Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Jowi Dörr, Bijna oplichting Whatsapp


Gemelde gegevens (Bijna oplichting Whatsapp)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Bijna oplichting Whatsapp
Gebruikte methode:
Marktplaats Gezocht advertentie reageren whatsapp betaalverzoek
Naam:
Jowi Dörr
Land:
Nederland
Mobiel:
0658923226
Rekeningnummer / IBAN:
NL83INGB0799994871
NL83 INGB 0799 9948 71
Gebruikersnaam:
Jowi Dörr
Product:
Mesh Router
Bedrag:
€ 60
Betaalmethode:
Betaalverzoek ING

Omschrijving van de melding:

Ik plaatste een advertentie voor een Mesh Router. Jowi reageerde per Whatsapp dat hij er 1 over had en deze wel van de hand wilde doen. Ik had in de advertentie gezet dat ik eventueel wel op kon halen maar dat het niet te ver moest zijn. Hij reageerde dat hij uit Emmen kwam maar wel kon verzenden. (Truc 1) We waren verrassend genoeg snel een (iets te goede) prijs overeengekomen (Truc 2) inclusief verzendkosten voor 60 Euro. Ook zei hij dat hij het nog dezelfde avond kon versturen als het geld overgemaakt kon worden. (Truc 3)
Ik had binnen 3 minuten een prijs afgesproken en een betaalverzoek ontvangen. Het ging me allemaal iets te snel en makkelijk. Twijfel deed me besluiten meer gegevens te vragen.
Na een google zoekopdracht kwam ik zijn naam tegen op deze site met een melding van 5 dagen geleden door iemand die wel betaald had en daarna niets meer had vernomen of ontvangen van Jowi. Zelfde telefoonnummer en bankrekeningnummer.
Dus bij deze bedankt voor die anonieme melder die mij het bedrag heeft bespaard! Wees dus gewaarschuwd. Als het te makkelijk gaat, is er meestal iets niet in orde. Laat aanbieders een foto maken met hun naam, datum en misschien een uniek woord erbij sturen om zeker te zijn dat ze het product ook echt hebben. Zorg dat je via een geregistreerde manier betaald. Marktplaats controleert rekeningen van aanbieders, anders bijvoorbeeld via Paypal met kopers bescherming.


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?