Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

AB transport service Ltd, Internetoplichting


Gemelde gegevens (Internetoplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Internetoplichting
Gebruikte methode:
E-mail / Website
Bedrijfsnaam:
AB transport service Ltd
Naam:
Norbert Antal/ Jasper Lauritsen
Adres:
Akershusstrade 19
Postcode:
0102
Plaats:
Oslo
Land:
Noorwegen
Telefoon:
0047040966681
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
ES3701821252360201681185
ES37 0182 1252 3602 0168 1185
Website / Webwinkel:
Product:
Auto
Bedrag:
€ 6000
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Via autoscout een citroen C3 gevonden. Contact met verkoper gezocht. Advertentie gaf aan dat auto in Bergen N-H zou zijn. Eenmaal contact met verkoper gaf verkoper aan dat hij Noors is en hier tijdelijk heeft gewerkt en daarom ene Nederlandse auto had aangeschaft. Hij zou inmiddels terug in Noorwegen zijn, zo ook de auto. Die zou in Oslo staan. De auto zou hij via transport bedrijf naar nederland laten transporteren. We waren een prijs overeengekomen van 4000 euro. De helft overmaken zou volgens de verkoper genaamd Jasper Lauritsen voldoende zijn om de auto tr laten transporteren. De auto mochten we bij aankomst in Nederland 5 dagen uit proberen en als we de auto niet wilde zou deze terug gaan naar Noorwegen en wij ons geld terug krijgen. Hij zou alles in gang zetten met het transport bedrijf. Kort daarna kregen we mailtjes van het transportbedrijf. Ook met track & trace code. We kregen ook transportdocumenten met de gegevens erin,
Zag er allemaal netjes uit dus 2000 euro over gemaakt. Niet lang daarna kregen we mail dat het volledige bedrag over gemaakt moest worden anders zou het transport bedrijf het niet vervoeren. Dit zou voor een volledige verzekering zijn. Eenmaal weer 2000 euro over gemaakt kregen we weer een mail dat transport bij Denemarken stil stond en dat Denemarken 2000 euro voor de verzekering vroeg. Anders zou transport niet verder gaan. Er werd door transportbedrijf gemeld dat we dit bedrag + 400 euro terug zouden krijgen als de auto eenmaal was afgeleverd. De 400 euro voor het ongemak. Toen al een onderbuik gevoel, maar toch over gemaakt. Ze verzekerden ons dat het nu goed zou komen en de auto binnen 32 tot 48 uur afgeleverd zou worden. Daarna heb ik een mail gestuurd met verzoek om alle nodige documenten van o.a de deense douane en verzekering te sturen als bewijs. Daar geen reactie op gehad. Wel nog een mail dat hetzelfde probleem zich in duitsland voor deed en of we dus nogmaals 2000 euro wilde overmaken. Fit niet meer gedaan. Mail kwam van transport bedrijf. Ik heb het nummer van de website gebeld en er werd alleen maar opgenomen met Hello? Geen naam van bedrijf werd genoemd. Man reageerde erg nors. Toen ik om uitleg vroeg kreeg ik deze niet, Begon direct over dat ik het geld moest overmaken zodat transport weer verder kon en anders cancelen en dat ik dan de kosten voor het parkeren c.q stilstaan van de vrachtwagen etc zou moeten betalen. Aangegeven dat ik niks meer zou betalen en dat dat ik mijn geld terug wilde. Telefoon werd plotseling opgehangen. Na terugbellen werd er niet meer opgenomen. Direct erna belde "Jasper". Hij verzocht ons dringend om die 2000 euro over te maken anders zouden we beide geld moeten betalen voor het cancelen van de transport. Aangegeven dat we het geld niet hadden en dat hij het zelf maar moest overmaken. Hij gaf aan ook het geld niet te hebben. Dus aangegeven dat we de auto zouden afwijzen en ons geld terug wilde. Ondertussen gaan spitten op internet. "jasper"zou voor een energiebedrijf werken, alleen email bekend, maar een telefoon heeft dat bedrijf blijkbaar niet, Wel dus een "mooie" website. Ook telefoonnummer van AB transport in Engeland gebeld. Nummer bestaat niet, Jasper belde zelf met anoniem nummer, maar mailde ons zijn nummer. Ook dit nummer bestaat niet. Heel stom, we zijn erin getuind. Hadden beter vooraf onderzoek kunnen doen. Hebben nog een mail gestuurd met verzoek om geld terug te betalen,maar zullen ongetwijfeld geen cent terug zien! Weet niet of jullie er wat mee kunnen? Tips altijd welkom, En anders hoop ik dat iemand dit op tijd leest en er niet in trapt. Bijgaande een document


Deel deze melding

Reacties (79)


31-07-2018 - Joost Wagemakers
Hier heb ik het zelfde aleen dan andere namen.ik heb de aanbetaling gedaan van 4200€ en nu willen ze derest hebben. Dit ga ik niet doen. Ik heb per mail weleen door hun ondertekent contractvan de afspraak en een foto van de meneer waad ik mee gemailt heb dat hij zijn ID vast houdt. Ik heb nog mail contact want ze weten niet dat ik hun door heb.wag zouden de beste stappen zijn nu?

