Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

MisterWise, Fraude namaak


Gemelde gegevens (Fraude namaak)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Fraude namaak
Gebruikte methode:
Email
Bedrijfsnaam:
MisterWise
Naam:
Misterwise
Adres:
Schaapsdrift 111
Postcode:
6902AC
Plaats:
Zevenaar
Land:
Nederland
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
NL78RABO1115600000
NL78 RABO 1115 6000 00
Website / Webwinkel:
KVK:
78114462
Product:
Massage pen
Bedrag:
€ 29,99
Betaalmethode:
Ideal

Omschrijving van de melding:

Ik zag op facebook een geweldige massage pen voorbij komen. Ik dacht deze lijkt me wel handig. Vervolgens besteld en na een aantal weken kreeg ik mijn massage pen. Het bleek dat mijn massage pen gewoon vanuit het buitenland besteld is zoals Aliexpress of Wish en deze doorverkocht heeft aan mij. Via aliexpress zijn ze voor 5 euro te koppen en bij hem voor 30 euro. De pennen zijn ook gewoon van plastic en niet van metaal. Dit wordt ook wel dropshipping genoemd! pas hier mee op want tegenwoordig bestaan er zoveel bedrijven die de spullen vanuit een andere winkel zoals aliexpress of wish kopen en dan dit doorverkopen voor 10x meer. Uiteindelijk heb ik wel mijn geld teruggekregen maar ik moest mijn verzendkosten (aangestuurd) wel zelf betalen. Zulke mensen moeten gewoon opgepakt worden. Ik snap niet hoe de Kamer van Koophandel dit toelaat!!!


Deel deze melding

Reacties (1)


01-08-2020 - Rogier
Ja, dit soort 'bedrijven' zijn om te kotsen. Wel goed dat je je geld terug hebt, je had het ook op MP kunnen verkopen had je miss nog een tientje ervoor kunnen krijgen😂. Bol,com staat ook letterlijk helemaal bomvol met Aliexpress artikelen van tussenhandelaren. Zonder dat jij en ik dat door hebben. Grote kans dat die pen daar ook rond de €20 is.

Dropshipping werkt niet in Nederland, je moet als webshop zijnde heel veel belasting afdragen. Van dat product van € 30 moet de dropshipper al 21% btw afdragen, wat uitkomt op €6,30. Vervolgens moeten ze jaarlijks winstbelasting/loonbelasting afstaan. Daarom zie je dropshippers uit China altijd minimaal 150% bovenop de prijs vragen.

Ik heb niks tegen dropshipping. Als je een goede service verleend en scherpe prijzen kan aanbieden heb ik er geen moeite mee. Meer dan 50% van de verkopers op Aliexpress is een dropshipper met hele scherpe prijzen om een voorbeeld te noemen. Echter werkt dropshipping uit China niet als je in NL gevestigd zit. Ze weten echter een trucje om als nog orders binnen te krijgen. Ze verstoppen de levertijd zo goed mogelijk, en lokken je met allerlei dingen. En ze betalen zich scheel aan adverteren op verschillende platformen, dit zit ook nog in die €30 verkoop prijs inbegrepen.

Als televisie programma's nou eens uitlegde hoe je een dropshipper kunt herkennen, scheelt dat duizenden slachtoffers per dag. Deze vorm van misleiding moet stoppen.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?