Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

D.C.A. Bode, Internet fraude


Gemelde gegevens (Internet fraude)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internet fraude
Gebruikte methode:
Advertentie op AutoTrack en email
Naam:
D.C.A. Bode
Land:
Nederland
Rekeningnummer / IBAN:
NL03SNSB0267898478
NL03 SNSB 0267 8984 78
Gebruikersnaam:
Bode
Betaalmethode:
IDeal
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

POLITIE RAPPORT

Onderwerp
Fraudehelpdesk

Reactie Door E-mail (Marlous) (09/09/2020 13:20 )
Geachte heer De Boer,

Hartelijk dank voor uw melding. Wij betreuren het dat u dit is overkomen.

Uit uw melding blijkt dat u slachtoffer bent geworden van zogeheten internetoplichting. Goed dat u ook al relevante acties heeft ondernomen.

U kunt, wanneer u dit nog niet gedaan heeft, ook een melding doen bij Marktplaats.

De praktijk leert helaas dat de betaalde bedragen doorgaans niet terug te halen zijn en als verloren moeten worden beschouwd. U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met de bank en de situatie voorleggen.

Wij hebben uw melding geregistreerd. Door uw melding krijgen wij een beter beeld over deze vorm van fraude. Daarnaast geeft het ons meer inzicht in wat we kunnen doen op het gebied van voorlichting en preventie. Zo zijn op onze website waarschuwingen te vinden. Ook op facebook en twitter proberen wij mensen te behoeden voor fraude door hen goed te informeren.

Wij vertrouwen u hiermee van dienst te zijn geweest. Mochten er nog vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Fraudehelpdesk
Postbus 963
7301 BE Apeldoorn

T: 088 - 786 73 72
W: fraudehelpdesk.nl

De informatie verzonden met dit e-mailbericht (en bijlagen) is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. Tevens is het niet toegestaan om de inhoud van dit e-mailbericht te publiceren op het internet.

Klant Door Telefoon (Marlous) (09/09/2020 13:20 )
Mijn zwager de heer *. ********** woont in Frankrijk en heeft een advertentie op Marktplaats gezet voor Versterker van B&O 610. Hierop heeft een aanbieder (*.*.*.****) gereageerd en afgesproken is om 50% van de overeengekomen prijs incl. verzendkosten over te maken.Er is verder berichten verkeer geweest met de aanbieder en deze zou de versterker toesturen en als bewijs het verzendbewijs aan de heer *.****** toezenden. Aangezien vanuit Frankrijk geen geld overgemaakt kon worden heb ik dat voor mijn zwager geregeld. Op 17 augustus 2020 is door mij een bedrag van € 110 overgemaakt naar *.*.*.****op rekeningnummer *****************. Er is echter niets geleverd en dus sprake van fraude. Ik heb vanavond contact gehad met de SNS Bank en deze gegevens doorgegeven, zodat zij de rekening van ***** in de gaten kunnen houden. Morgenochtend doe ik nog aangifte bij de regionale politie om een proces verbaal te regelen, zodat er met Marktplaats geregeld kan worden dat Bode aangepakt wordt.


Referentienummer vraag 200824-000285
 


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?