Mvg Joost Wagemakers
31-07-2018 - Mich
Hallo Joost,
Je kan weinig doen, behalve aangifte. A,s je zelf een kopie van je rijbewijs hebt gestuurd dan moef je deze vervangen voordat ze daar mee aan de haal gaan. Print alle mail verkeer uit en dod dit bij de aangifte ( of uploaden). Weet niet wanneer je de betaling hebt gedaan? Zijn inmiddels bij de bank geweest en deze hebben de laatste betaling op geannuleerd gezet. Maar dat was de dag na betaling. Echter geen garantie. Moeten ook de bank alle bewijsstukken aanleveren. Doordat je zelv het bedrag hebt over gemaakt kan de bank in principe weinig tot niets doen. Aangifte kunnen we nu pas doen, omdat je eerst modt wachten op een code die per brief wordt verzonden. Erg handig dat digid..
En dan afwachten of de politie wel wat gaat doen. Ging het bjj jou ook om de citroen C3? Hebben autoscout inmiddels ook ingelicht en deze hebben de advertentie verwijderd. Zij kunnen verder ook niet veel, want zijn geen handhavende instantie. Had voordat de advertentie werd verwijderd nog onder een andere naam gereageerd op die auto en het riedeltje begint weer van voor af aan door meneer Jasper. Ja de autk is nog beschikbaar, maar staat inmiddels in oslo etc etc. Ondertussen kregen we nog steeds dringende mailtje met verzoek tot betaling en dat ze anders het voor het gerecht laten komen. Aangegeven dit prima te vinden, want we hebben toch een rechtsbijstandsverzekering. En toen bleef het stil. Ik heb inmiddels een naam, een adres en land achterhaald nav het ip adres van AB Transportservice Ltd. Het blijkt gewoon een Roemeen te zijn. Volgens AB transport is dat hun IT man. Yeah, right. Transport bedrijf in Oxlo, IT man in Roemenie en bank in Spanje. Heb jij ook geld moeten overmaken naar edn spaanse rekening? Zou graag gegevens vergelijken met je.
31-07-2018 - Joost Wagemakers
Hallo,
Bij mij ging het om een Volkswagen Jetta met kenteken 03-XFV6. Hij had er zoveel foto's van en ook heel gedetaileerd.
Bij mij was het transport bedrijf A&L Transport LTD
Ik had contact met een Tomas Colin Archer en hij had mij nog een foto van hem gestuurd waar hij zijn ID vast houd.
Ik moest overschrijven naar TIBOR VASS met IBAN nummer ES12004937527222140
In de omschrijving moest ik NO1555QPQ131888NL

Ze komen er nu ook mee dat ik perse het ressterende bedrag over moet maken dat ik anders alles kwijt ben. ze weten nog niet dat ik ze door heb denk ik.
Ik heb inmiddels online aangifte gedaan maar ik kon nergens mijn bewijs materiaal uploaden. Ik ben nog in afwachting maar ik verwacht alles kwijt te zijn.
02-08-2018 - L.Lebiecki
Ik ben ook het slachtoffer van dezelfde misleiding.
02-08-2018 - Mich
Hallo Joost,

Heb jij toevallig een link van dat A&L transport bedrijf?
Ben benieuwd bij het achterhalen van het IP adres of dezelfde naam naar voren komt namelijk. Bij ons transportbedrijf komt er namelijk een roemeense naam naar voren.

Mvg Mich


02-08-2018 - Joost Wagemakers
Dit was hun site: al-transport-ltd.eu
Ze hebben nu gezegd dat ik binne 3tot 12dagen me geld terug zou hebben. Ik geloof er weinig van.
We moeten iniedergeval allemaal aangifte doen.
02-08-2018 - Mich
Hallo Joost,

Klik de link van ons transport bedrijf eens aan. Verschijn praktisch dezelfde site, alleen een andere naam.
Heb IP adres gecheckt en dezelfde roemeense naam komt naar voren!

Mvg Mich
02-08-2018 - Joost Wagemakers
Hopelijk gaat de politie er mee aan de gang maar ik verwacht het niet helaas
02-08-2018 - Mich
Tav L. Lebieki, zou jij ons ook wat meer info kunnen geven qua naam van opichter, transportbedrijf, spaanse bankrekening waar het geld naartoe overgemaakt moest worden etc?

Tav Joost: Wat is je emal adres? Wil je nog de gegevens van die Roemeen naar je toe mailen. Kunnen we even via de mail contact houden. En welke Nederlandse bank heb jij? Toevallig ook de rabobank? Hoor het graag van je!
02-08-2018 - Joost Wagemakers
Ik heb ook rabobank ja
Mijn e-mail adres is [email protected]
02-08-2018 - Mich
Joost,

Ik stuur je zo een mail met onze correspondentie met de oplichter.


