Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Activa Finance B.V. / Project Services BV, Afpersing, oplichting


Gemelde gegevens (Afpersing, oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Afpersing, oplichting
Gebruikte methode:
Telefonisch en email
Bedrijfsnaam:
Activa Finance B.V. / Project Services BV
Adres:
Planetenweg 5
Plaats:
Hoofddorp
Land:
Nederland
Telefoon:
0232052499
E-mailadres:
Rekeningnummer:
NL35ABNA0247763829
NL35 ABNA 0247 7638 29
Product:
Geen idee, is incassobureau voor Project Services
Bedrag:
€ 223,65
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Ik werd vandaag gebeld door Activa Finance BV en er werd gezegd dat er al een jaar een factuur van € 90 openstaat. Voor het bedrijf Project Services?????? Niet bekend bij de KvK trouwens. Ook geen adres niets niets niets. Heel vervelend. Ik meldde de betreffende dame dat ik nog nooit een factuur heb ontvangen. Ze dreigde mij dat er een voicelog is gemaakt en dat zij alle bewijzen heeft dat ik heb ingestemd met een dinerbon????? Daarna ontving ik een email dat ik nog een factuur moest betalen van € 223,65.
Ik heb ze teruggemaild en gezegd dat als zij mij nog één maal lastig vallen, ik aangifte gaan doen. Ook deze melding heb ik ze meegedeeld. Verder zijn zij behoorlijk vasthoudend. HEEL VERVELEND op z'n zachtst gezegd.

Het vervelende is dat zij mijn adres hebben......


Deel deze melding
Reacties (16)


13-08-2018 - Christa Olaria
Christa.olaria@gmail.com
Ik ben vandaag 13-8-18 ook gebeld door Activa finance. Ik zou een restsurant/ hotelvoucher gekocht hebben via een telemarketing bedrijf. Vorig jaar op 15 april. Ik zou per mail de rekening hebben gehad en meerdere aanmaningen. Nooit gezien. Nu mogen aanmaningen niet per mail maar moeten per brief. Hij kon me geen
rekening overzicht sturen, maar ik zou wel een mail krijgen
Ik heb vervolgens een mail gekregen. Ziet er improvisorisch uit.
De man die mij belde was behoorlijk onbeschoft.

Ik ga aangifte doen wegens oplichterij. (Bijlage)
14-08-2018 - Felicia
Ik ben vandaag 14-08-2018 ook gebeld door dit nummer, al meerdere keren overigens maar elke keer als ik opnam werd er niks gezegd en gelijk opgehangen. Dit keer kreeg ik dus wel iemand aan de telefoon genaamd Kevin Blits (?), was dus ook over een hotelvoucher of iets dergelijks van maart 2017. Dus nu heb ik precies dezelfde e-mail gehad en het adres wat op de mail staat daar woon ik al 5 jaar ofzo niet meer en die man beweert dat het de gegevens zijn die ik zelf heb opgegeven..

Heb net met de politie gesproken, want wilde aangifte doen op fraude maar de politieagent zei dat ik er geen aangifte op kan doen, omdat ik niet op de mail ben ingegaan, dus ik moet er van haar ook niet op ingaan. Ze zei "het ruikt naar een oplichting om het zacht uit te drukken.

Was inderdaad ook een erg onbeschofte man die ik aan de lijn had.. (Bijlage)
14-08-2018 - Lexi
Hier hetzelfde vandaag. Exact hetzelfde met dezelfde kosten. De mail ziet er erg provisorisch uit. Niet officieel. Maak hier een melding en heb het aan de consuwijzer gemeld. Het adres klopt niet meer .

Zoals Felicia ook al meldde vandaag de man die wij spraken was erg drammerig. Je kon er niet tussen komen om vragen te stellen. Wij gaan hier verder niet op in (Bijlage)
16-08-2018 - john
Exact hetzelfde verhaal als alle andere. Ook door Activa Finance BV ( opgericht op 25 juni 2018) gebeld. Er is gebeld vanaf nummer 023-2052498, maar in de bijlage staat nummer 023-2052499. Als je beide nummers opzoekt op gebeld door gebelddoor.nl, worden beide nummers als zeer gevaarlijk benoemd. Het bedrag moet worden overgemaakt naar een Project Services B.V. (NL35ABNA0247763829), en dat is ook gekoppeld aan de fraudeleuze webshop hollandsdeal.nl. Niet op ingaan. (Bijlage)
16-08-2018 - Angèle van Vliet
vandaag een telefoontje ontvangen van de heer Kevin Blitz van Activa Finance dat ik een openstaande betaling had. Heel onduidelijk, zou zelfs herinneringen en aanmaning gekregen hebben via mail. Ging over een bedrag van 223,65 euro. Nooit herinneringen en aanmaning gehad, bij niet betalen kon ik deurwaarder verwachten. De grootste oplichterij zei ik tegen die Kevin, alles stond op band en ik had mijn gegevens achter gelaten. Waar halen ze brutaliteit vandaan????

