Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

CarNext.com, Fraude, oplichting auto in het buitenland


Gemelde gegevens (Fraude, oplichting auto in het buitenland)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Fraude, oplichting auto in het buitenland
Gebruikte methode:
Autoscout, Notarieel Betalen
Bedrijfsnaam:
CarNext.com
Naam:
Heidi Skille
Land:
Norway
E-mailadres:
Gebruikersnaam:
Heidi
Product:
Ford Mondeo Wagon 1.5 Tit
Bedrag:
€ 11,500
Betaalmethode:
Notarieel Betalen
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Via Autoscout in contact gekomen met een dame die verhuisd was naar Noorwegen en vanwege de hoge invoerkosten haar Nederlandse auto weer te koop aanbied.

Hallo,
Dank u voor uw interesse in mijn auto.De auto is nog voor verkopen.De laatste prijs is 11.500 Euro.
De auto is ongevalsvrij, geen krassen, geen schade, geen roest. De auto heeft Nederlandse papieren (Kentekenbewijs) en Nederlandse Kenteken (GV-339-J), 21.474 km met onderhoudsboekje.

Met vriendelijke groet,
Heidi Skille

Vervolgens het volgende bericht binnen gekregen:

Hallo,
Bedankt voor je antwoord, ik zal vanaf het begin proberen om heel specifiek te zijn met alles. Als u besluit om de auto mee te nemen voor een proefrit en om de auto te controleren en te inspecteren en uiteindelijk te kopen, moet u weten dat de auto moet worden afgeleverd aangezien hij momenteel bij mij in Oslo, Noorwegen is.Ik zal alle bezorgkosten betalen. Ik kan de auto gratis rechtstreeks op uw adres afleveren of bij de dichtstbijzijnde CarNext.com-bezorgwinkel.U heeft 5 dagen de tijd om een proefrit met de auto te maken, de auto en de autopapieren te controleren en te inspecteren.Als het je bevalt, koop je het, zo niet breng je het terug naar de dichtstbijzijnde CarNext.com-locatie of iemand van CarNext.com komt het ophalen bij je eigen locatie.
Voor de betaling zullen we Notarieel Betalen (LawyerPay - Engelse versie) gebruiken, aangezien dit tegenwoordig een van de beste manieren is om een auto online te kopen en verkopen.Door gebruik te maken van hun service heeft u volledige controle over uw geld en betaalt u mij alleen als u besluit de auto te houden.
Hier vindt u meer informatie over hun diensten: notarieelbetalen.nl
Zoals ik al zei is de auto in Nederland geregistreerd, kentekenbewijs en hoeft u niet voor andere gewoontes te betalen om daar te registreren.Bijgevoegd heb je een kopie van het kentekenbewijs met mijn naam erop als bewijs dat ik de auto bezit en ook een selfie met mijn identiteitskaart en mijn creditcard met mijn naam erop als bewijs van mijn identiteit om dat te zien Ik ben heel serieus om de auto te verkopen.
Als je interesse hebt om de auto te kopen en besluit er een proefrit mee te maken, laat me dan je mobiele telefoonnummer weten om alles met Notarieel Betalen te starten.Laat me ook weten waar de auto moet worden afgeleverd.

Met als laatste bericht:

Hallo Piet,
Ik heb alle afspraken gemaakt met Notarieel Betalen op uw nummer 06########. U moet uw steentje bijdragen om uw Notarieel Betalen-account op te laden met het totaalbedrag voor het contract. Het geld blijft op uw Notarieel Betalen-account staan en u maakt alleen over van uw Notarieel Betalen-account in mijn Notarieel Betalen-account als uw beslissing om de auto te kopen definitief is. De levering begint zodra ik nu groen licht krijg van Notarieel Betalen.

Pas op voor deze oplichting.
Ps: haar Linkedinprofiel lijkt niet eens op de bijgevoegde foto.


Deel deze melding

Reacties (6)


09-09-2020 - Leendert Jan
Kunt u alstublieft contact opnemen met mij, want ik heb exact hetzelfde verhaal en inmiddels best wel wat informatie. Wellicht kunnen we dit delen, voor het dossier wat ik erover aan het opbouwen bent.

Bij deze heeft u mijn nummer:
06-13993893
10-09-2020 - Geert
Beste Leendert Jan

Het beste kunt U contact opnemen met Dhr Jan Korfker die ook al een heel dossier mbt deze frauduleuze zaken heeft opgebouwd. Deze heer heeft contact met een Cybercrime specialist van de politie en heeft al mijn verzamelde gegevens en aangifte# al doorgespeeld naar de juiste instanties. Zijn contactgegevens: [email protected]

Met vriendlijke groet,

Geert-Jan
14-09-2020 - Ron
Inmiddels ook leverbaar in de smaak Mercedes Vito, kenteken 9VDT78:


Van: Husepp Consulting Services AS
Verzonden: maandag 14 september 2020 17:16
Aan: Ron
Onderwerp: Re: vito

Hallo,

Bedankt voor je antwoord, ik zal vanaf het begin proberen om heel specifiek te zijn met alles.De laatste prijs is 11000 Euro. De auto is in perfecte staat, geen ongeval, geen schade, geen krassen of roest en rijdt in uitstekende staat.