02-08-2018 - Joost Wagemakers
Kan het kloppen dat ik nog niks binnen gehad heb?
02-08-2018 - Mich
Joost, ik heb de mail om 20.09 uur verzonden. Kijk anders even in je spam.
07-08-2018 - Kees Groenendijk
Via Autoscout een Volkswagen Golf gevonden in Monster.
Na een mailcontact met Liam vertelde hij mij dat hij inmiddels in Oslo werkte en dat de auto daar stond. Als ik de helft van het bedrag over zou maken (€ 1650,-) dan zou de auto op transport gaan naar Nederland en als de auto zou bevallen, dan zou ik de rest betalen. Indien de auto niet zou bevallen, dan zou ik de €1650,- terug gestort krijgen. Ik heb diezelfde dag het bedrag over gemaakt en kreeg toen twee dagen erna een bericht van Autoscout dat het hier mogelijk om een fraude ging. Dit vind ik trouwens ook wel heeeel slecht van Autoscout want waaropm niet eerder aan de bel getrokken of deze advertentie verwijderd? Vervolgens kreeg ik een bericht van AB transport met de mededeling dat ik de auto volledig moest betalen omdat ze anders de auto niet konden verschepen. Toen ik na een hele hoop heen en weer sturen van emails heb aangegeven dat ik dit absoluut niet ging doen en de koop ongedaan wilde maken, gingen ze dreigen met reeds gemaakte kosten. Na een hoop geruzie kreeg ik een bericht dat ze het geld terug zouden storten, Inmiddels al weer drie weken geleden en nu beantwoorden ze mij emails niet meer. Het ziet er dus naar uit dat ik belazerd ben. Ik heb uiteraard alle emailverkeer nog en ook het telefoonnummer van Liam. Wellicht kunnen deze klachten verzameld worden en kunnen we iets ondernemen tegen deze oplichters
07-08-2018 - L.Lebiecki
Bij mij ging het om een Audi A4 2,0 TFSI 54-PRZ -2. Hij had er zoveel foto's van en ook heel gedetaileerd.
Bij mij was het transport bedrijf AB Transport Service
Ik had contact met een Liam Shah. Ik moest overschrijven naar TIBOR VASS met IBAN nummer ES40 2048 0227 6930 0400 1817.
In de omschrijving moest ik NO131QWQ121888NL
08-08-2018 - Joost Wagemakers
Je moet in ieder geval aangifte doen. Dat hebben wij ook gedaan. Mich en ik houden contact per mail en hebben onze informatie al gedeelt.
Mvg Joost Wagemakers
08-08-2018 - Maurizio
Hallo, mijn naam is Maurizio, en als eerst wil ik Mich bedanken, want dankzijn zijn artikel, zijn we niet in deze oplichting ingetrapt.
Gisteren was ik een vriendin te helpen om een auto te zoeken (via Autoscout). Ze heeft een mooi Renault Twingo gezien, dus we hebben gelijkt contact met de aanbieder opgenomen. Het is het zelfde verhaal van Mich, de eigenaar heeft een tijd in Nederland gewerkt en nu dat hij in Noorwegen terug is, wilt hij de auto verkopen. De auto zou via de “Al-Transport Ltd” bedrijf naar Nederlands vervoerd geworden. We moesten de 50% van de hele bedraag (3400 €) van te voor betalen en de rest als we de auto had gekregen.
Vandaag heeft mijn vriendin de e-mail van de aanbieder Tomas Colin Archer gekregen met alle informatie over de betaling, de vervoer, met documenten, een link voor de trace code, etc. etc.
We vonden toch een beetje raar dus, voor om het geld over te maken, heb ik even op internet gezocht op informatie over de transportbedrijf, en gelukkig heb ik jullie artikel gevonden.
Nog veel bedankt naar Meld.Nl en Mich!!
P.S. We hebben in internet ook de naam van de aanbieder gezocht en deze is de naam van een Noorse politicus (die natuurlijk niets heeft te maken met dat fraude).


08-08-2018 - Joost Wagemakers
Hallo Maurizio
Mooi dat je hier door er niet ingetrapt ben. Zou je als nog aangifte willen doen? Dan is de kans groter dat ze er serieus mee aan de slag gaan.
08-08-2018 - L.Lebiecki
Adviseer me wat ik moet doen, want ze hebben me een teruggave van 3.300 euro beloofd. Tot op heden heb ik dit bedrag niet ontvangen op het account. Ik ben nog niet naar de politie geweest.
08-08-2018 - Maurizio
Hallo Joost, ik heb contact met de politie gehad en deze verhaal verteld. De eerste zorg van de vriendin van me is dat ze een kopie van haar ID aan de meneer wel gestuurd heeft. Dus mijn eerste vragen ging over wat moet ze doen (een nieuwe ID maken een aangifte indienen, etc etc.). Ik heb geen direct antwoord gekregen maar de politie zal zo snel mogelijk contact met mij opnemen. Hoewel we/ze niet ingetrapt zijn, het is toch spraak van een poging van oplichting en dat is strafbaar. Dus het lijk me goed om toch een aangifte te indienen. Ik moet nog met de vriendin van mij spreken. Zodra ik nieuws heb of de aangifte heb gedaan, laat ik je even weten.
Met vriendelijke groeten Maurizio
08-08-2018 - Mich
Hoi Maurizio, gelukkig dat jullie hier niet in getrapt zijn. In ieder geval één persoon hiermee geholpen.
Is het mogelijk om de gegevens zoals Track en Trace, bankgegevens en dergelijke door te mailen?
Wij willen dit samen met de andere gegevens doorgeven aan de politie, in de hoop dat zij met vier maal deze gegevens meer kunnen doen.
Ons email adres voor deze gegevens is: [email protected]

Alvast bedankt.
10-08-2018 - Groen
Ben blij met uw melding, de man blijkt nog steeds actief, nu onder naam Tomas Colin Archer, auto Honda C-RV staat in Oslo, zelfde verhaal. Advertentie op Autoscout24 . Zie verder bijgevoegde email in word.doc (Bijlage)
10-08-2018 - Sylvia
hallo,

ik had ook reageerd op een advertentie op auto scout en dit verhaal komt bij mij ook bekend voor..alleen ben ik er verder niet meer op ingegaan..ik had geen interesse in de auto...
Het ging om een fiat 500...ik was geinteresseerd in een witte fiat en deze advertentie is een rode.
Hij staat nog steeds op auto scout.
Ik hoop dat er mensen zijn die dit lezen hier niet op in gaan!!
Deze man is dus een oplichter!! (Bijlage)
10-08-2018 - Mich
Beste Groen en Sylvia, hebben jullie dit aangegeven bij Autoscout?
Mocht dat niet zo zijn, alsjeblieft doen en dan verwijzen naar ons, met de mededeling dat ze nog steeds bezig zijn en beter hun best moeten gaan doen om deze oplichters te stoppen.
Hopelijk kunnen wij op deze manier meer mensen beschermen.

Aan Kees Groenendijk: is het mogelijk ons de aangeleverde bankgegevens en dergelijke door te mailen? Mogelijk gaat dit via dezelfde bank.

Aan Lebiecki: Aangifte doen bij de politie, Autoscout inlichten en geen geld meer overmaken. Je krijgt helemaal niets retour. Naar welke bank moest jij dit bedrag overmaken?

