Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Robert, Marktplaats vooraf betalen, verzoek om rekeningnummer


Gemelde gegevens (Marktplaats vooraf betalen, verzoek om rekeningnummer)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Marktplaats vooraf betalen, verzoek om rekeningnummer
Gebruikte methode:
Whatsapp
Naam:
Robert
Mobiel:
0685619251
Product:
Paardrijlaarzen
Bedrag:
€ €25
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Hij gaf aan interesse te hebben in de laarzen die ik te koop heb. Hij vroeg meteen naar mijn rekeningnummer en naam, zodat hij het geld kon overmaken. Nadat ik had gezegd waarom het niet contant kon, heeft hij mij geblokkeerd. Ik gok dat hij met mijn rekening en naam dingen wou gaan bestellen, zodat ik op de kosten zou blijven zitten


Deel deze melding

Reacties (3)


 
17-08-2020 - Henk jan
Robert (06-85619251) had belang bij een boormachine en wou deze graag overnemen. Hij wou eerst een marktplaats vertificatie sturen. Na een kijkje op Google zag ik dat dit een vorm van oplichting is. Probeerde hem te bellen maar kon zogenaamd niet opnemen omdat hij op zijn werk was. Vreemd aangezien hij dus wel continu de appjes gelijk kon beantwoorden. Hierna gezegd dat de deal niet door ging en gelijk werd ik geblokkeerd. Dit is de profiel foto die bij dit telefoon nummer word gebruikt. Nu weet ik natuurlijk niet of dit ook daadwerkelijk deze persoon is. Pas op voor deze meneer met dit telefoonnummer!! (Bijlage)
 
23-08-2020 - Mike
We hebben een soortgelijke ervaring met deze Robert (0685619251). Zegt interesse via whatsapp te hebben en vraagt dan om bankreknr om vooraf over te boeken. Vragen als waar hij vandaan moet komen beantwoord hij niet. Zelfde foto wordt gebruikt overigens. Bij mobiel bellen krijg je een vrouwenstem met zuidelijk accent om keuze te maken alvorens in te spreken. Niet gedaan natuurlijk. Wees gewaarschuwd, mijden dit persoon.
 
16-07-2021 - Laura
Aangifte bij de politie is gedaan .Robbert Koevoet heeft het gepresteerd om een bejaarde vrouw van bijna 80 jaar financieel op te lichten .van een bedrag van Euro 580 .
Deze OPLICHTER heeft dit via Whatsapp gedaan .dmv Tikkies .

De bejaarde vrouw had een advertentie geplaatst op MP voor een hondje en daar reageerde deze R.Koevoets op .Stuurde de mooiste foto s toe Hij liet de bejaarde naar Houten komen en dat was een vals opgegeven adres .De bejaarde is al haar spaargeld kwijt en geen hondje .Is dagelijks ZEER verdrietig!! (Bijlage)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?