Als u besluit om de auto mee te nemen voor een proefrit en om de auto te controleren en te inspecteren en uiteindelijk te kopen, moet u weten dat de auto moet worden afgeleverd aangezien hij momenteel bij mij in Oslo, Noorwegen is.Ik zal alle bezorgkosten betalen. Ik kan de auto gratis rechtstreeks op uw adres afleveren of bij de dichtstbijzijnde CarNext.com-bezorgwinkel.U heeft 5 dagen de tijd om een proefrit met de auto te maken, de auto en de autopapieren te controleren en te inspecteren.Als het je bevalt, koop je het, zo niet breng je het terug naar de dichtstbijzijnde CarNext.com-locatie of iemand van CarNext.com komt het ophalen bij je eigen locatie.

Voor de betaling zullen we Notarieel Betalen (LawyerPay - Engelse versie) gebruiken, aangezien dit tegenwoordig een van de beste manieren is om een auto online te kopen en verkopen.Door gebruik te maken van hun service heeft u volledige controle over uw geld en betaalt u mij alleen als u besluit de auto te houden.

Hier vindt u meer informatie over hun diensten: notarieelbetalen.nl
Sorry voor mijn slechte Nederlands, ik gebruik google translate om je te schrijven.

Met vriendelijke groet,
Husepp Oddepp Steinar
CEO eMail : [email protected]

Husepp Consulting Services AS
husepp-consulting.com
Orgnr:918171665
Skjoldveien 3
3060 Svelvik
Norway
eMail : [email protected]

"In the business world, everyone is paid in two coins: cash and experience. Take the experience first; the cash will come later." (Bijlage)
15-09-2020 - Jort van Sisseren
Vanuit Notarieel Betalen hebben wij reeds aangifte gedaan van identiteitsfraude en oplichting. Wij hebben in de afgelopen periode veel informatie verzameld die ik hier graag deel.

De oplichters vertellen een verhaal dat ze naar Noorwegen of Zwitserland zijn verhuist, maar nog een auto op Nederlands kenteken hebben. Veelal adverteren ze Audi A1’s, campers, maar ook andere modellen uiteraard. Deze staan op de gebruikelijke autosites en marktplaatsen voor een prijs die te mooi is om waar te zijn. Let dus op te goede aanbiedingen. Die zijn dan veelal ook te mooi om waar te zijn. Ze geven aan gebruik te willen maken van Notarieel Betalen, zodat je zekerheid van levering of je geld terug hebt. Ze verwijzen daarbij zelfs naar de echte website met de .NL extentie. Wanneer ze echter een link sturen voor het ‘contract’ wordt je naar een valse link gebracht. De links wijzigen voortdurend, maar hebben geen .NL extentie. Ze gebruiken bijvoorbeeld .eu/autokopen,etcetera. Daarop zijn oneindig veel varianten. Let dus op de extentie. De oplichters vragen om een contract goed te keren via het nep-portaal van ‘Notarieel Betalen’ en vervolgens om je paspoort scan te uploaden. DOE DIT NIET! Paspoorten kunnen gebruikt worden voor identiteitsfraude. Als je dit gedaan hebt dien je aangifte te doen.

BELANGRIJK!

- Notarieel Betalen werkt niet voor verkopende particulieren, alleen voor bedrijven die wij uitvoerig geïdentificeerd hebben. Particulieren die onderling verkopen kunnen geen gebruikmaken van Notarieel Betalen;
- Betalingen via Notarieel Betalen zijn in Nederland altijd met iDeal. Nooit via een bankoverschrijving!
- Na betaling via iDeal krijgt men een vrijgeefcode waarmee je via de Aflever-app, die een verkopend bedrijf bij zich heeft, kunt vrijgeven en de levering kunt accepteren of weigeren (geld terug);
- Wij werken niet met contracten die goedgekeurd moeten worden, zoals de oplichters dat doen;
- Wij vragen nooit om paspoort scans aan kopers.
15-09-2020 - Jort van Sisseren
De namen en bedrijfsnamen die de oplichters tot nu toe gebruikt hebben zijn:
Marco Zanettis
Heidi Skille
Groban Børre
Gront Hus
Equipment Trade
Espen Sandberg
IR Ungureanu
G. Covaciu
Engelsen Hans Eiden
Breivie Harald Wale
Marco Zanichelli
Bloco Chauffage

De namen zijn naar alle waarschijnlijkheid van echte mensen. Ook daar lijkt sprake te zijn van identiteitsfraude.

E-mail adressen die gebruikt worden zijn:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Bedrijfs websites die ze gebruiken en dus ook nep zijn:
gront-hus.com
equipment-trade.net
engelsen-designs.com
Gårdreform Eiendom AS
blocochauffage.ch

Let op dat dit de namen, websites en e-mailadressen zijn die nu bekend zijn, maar ze gebruiken ongetwijfeld meerdere namen. Blijf dus alert. Nieuwe namen zal ik hier posten.
15-09-2020 - Piet
Jort

Goed dat je dit erop zet, hopelijk dat we mensen kunnen waarschuwen voor deze scams. Hoe meer info, des te meer zoekresultaten online zichtbaar zijn en meer verwijzingen naar Meldnu.nl.
Ik ben niet in deze Scam getrapt (helaas wel een amdere) maar ben doorgegaan in communicatie en als het goed is heeft ze een verzoek gestuurd voor een betaling van €11500 naar het telefoonnummer van de politie...😉
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?