Mvg Mich.
12-08-2018 - Celine
Hoi Sylivia,

Voordat autoscout de advertentie had verwijderd heb ik nog snel gereageerd op de advertentie. En ja hoor, er werd weer op gereageerd. Dit keer onder de naam Nilsen ole jacob. Heb net terug gereageerd met de vraag wanneer ik de auto kan bekijken. Uiteraard zal het Oslo verhaal weer terug gemaild worden. Even afwachten welk transportbedrijf er dit keer gebruikt word en welk rekeningnummer in Spanje. We zullen dit ook doorspelen aan autoscout en de politie. Het blijft verbazend dat die gasten zo maar door kunnen gaan. Hoop nu toch echt dat de politie dit verder op gaat pakken. Want ze blijven doorgaan en steeds weer met andere advertenties en andere namen.
13-08-2018 - Zahra
Hello,

I am from Switzerland and a man named Jasper Lauritsen contacted me after I responded to his Autoscout24 Advertisement. He told me he used to work for a energy company in switzerland but he‘s now in Oslo and wants to sell his car (Volvo XC60). I would have to pay 6350 francs to A&L Transport and if I didn‘t want the car, he would pay me the money back. I was a bit afraid, that he‘s a scammer, that‘s why I studied his internet page and everything else. I‘m glad that I researched the transport company, because it doesn‘t even exist and the energy company he works for ( ESE energi) is also a scam. The adresses and telephone numbers of A&L Transport were random and also the picture he sent me of his passport was fake!

Stay cautious and share this story!
13-08-2018 - Ismay
Hier precies hetzelfde. Gelukkig net op tijd deze site gevonden! Een BMW 320 i EDE te koop op autoscout kenteken 12-ZLH-5. We kregen een heel stappenplan (zoals hier ook staat). De helft betalen van 14800 (7400), binnen 5 dagen wordt ie verzonden door meneer Tomas Colin Archer via een transportbedrijf. De e-mail was [email protected] en we kregen ook een geloofwaardige foto met ID.
al-transport-ltd.eu Dit was de site die we in de mail kregen.
We hebben bij autoscout aangegeven dat het om fraude gaat, het is nog even wachten tot de advertentie verwijderd wordt.

Als iemand iets van informatie over de mails wil hebben zouden jullie me kunnen bereiken op [email protected]
14-08-2018 - Tanis
Fijn deze reactie. Ook hierdoor zijn wij er niet ingetrapt.
Precies zelfde verhaal zoals hier beschreven. Ging bij ons om een Nissan qashqai die in hekelingen zou staan.
Maar kwam ook met Noorwegen verhaal onder naam Tomas Collin archer.
Ook foto waarin hij id vast heeft.
Hoop zo dat deze man geen kans krijgt om nog meer gedupeerden te maken!
14-08-2018 - Mich
Gelukkig hebben we door dit bericht kunnen voorkomen dat jullie erin getrapt zijn Ismay en Tanis. Zouden jullie alsjeblieft aangifte willen doen met jullie verhaal? Hoe meer aangiftes, hoe beter. Lijkt mij dat de politie er dan niet meer omheen kan. Ook graag autoscout inlichten en doe daarbij ook jullie verhaal over de werkwijze van deze gast(en). Het blijft me enerzijds verbazen dat dit nog steeds ongestoord door kan blijven gaan.
Mochten er zich hier nog meer slachtoffers melden: Doe alsjeblieft aangifte en licht autoscout in en doe je hele verhaal bij autoscout!
14-08-2018 - Kees Groenendijk
Hallo Mich, ik heb alle facturen e.d. per mail verstuurd naar Joost,

m.vr.gr. Kees Groenendijk
15-08-2018 - Celine
Willen jullie op facebook kijken onder de naam Nilsen Ole Jacob? Lees de facebook pagina even goed door. Misschien willen jullie daar ook een reactie plaatsen en jullie verhaal doen?
15-08-2018 - pir
Bonjour, je ne peux pas écrire en NL, mais en Français. J'ai vécu une même histoire avec bus VW sur internet. 50% à payer, etc, etc. Pas de voiture, l'argent perdu. Le vendeur c'est Jasper Lauritsen, qui a travaillé en Suisse, acheté la voiture en Suisse, retour en Norvège, et il veut vendre la voiture qui est dans un container sous scellé de la douane.
L'entreprise de transport : AB TRANSPORT SERVICE LTD.
J'ai plein de mails, une copie de son (faux) passport, etc
Il a aussi promis de rendre l'argent, parce que je ne voulais pas payer les douanes norvégien.
La même histoire.
15-08-2018 - Mich
Cher Pir, je ne peux pas écrire en Francais, mais en NL. Si je lis bien, tu viendras de Suisse?
Avez-vous informé le site Web de la voiture et la police?
Veuillez également indiquer que les mêmes vendeurs sont actifs aux Pays-Bas. Avez-vous la copie du passeport pour nous? Nous n'avons pas celui-ci. S'il vous plaît envoyer à: [email protected]