16-08-2018 - marianne vlieland
Vandaag zo raar telefoontje gehad dat ik vorig jaar restsurant/ hotelvoucher gekocht zou hebben .En dat het opgenomen was op band en dat ze mijn gvevens haden.Hoe komen ze er aan.En dat ik mails gehad met de beragen nooit gehad.Werd gezegd dat ik moest betalen want anders kwan de deurwaarder aan de deur.Het gaat om een bedrag van 223.65 euro.het bedrijf die me belde hete Activa financ
17-08-2018 - Marja Zoon
Zelfde als hierboven vermeld, zie bijlage
20-08-2018 - Vanessa
Kwetsbare ouderen vallen ze ook al lastig. Mijn demente moeder wordt sinds vorige week ook door een man gebeld. Het wordt tijd dat oplichtingspraktijken aan banden worden gelegd. Nederland is een paradijs voor criminelen.
22-08-2018 - Joan Noter
Ik ben vorige week donderdagmiddag 16-8-2018 opgebeld door Activa Finance B.V. en dat ik in gebreken ben gebleven, om een bedrag van een hotel,of reis, want het ging mij zo snel ,toen die man tegen mij sprak. En toen ik niet wist waar hij het over had,ik was net wakker ik had nachtdienst ,en wat voor een bedrijf het was, gaf hij als antwoord, duh ben ik achterlijk of zo ik weet waar ik het over hebt ,niet aardig en netjes hoe hij mij toesprak,maar dat ik het niet weet,het gaat over,iets van kon het niet verstaan,.
En toen bleef hij doorpraten over een boete ,dat ik moest betalen aan Project Service,toen zei' ik ja het was door de telefoon, en het doet er niet toe ik heb toegezegd,via een bandje,en vervolgens binnen 14 dagen toen moest beslissen.
Ik wilde beslissen ,maar de mail was niet te vinden,ik heb ook nooit bericht ontvangen als herinnering of een mail of een factuur,heb ik gezegd,.
Het kon die meneer aan de andere kant van de telefoon niet schelen,ik had het gisteren 21-8-2018 betaald moeten hebben.Anders zijn de incasso kosten voor mij rekening en wat er nog bij komt,als ik vragen heb kan ik bellen.Hij was klaar met zijn verhaal,ik wilde wat vragen stellen,maar de verbinding was al verbroken. Ik heb enkele malen gebeld ,voor een betalingsregeling,maar ik kreeg telkens muziek te horen.
Ik heb de Consumentenbond maar opgebeld,wat ik hiermee moet doen,en dienheeft mij verteld dat ik niet moet betalen,is niet bindend,ook omdat ik nooit een herinnering of factuur hebt ontvangen.
Ik ben hier erg van geschrokken,

ik ben bang dat ze mij weer gaan bellen ,ze hebben mijn telefoonnummer, en mijn e-mailadres..
Ik hoop dat mijn verhaal duidelijk is
27-08-2018 - Natalie
Hier exact hetzelfde verhaal. Ook gebeld door Kevin Blitz. Zelfde bedrag, zelfde maand etc. Heel vervelend dit! Weet eigenlijk niet wat ik ermee aan moet.
28-08-2018 - marijke
heel erkenbaar

Ik werd gisteren namelijk ook gebeld.
Het ging om dezelfde bedragen en bij mij dan om een hotelbon van 90 euro die ik niet heb betaald in maart 2017.
heb net een vage factuur gekregen, dus ben ik gaan google.
toen was het duidelijk dat ik hier niet in zee moet gaan.
28-08-2018 - Paul
Ik kreeg vandaag een 100% identiek telefoontje, ook het bedrag was hetzelfde
17-09-2018 - S. Bakker
Ik word zojuist gebeld met een soortgelijk verhaal en ik heb werkelijk geen waar dit over gaat. Ik moet 189 euro betalen omdat ik GEEN gebruik heb gemaakt van één of andere aanbieding.
Gaat ook over iets uit 2017......
18-09-2018 - Mathilda
Vandaag gebeld (anoniem) door een Limburgs/Belgisch sprekende dame van Activa met de melding dat ik in mei vorig jaar telefonisch akkoord was gegaan met een aanbieding voor een hotel/restaurant voucher. Ik had toen 14 dagen de tijd om het te annuleren. Omdat ik dat niet heb gedaan had ik 90 euro moeten betalen. Omdat ik ondanks herinneringen (die ik nooit heb ontvangen) niet heb betaald was de rekening nu inmiddels opgelopen tot 189,95. Of ik dat maar even binnen 3 dagen wilde betalen want anders zouden ze het aan een incassobureau overhandigen, waarbij de kosten voor mijn rekening zouden komen.
Het telefoongesprek zou zijn opgenomen, maar dat kon ze mij niet laten horen ivm de privacy. Maar als ik eerst zou betalen, dan kon in de gegevens wel opvragen en dan kon ik het bewijs horen.
De dame bleef trouwens wel netjes en niet onbeschoft zoals de man die ik in andere reacties lees.
Nu weet ik zeker dat ik dit telefoongesprek niet heb gevoerd, dat ik ook geen emails of facturen heb ontvangen. Ik wilde het eerst bij mijn rechtsbijstandsverzekering parkeren, maar na een bezoek aan google en dus deze website heb ik besloten om geen actie te ondernemen.
Ik vind het wel heel erg vervelend dat dit bedrijf mijn 06-nummer heeft, mijn gmail-adres en mijn huisadres.
Hopelijk is hiermee de kous af. Ik heb nu nog meer redenen om een anoniem telefoongesprek niet meer op te nemen. (Bijlage)
18-09-2018 - Edwin van Putten
Vandaag exact hetzelfde telefoontje gekregen; dreigen met deurwaarder en alles als ik niet zou betalen de € 90,- is nu verhoogd tot €134,- (Bijlage)
02-10-2018 - Anouscka
Ik heb hetzelfde gehad. Het zou om hotelbonnen gaan. Ik heb dit nooit ontvangen, dus dat zou alsnog gebeuren. De dame aan de telefoon sprak Nederlands met een Oost-Europees accent. Ze wisten mijn naam, telefoonnummer en e-mailadres. De hotelbonnen heb ik nooit ontvangen.
Heb de 90 euro overgemaakt. Er wordt niet gereageerd en e-mails en de telefoon gaat wel over, maar wordt niet opgenomen.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?