de oplichting die hij flikt want hoeveel mensen heeft hij inmiddels al bedonderd, en waarom komt zo,n iemand niet met zijn kop op een site zodat iedereen weet wie hij is.
Geeft een adres op Wilhelminastraat 22 Sittard, maar dat is de stads schouwburg, of Wilhelmina straat 18 Sittard.
12-08-2019 - pierre
Ben jaren geleden ook eens opgelicht bleek een ex wielrenner J.van G. te zijn uit Sittard toen hij opgepakt is .Krijg het idee dat hij weer bezig is verkocht ook kaartjes en alles wat mensen vragen.Had toen de Triodos bank ,zie dat er vele banken worden gebruikt en telefoon nummers en plaatsen .Hoe kan het dat hij bij zoveel banken zijn gang kan gaan en ook bij Marktplaats
14-08-2019 - Michiel
Zegt jullie de naam I. Groos of Ivor Groos iets ?
18-08-2019 - Ria
He Michiel....ja gister net een melding over gemaakt over Ivor Groos

Maar waarover dit topic begon......Gezocht advertenties zijn blijkbaar als stroop voor mieren....je hebt je advertentie nog niet geplaatst of je krijgt reactie
18-08-2019 - Michiel
@Ria ,

De naam IVOR GROOS is niet een heel veel voorkomende naam en google je daarop kom je maar bij 1 persoon/bedrijf uit en daaruit is wel een adres te achterhalen welke ik niet weet of ik deze hier mag vermelden.
Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?