Merci.
15-08-2018 - pir
Bonsoir Mich, merci pour la réponse, ca l'air être la même personne, AB TRANSPORT SERVICE LTD et Jasper Lauritsen sont probablement la même personne. La photo de Jasper Lauritsen ressemble beaucoup à Jasper Frost, une star d'une série télé en Norvège. On trouve sur le net.
Ci-joint divers copies, entre autre le (certainement faux) passeport de ce Lauritsen.
pir
dis-moi si tu a recu 4 annexes (Bijlage)
16-08-2018 - Mich
Bonjour Pir, il y avait un fichier dans la pièce jointe, pas quatre.Voulez-vous réessayer? Nous sommes maintenant en vacances en Grèce,donc ne peut pas toujours répondre rapidement. désolé. Pourtant, nous sommes très curieux de savoir à quoi il ressemble.
17-08-2018 - pir
Voila la copie du passport de Jasper Lauritsen. Il m'a promis de vrser l'argent jusqu'a aujourd'hui sur mon compte, mais je n'ai encore rien vu.
J'espère cette fois la pièce joint passe. (Bijlage)
21-08-2018 - Jan
Deze tomas colin Asscher heeft nu een Nissan qashqai op autoscout24 staan, kenteken 07-njk-2 kleur bruin advertentie uit amsterdam,was ook met hem in gesprek.En het leek allemaal te mooi om waar te zijn.Zelfde verhaal als ieder hier,helft overmaken en de rest bij aflevering ,en mocht je niet accoord gaan met de auto zoals hij heeft besproken kun je er nog van afzien en het bedrag werd binnen 24uur terug betaald.Ik had ook nog 5dagen bedenk tijd en kon de auto testen 500km.
21-08-2018 - Mich
Beste Jan, graag dit zo snel mogelijk bij Autoscout aangeven, dat ze én de advertentie moeten verwijderen én meer hun best moeten doen dit te stoppen, gezien de hoeveelheid meldingen die zijn geweest en gaan komen. Bedankt in ieder geval voor je reactie. Mich.
21-08-2018 - Celine
Beste Jan,

En ook graag aangifte doen bij politie. Hopelijk gaan ze nu eens actie ondernemen!
21-08-2018 - Eugene
Heb er nog 1!

Gaat om een Nilsen Ole Jacob. Exact het zelfde verhaal alleen nu bied hij een alfa romeo 159 aan op autoscout met kenteken 32-xp-sx.

[email protected]
wqw-energi.com
22-08-2018 - rens
zelfde soort actie nu ook op autoscout. hij biedt een Suzuki grand vitara aan voor een (te) laag bedrag.
adres is een hotel in Sittard.
en nu is hij chairman van een noors aviation museum.

ik ben niet met hem in zee gegaan omdat ik al onraad rook. kreeg alleen nu na een paar weken reactie op een mail die ik gestuurd heb.
en na googlen op de naam Tomas Colin Archer hier uitgekomen.
hij heeft het blijkbar nog niet opgegeven.
23-08-2018 - Bram
Ben ook via autoscout24 bijna in deze truk gestapt! Aanbieding was eigenlijk te mooi om waar te zijn. Ben gaan googlen op internet en kwam dit verhaal tegen. Daarom deal gecanceld!
Bij mij ging het om een zekere Finn Nielsen die ook naar Noorwegen was vertrokken waarbij ik de auto via AL transport service LTD geleverd zou krijgen. Zelfde adres in Noorwegen ander telefoonnummer.

Dank voor jullie melding anders had ik het misschien gedaan!
27-08-2018 - Dave
Thomas Colin Archer ([email protected]) is nog steeds actief via AutoScout met hetzelfde verhaal biedt ook zijn LinkedIn profiel aan als verificatie: linkedin.com

Heeft me nu een Audi Q5 aangeboden voor 9.900 euro via transportbedrijf A.G.TRUCK TRANSPORT LTD. (agt-transport.eu).

Oppassen, dit is pure fraude.

Groet Dave
03-09-2018 - Chris Veltman
Deze meneer biedt nog steeds auto's aan via autoscout24. Dankzij deze meldingen gelukkig op tijd er achter gekomen (Bijlage)
03-09-2018 - Mich
Beste Chris Veltman, heb je de koop gecanceld? Ten eerste adviseren wij Autoscout in te lichten en graag heel boos worden dat zij er geen controle over hebben. Ten tweede adviseren wij net te doen of je koop door wil laten gaan, vraag een identiteitsbewijs van hem en alle documenten ontvangt van hun. (geen kopie van je eigen rijbewijs, zonder lukt ook wel). Mocht je net doen of je door gaat, mogen wij dan ook deze documenten ontvangen? Als je tips of advies wilt mag je contact opnemen op het eerder aangegeven e-mailadres. Alvast bedankt. Mich
07-09-2018 - Jaap
Hij heeft het bij bij ook geprobeerd op dezelfde manier en met een zelfde verhaal.
Op een advertentie waarop ik eerder had gereageerd op Autoscout.
Hij heeft Autoscout dus gehackt.
Hij begon met: ""Heeft u nog interesse en" de prijs bij de advertentie was inmiddels waarschijnlijk laag.
Augustus 2018.
Nadat ik antwoordde geen geld op voorhand over te maken heeft hij niet meer gereageerd.
Het is een intelligente persoon of team met een weldoordacht oplichtings model. De persoon wiens identiteit van internet is geplukt weet waarschijnlijk nergens van.


