Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Aakvaag Consulting, Autoscout oplichting


Gemelde gegevens (Autoscout oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Autoscout oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie op Autoscout24
Bedrijfsnaam:
Aakvaag Consulting
Naam:
Gjesdal bjor harald
Land:
Noorwegen
E-mailadres:
Social Media Url:
Product:
Auto
Bedrag:
€ 3860
Betaalmethode:
Cashsentinel
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Op autoscout een mooie seat ibiza gevonden kleur oranje. Hierop gereageerd, de reactie duurde nogal lang maar a.d.h.v. de foto's en het nummerbord op de auto desbetreffende garage gebeld (dito in waalwijk) of deze bij hun te koop staat. Zeiden dit niet te weten. Kreeg wel dezelfde avond mail terug. Hierna terug gemaild inclusief telefoonnummer! Na wat op en neer mailen kreeg ik bijgevoegde mail. Op de link geklikt naar Cashsentinel (hopelijk doet dit niet iets, plus het bijvoegen van mijn telefoonnummer waar ik me toch erg zorgen over maak nu, hulp en tips zijn welkom! waarna ik toch maar eens ben gaan googlen en meerdere fraude meldingen tegen ben gekomen met deze werkwijze. Meteen gereageerd niet hierin mee te gaan en geen zaken doe met iemand die deze werkwijze heeft. Verder een melding van fraude gedaan bij autoscout24.


Deel deze melding

Reacties (4)


30-10-2020 - Johanna
Ik heb contact met precies dezelfde persoon over een ford fiesta. E-mail adres, naam en bedrijf komen allen overeen. Ik heb een kentekenbewijs gekregen waarvan de meldcode niet klopt bij het kenteken, zie bijgevoegd bestand. (Bijlage)
30-10-2020 - Masha
Ik heb hem terug gemaild dat hier meer meldingen over gemaakt zijn en hier melding van zal maken daarna ook meteen het mailadres geblokkeerd. De vraag is of hier aangifte van gedaan moet worden?! Volgens de website van de politie kan dit alleen op het bureau wat ik nu niet echt verantwoord vind maar goed. Werd deze ford fiesta ook verkocht op autoscou24 vanuit Wageningen? Heb je een link naar de advertentie? Ik heb de advertentie van de seat ibiza meteen als fraude gemeld op autoscout24 namelijk. (Bijlage)
30-10-2020 - Johanna
De fiesta stond onder een andere lokatie (Werkhoven) op autoscout. Heb de advertentie ook gemeld bij autoscout en hij is inmiddels verwijderd. Ik kan online alleen bij politie melden als ik ook daadwerkelijk ben opgelicht, maar dat is dus nog niet. Ik heb hem niet geblokkeerd, ben wel benieuwd of bij me nog iets gaat sturen. (Bijlage)
30-10-2020 - Masha
Nou ik ben ook benieuwd! Laat je nog iets weten dan? Heb je wel een andres en je telefoonnummer opgegeven dan om de auto af te leveren? Echt te bizar voor woorden dit want ze hebben wel echt veel moeite gestoken in het creëren van een website etc. Na wat zoekwerk zit dit bedrijf dan ook niet op het aangegeven adres en is de naam van desbetreffende meneer net niet correct geschreven. Ik heb inmiddels contact gezocht met de daadwerkelijke persoon via facebook om hem te waarschuwen dat zijn naam en foto's gebruikt worden hiervoor. Nu verder zoeken voor een auto in ieder geval hopelijk is de volgende gewoon echt een verkoper! Ik heb de advertentie nog toegevoegd. (Bijlage)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?