Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Scooter Works!, Bijna oplichting Whatsapp


Gemelde gegevens (Bijna oplichting Whatsapp)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Bijna oplichting Whatsapp
Gebruikte methode:
Advertentie op Marktplaats en whatsapp
Bedrijfsnaam:
Scooter Works!
Naam:
Johan van Westenberg
Land:
Nederland
Telefoon:
0685173430
Mobiel:
0685173430
Product:
Jas
Bedrag:
€ 87,00
Betaalmethode:
Betaalverzoek ideal

Omschrijving van de melding:

Benaderd via WhatsApp over advertentie op Marktplaats. Bleef dwingend vragen naar mijn IBAN en stuurde een link door over fraude via WhatsApp. Ik stelde andere betaalopties voor en vevolgens ging de deal niet door. Ging om (maar) € 87,00 dus gaat niet voor grote bedragen. Handelde onder de naam Johan van Westenberg, Antoni Gaudipark 50, 4382 KD te Vlissingen. Gebruikte zakelijk WhatsApp-account met telefoonnummer 06 85173430 en gaf aan een ING rekeningnummer te hebben.


Deel deze melding

Reacties (3)


04-06-2020 - Floor
zelfde verhaal, alleen dan nog kleiner bedrag, ging maar om €15 (Bijlage)
04-06-2020 - Hans
Hij bood onrealistisch hoog op een dvd speler, wilde mijn rekeningnummer en vervolgens dat ik 0,01 overmaakte ter controle.
Echter bij het overboeken ging het gelukkig mis bij de website van de bank. (Bijlage)
05-06-2020 - Will Claase
Deze persoon, Johan van Westenberg uit Vlissingen (Scooter Works), wilde ook iets van mij van Marktplaats overnemen voor de vraagprijs verhoogd met de verzendkosten. Hij gaf aan direkt het bedrag te willen overmaken en kwam eerst met een betallverzoek van €0,01 om te verzekeren, dat het dan bij de juiste persoon aankwam. Dit ging echter niet goed en heb hem toen een betaalverzoek gedaan van het totaalbedrag, maar dat wilde hij niet op die manier voldoen en bleef maar aandringen, dat ik zijn betaalverzoek van €0,01 moest voldoen. Ik heb hem ook verteld, dat hij het totale bedrag via mijn betaalverzoek mocht voldoen, zodra hij het pakket had ontvangen.
Ik heb het pakket verstuurd, hem de link met track & trace verstuurd, maar kreeg helemaal geen reactie meer en heb de dag, dat het pakket zou worden afgeleverd de site van PostNL gechecked, waarop ik te lezen kreeg, dat het pakket geweigerd was vanwege een verkeerd adres (wat hij zelf had opgegeven) en retour aan mij werd gestuurd.

Wees voorzichtig met die betaalverzoeken van deze heer, want hij is op geheel iets anders uit dan de goederen, die te koop worden aangeboden.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?