Mensen pas op voor deze oplichter(s)
30-09-2018 - stefan
helaas,ook ik moet aansluiten in de rij slachtoffers; bij mij ging het om een seat altea uit 2011 voor de prijs van 7500 euro ;kenteken 6-sgs-69 ,verkoper jasper lauritsen .via autoscout ,periode juni 2018
na het bekende verhaal de eerste termijn over gemaakt,per abuis verkeerde account naam gebruikt ,dus dat geld kwam terug [sepa controle van de bank van ontvangst in hongarije] ,daardoor ben ik op het verkeerde been gezet en heb toen de volgende betaling gedaan.ook toen het verhaal van douane etc ;dus toen de 2 e termijn betaald waarna werd gemeld dat dit op een geblokkeerd account terecht was gekomen.dit zou teruggestort worden en of ik niet alvast de [3e]betaling wou doen want dat zou dan minder vertraging opleveren ;dat heb ik niet gedaan ,ik wou eerst die betaling terugzien toen dat langer dan 1 week duurde heb ik gemeld dat ik aangifte zou gaan doen .en daarop kreeg ik een boze reactie waarin met een rechtzaak werd gedreigd. ook via mijn bank geprobeerd om dat voor elkaar te krijgen maar zonder resultaat. er werd diverse malen per mail gevraagd of ik het geld al terug had en waarin ze garandeerden dat het geld terug zou komen.
maar uiteraard heb ik niets ontvangen
nu wordt er op mijn mail naar hun toe niet meer gereageerd.
inmiddels zijn we al diverse weken verder en er gebeurt niets meer
dus nu toch maar aangifte doen.
het verhaal zit verdomd goed in elkaar ,een auto net iets onder de prijs aanbieden als wat je bij een dealer betaald.
02-10-2018 - anoniem
Ik had een blauwe civic gezien, mooie wagen maar werd voor minder dan de helft van de nieuwprijs verkocht. Ik vertrouwde het niet. Berichtje gestuurd over of het een tikfout was.
Binnen een aantal uur een bericht van autoscout dat het waarschijnlijk oplichting was. De vraag was om alles te verwijderen en niet in te gaan op hun aanbod.
Net een mail gekregen in gebrekkig Nederlands van het mailadres [email protected] direct als spam gemeld
02-10-2018 - Mich
@Stefan, via welke buitenlandse bank ging deze overboeking? Ons advies is ook deze bank in te lichten dat zij gebruikt worden voor oplichting via een vals aangemaakte bankrekening.
@Anoniem, Nilsen werkt zeker bij een energiebedrijf in Noorwegen> Je zou ze uit de tent kunnen lokken door na te vragen hoe en via welk transportbedrijf zij verschepen, aangezien ze nu al drie transportbedrijven hebben gebruikt en mogelijk al meer.
12-10-2018 - ivar coenen
Beste allen,
ik zie vandaag 12-10-2108 ook 9 advertenties van autos via autowereld van nilsen olen jacob, met prijzen die te mooi zijn om waar te zijn, 2 autos gechecked op kenteken bij de rdw en daar staan ze gemeld als gestolen! dit zijn oplichters
Ivar
19-10-2018 - Jafer Al Saad
Hier heb ik ook hetzelfde, maar ook met andere namen. De man ‘Johansson’ uit Zweden had een mooie blauwe Toyota Corolla Verso te koop staan voor €3150, maar toen hebben we me hem contact genomen en vragen of we hem voor €2000 kunnen kopen: dat kan zei die. Hetzelfde verhaal als bij jullie vertelde hij dat hij in Nederland heeft gewerkt voor een energiebedrijf en weer terug is naar Zweden en hij de auto kon verzenden. Hij stuurde ook zn paspoort, ID en Rijbewijs. Mijn pa en ik gingen overleggen en wouden de auto kopen en hiervoor hadden we onderzoek gedaan en hij leek betrouwbaar. Maar nu komt t: Toen we auto wilden kopen wou hij het adres, telnummer en een kopie van me pa zn ID. Dit hadden we alleen gedaan en hij zou naar het bedrijf gaan om de bestelling kompleet te maken. Dit bedrijf A&T leek betrouwbaar voor ons todat we een bericht kregen van het bedrijf met de documenten en de bank IBAN enz. Maar toen we wouden overmaken en keken ik en mijn vader boven de IBAN of het bedrijf klopte, zagen ik en mijn pa een bank genaamd ‘Zagrebacka Banka’ uit Zagreb in Kroatië. Mijn pa en ik wisten toen gelijk dat het om oplichters gaat omdat mijn pa veel weet over de stad Zagreb en over de maffia, oplichters en alles. En toen vroegen we af waarom we het naar tussenpersoon moesten sturen en niet naar het bedrijf zelf. Daar had ie zeker gelijk in want als je iets besteld dan stuur je geld naar het bedrijf zelf en niet naar een onbekend tussenpersoon die een bank heeft in Kroatië. Wij hebben hem verteld dat we geen interesse meer hebben in de auto. Minuten later krijgen we een reactie van hem dat ik en mijn vader slecht denken en dat alles echt en legaal is en dat hij al de transportkosten al heeft betaald en dat wij niet serieus waren en een advocaat gaat sturen. Wij reageerde hierop dat de weten waar hij mee bezig is en maar iemand ander moet gaan oplichten. We hebbe nu alleen de id, adress en telnummer gegeven. Help t om aangifte te doen? Hoor het graag!
22-10-2018 - Joanne
Wow, maar goed dat ik nog even google op zijn naam! Hij heeft nu op Autoscout een Peugeot 107 te koop staan die ik wel kon gebruiken. Het verhaal voelde al een beetje vreemd, maar het klopt dus inderdaad niet. Hier gaat het ook om Nilsen Ole Jacob. Bedankt voor jullie melding. :)
23-10-2018 - Laura
Hoi iedereen, hij is weer bezig. Ben blij dat ik het hier heb gelezen en er dus niet in getrapt ben ! Deze keer gaat het om een peugeot 107. (Bijlage)
24-10-2018 - Jafer Al Saad
Joanne en Laura het is ook heel goed da jullie nog ff gingen googlen om te kijken of het betrouwbaar is! Die Nilson en Johannsson zitten blijbaar bij hetzelfde bedrijf genaamd ‘Luftenergi’ zoiets. Bij het kijken bij de klantenservice zie ik de naam van mijn Johansson en jullie Nilson bij de klantenservice en me hun e-mails! Goed dat jullie nog even op onderzoek gingen en deel dit bericht door zodat niet meer mensen hiervan di pineut worden want het is best wel triest om te zien hoe iemand zn duizenden euro’s nooit meer terugziet.
30-10-2018 - joo
ik heb interesse getoond in een auto via autoscout en krijg exact dezelfde mails. zou uit zweden zijn dit keer en de beginletters zijn niet ab maar at. verder exact het zelfde verjhaal
01-11-2018 - William
Ik heb precies het zelfde meegemaakt maar nu met een suzuki swift 1.6 sport contact gehad met de beste man het enige verschil in onze verhalen zijn dat de persoon waar ik contact mij had in stockholm zweden zat , had ook bij een energie maatschapij in nederland gewerkt mailtje gehad van transport bedrijf A&T transport ltd om het geld over te maken , vertrouwde het niet helemaal dus ben ook op internet gaan zoeken toen kwam ik dit verhaal tegen kan natuurlijk ook niet waar zijn de persoon waar ik contact mee had was enkel niet jasper maar johansson Yngve Lennart dus wees gewaarschuwd voor deze naam ik heb hier ook een foto van de auto bij en van zijn paspoort . (Bijlage)
01-11-2018 - Kees
Bij mij ging het vanuit Penten Robert Patrick uit Zweden. Website transportbedrijf at-transport-Ltd.eu
[email protected]
"Det är dags för en hållbar energipolitik som sätter konsumenter, miljö, människors hälsa och fred först."
" W-Luftenergi AB"
CEO, Administrative Director
Penten Robert Patrik
E-post: [email protected]
w-luftenergi.eu
Stond onder de mail. Allemaal fake en oplichting. Verder het gele verhaal van safedeal, 5 dagen op zicht, importeren in Zweden te duur etc.
06-11-2018 - Mickle
Een soort gelijk verhaal van ene Robert Patrik Penten. Nu staat de auto in Zweden. Hij ondertekent met een bedrijfnaam met daaronder CEO - administratief directeur.

