Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Esther Berghuis, Fraude oplichting


Gemelde gegevens (Fraude oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Fraude oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie op Marktplaats
Naam:
Esther Berghuis

Omschrijving van de melding:

Ajax 4x passepartout te koop aangeboden op Marktplaats voor 120,- per kaart. Een "collega" stuurt een betaalverzoek. Zet je ook onder druk om zsm te betalen want veel interesse.Trap er niet in mensen!


Deel deze melding
Reacties (7)


03-09-2018 - karel
super bedankt, had ze bijna gekocht!
03-09-2018 - Jeroen
Bedankt voor de melding, ook bijna ingetrapt
03-09-2018 - Jasy
Precies deze , heeft me net ook te pakken gehad voor een bedrag van 630 euro. Wat kan ik hier tegen doen of zie ik dat geld waarschijnlijk nooit meer terug ?
03-09-2018 - anoniem
Ik ben hier niet in getrapt, echter wel contact met de desbetreffende gehad. Laat dit een les voor iedereen zijn: 1. Vraag altijd om hetgeen je koopt op te komen halen (ook al ben je dit niet van plan), deze ging namelijk gelijk lulverhalen ophangen over ik moet werken tot 20:00u dus dat gaat niet.
Toen ik vervolgens zei ik kan ook na 8uur komen werd schimmig gedaan en gezegd er is te veel vraag dus ik vergeef ze.
Toen wist ik genoeg.
Desbetreffende gaat zeer gerafineerd te werk, heeft medere nep facebook accounts die op elkaar's accounts reageren om de boel nog realistischer te maken.
Heeft me 5 minuten gekost dit te achterhalen, bizar dat politie altijd zo laks is met deze dingen want je wil tniet weten hoeveel mensen hier in trappen (logisch, je wilt het desbetreffende namelijk 'te graag') gaat om bizar veel geld.
03-09-2018 - Gea
Dito verhaal hier, gisteren ingetrapt met kaarten voor Editors voor €100
04-09-2018 - Per
Kaarten voor QBASE in duitsland. €90,- per stuk, gelukkug zag ik deze berichten eerder en werd t gauw stil. Wees allert! (Bijlage)
08-09-2018 - A Huurman
Dezelfde persoon bood concertkaarten aan voor BTS en noemde zich op Marktplaats E.Bruinen. Verwees via de marktplaats app naar haar zogenaamde Facebook pagina op naam van Esther Berghuis. Die zou vervolgens haar collega een verzoek laten sturen om te betalen. Ophalen kon nog niet want ze was nog aan het werk (op zondag, bij Psyq?) Facebook pagina was op dezelfde dag bijgewerkt met foto uit Egypte. Wij gaven aan het niet te vertrouwen en werden behoorlijk belachelijk gemaakt en onder druk gezet, Veel interesse, beter nu betalen er zijn al veel geinteresseerden, voor jou 10 anderen enz enz Uiteindelijjk dus niet betaald en advertentie stond er nog dagenlang. Marktplaats doet niets.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?