Zou vertrouwen moeten wekken. Daarna stuurde hij mij kopie van zijn rijbewijs en een foto van hemzelf. Om vertriouwen te wekken. Ik ben eerst eens gaan googlen. Gelukkig. (Bijlage)
06-11-2018 - Johannes
Via autoscout Volvo S40, 6-11-2018, email in slecht nederlands onder de naam Penten Robert Patrik, [email protected] Hij is weer in Stockholm, Zweden, werkte voor groene energie bedrijf. E-post: [email protected] Reageert binnen minuut met volledig standaard email, dus FAKE.
12-11-2018 - Jafer Al Saad
Beste William , ik heb hetzelfde als jij, toen ik en mijn vader de Toyota wouden kopen hadden wij ook te maken met Johansson Yvgne Lennart met HETZELFDE verhaal en zelfde methode. Goed dat je niks gekocht hebt, hij lijkt wel betrouwbaar omdat hij een foto van zn id, paspoort en rijbewijs stuurde, maar het is te mooi om waar te zijn. Wel goed dat je het even had opgezocht voordat jij ook de pineut was.
21-01-2019 - Anon
Vind het best jammer dat de politie niks doet.

Uit ip adressen is het heel duidelijk te zien dat het gaat om roemeinen.
En de bankrekening waar ze de geld op willen opvangen zijn vaak in andere eu landen(spanje, oekraine). En als ze het geld willen pakken zonder dat het sporen achter laat naar hun echte identiteit dan moet het gepint worden. Dus ze zijn ook fysiek bezig.

Denk als de politie hun makkelijk zou kunnen oppakken.
02-02-2019 - Linda
Hier hetzelfde. Ook bij een auto op autoscout.

Clio kenteken GT-507-x Hij zegt dat hij uit Zweden komt. Dit maar krijg je een bericht van de as-transport-ltd.eu

De website staat nu nog online. We moesten geld overmaken naar de transporteur die toevallig uit polen komt.... Toen begin mij wat te dagen....

Ik hoop dat veel mensen deze reacties lezen.
04-02-2019 - Jaco
Allen dank voor deze reacties!
Hij stond er nu op als Knut Fresriksen met een Toyota Prius, kenteken 4-sKX-17.
Was er bijna ingestonken.
04-02-2019 - Janine
Ook hier er bijna ingetrapt. Auto gevonden via Autoscout.
Hij noemde zich Knut Fesriksen, had een Ford Ka te koop die in Oslo stond en verscheept kon worden wanneer ik de helft aanbetaalde, vijf dagen uitproberen en dan de andere helft.
Het verhaal was dat hij voor een Nederlandse energiemaatschappij had gewerkt.
Net werd ik gebeld door het Transportbedrijf die me dreigden met hun advocaat omdat ik akkoord was gegaan met de deal.
Gelukkig niet betaald nog.
02-03-2019 - C van der Zanden
Ook wij zijn er in getrapt. 2 x 6000 euro betaald.
Zijn er mensen die na aangifte nog wat wijzer geworden zijn?
Ik heb nog mailcontact omdat ze nog en keer 6000 willen hebben.
02-03-2019 - C van der Zanden
Ik heb wel een copie paspoort en rijbewijs van de verkoopster erica samuelsson
03-03-2019 - stefan
hallo C,

erg jammer allemaal dat dit maar doorgaat.

nadat ik aangifte had gedaan bij de politie heb ik nog wel een keer een melding vanuit de politie gehad dat er nog niets met de aangifte gedaan was . heeft te maken met prioriteiten en hoeveelheid aangifte,s van internet oplichting.
aangifte is ongeveer 6 maanden geleden gedaan en ik verwacht eigenlijk niet meer dat deze in behandeling genomen gaat worden.

kortom verlies accepteren en vervolgens erg voorzichtig zijn met internet aankopen [ook op site,s zoals marktplaats ,want daar barst het ook van de oplichters]

gr. Stefan
04-03-2019 - C van Vliet
Ik ben er helaas wel ingetrapt. Zie bij Erica Samuelsson
a.s. vrijdag kan ik aangifte doen.
Ik heb wel advies gekregen van de politie om de boel warm te houden.
En om straks de aangifte door te sturen aan:
[email protected]
Tevens gaven zij aan dat ik dit aan zoveel mogelijk gedupeerden van autoverkoop op dezelfde wijze moest adviseren hun aangifte door te sturen aan dit emailadres. Hoe meer er verzameld zijn hoe eerder er actie ondernomen wordt.

Dus:
Iedereen die dit leest: Stuur uw aangifte door aan:
[email protected]
03-04-2019 - Mirjam
Zelfde ervaring vorige week bij reactie op een auto aangeboden door Autowereld. Dina Bergund (verkoper) biedt Mitshubishi Outlander aan. heeft in NL gewerkt bij energiemij. Nu is ze terug in Zweden. Auto ook in stond in Zweden. Staat klaar voor transport. Ik moest 50% aanbetalen en dan zou de auto hier naar Nederland komen; 5 dagen op zicht en als je het niks vindt, kun je de koop annuleren en terugsturen. Inmiddels transport papieren ontvangen van ABI-Trans Limited (naam lijkt op AB Transport). Ziet er netjes uit, maar er wordt verzocht om te betalen naar een bank in Spanje. Stempel die op de papieren staat is hetzelfde als het document dat Mich heeft aangehecht!!!). We vertrouwen het niet en dank zij jullie meldingen hierboven, hebben we geen geld overgemaakt. Oppassen iedereen!
03-04-2019 - C van Vliet
Welk banknummer was dat?
De site is inmiddels weg.
03-04-2019 - Mirjam
Triodos bank nv, iban: ES3514910001283000113587 op naam van : helbing tim christian
04-04-2019 - Kees Groenendijk
Deze oplichting via Autoscout is nu al ruim een jaar bezig en er zijn heel veel meldingen op deze site. Geen van allen heeft het gevoel dat er iets gebeurt en dus kunnen de oplichters rustig verder gaan met hun illegale praktijken. Nog kwalijker vind ik dat er geen enkele reactie vanuit Autoscout komt en dat de advertenties op deze site gewoon door blijven gaan. Shame on you Autoscout!!
04-04-2019 - Michael
Niet alleen dat Kees, ook de politie doet niks. Zegt te weinig aanwijzingen en te weinig aangiftes te hebben, Ik denk dat er inmiddels genoeg aanwijzingen zijn en ook genoeg aangiftes. Het zal ze wel te ingewikkeld zijn, omdat het over de grens gaat. Dus doen we maar niks Als politie zijnde en zeggen ze maar dat ze er niks mee kunnen. Heel jammer, want het blijft structureel door gaan. En inderdaad, autoscout doet nog steeds niks.
05-04-2019 - C van Vliet
Het is inderdaad onbegrijpelijk. Aangifte doen heeft eigenlijk geen zin. De politie doet er toch niets mee. Was van de week te zien op tv. Zelfs oplichters gevonden door een programma. Meerdere slachtoffers. Ging over bedragen van meer dan 50.000 per slachtoffer. Daders doe Kees van der Spek gevonden in buitenland..... en dan nog zegt de politie dat ze er niets mee kunnen
16-05-2019 - Joep
Beste mensen,

Ook ik ben deze week opgelicht met hetzelfde verhaal. Auto op autoscout, auto staat in zweden, helft betalen aan transporteur, etc.

Nu heb ik een zus die politie agente is en die zou graag samen met de FIOD hier iets aan willen doen.

Nu is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over dit onderwerp. Dan heb ik het over:
- Namen
- Email adressen
- websites
- IP adressen
- Rekeningnummers (eventueel bedragen)
- Email wisselingen tussen u en oplichter

Des te meer informatie des te beter!

Mijn email adres is : [email protected]

Alvast bedankt en hopelijk komen we verder!
16-05-2019 - stefan
beste Joep,

jammer dat dit nog steeds doorgaat.
als jouw zus bij de politie werkt kan ze het beste informeren bij haar collega,s waar de aangifte,s binnenkomen [politie kennemerland]
zij zullen reeds stapels aangifte,s met alle info hebben die ze maar nodig heeft.

m.vr. gr. stefan
20-05-2019 - Joep
Beste mensen,

Hierbij een korte update.
Ik heb vandaag mijn geld terug gestort gekregen en de reden was dat het iban nummer in spanje geblokkeerd is geworden. Bij deze kan ik dus melden dat ze er dus wel iets tegen aan het doen zijn!

Ik heb denk ik geluk gehad en ik hoop dat dit bericht jullie misschien een klein beetje hoop geeft!

Mvg,
Joep
21-05-2019 - C van Vliet
Bij mij niet hoor. Bankrekening was leeggehaald. Politie heeft onderzoek stopgezet omvat alles naar het buitenland wees en ze niets kunnen doen.
08-06-2019 - Kees Westerbeek
Triest maar waar, ook ik ben in hetzelfde verhaal gevlogen: Bij AutoScout24 gevonden: Smart Cabrio met nummer 37-ZKF-1 te koop. Was naar Noorwegen getransporteerd, eigenaar Erik Hansen werkt bij Nordisk Vindkraft, had contract met Advanced Transport Ltd (adressen in Engeland, Noorwegen, Zweden en Spanje) en auto zou na betaling verzonden worden. Bij aflevering 5 dagen of 500 km de tijd om te testen, niet goed, auto zou teruggestuurd worden en geld terug.
Auto betaald via MoneyGram (bank duurde te lang), op transport maar in Denemarken moest er extra voor verzekering worden betaald. Bij geen betaling auto op mijn kosten terug enz. enz. Gedeeltelijk betaald maar ze bleven zeuren en dreigen over de rest. Toen ik met relevante vragen aan kwam zetten kon ik, volgens de heren, proberen ze voor de rechter te slepen....niets meer vernomen en geld weg. Begin volgende week gesprek bij politie. Ik vrees dat de politie wegens gebrek aan mankracht niets kan doen maar kunnen wij met z'n allen niet naar Radar of Oplichting? Volgens mij de enige manier om anderen te waarschuwen. Dat dit tuig maar door kan gaan is al erg genoeg. Ben benieuwd naar jullie reactie op mijn TV-vraag.
Met vriendelijke tevens mistroostige groet, Kees.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?