Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Sanne Heber, Internetoplichting marktplaats


Gemelde gegevens (Internetoplichting marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting marktplaats
Gebruikte methode:
Betaald maar niet geleverd
Naam:
Sanne Heber
Land:
Nederland
Rekeningnummer:
NL08SNSB0705909948 en NL63INGB0655248242
NL08 SNSB 0705 9099 48 en NL63 INGB 0655 2482 42
Gebruikersnaam:
Gabbermuisz12 Gabbermuisje12 Denise Jansen Ruudje67, en waarschijnlijk nog vele anderen
Product:
Australian jasjes en broeken entreekaartjes. Iphone etc
Bedrag:
€ 55

Omschrijving van de melding:

Afgelopen weken verschenen er o.a. op marktplaats en tweedehands advertenties onder verschillende gebruikersprofielen van Australian jasjes en broeken. Sommige fotos bleken gewoon van ebay of elders van internet geplukt.
Na een overeenkomst over de prijs en nadat het geld was overgeschreven werd er niet meer gereageerd door de verkoopster.
Er werd nooit iets verstuurd of afgeleverd.

Na veelvuldig speurwerk en een toevallig gekregen gouden tip kwamen wij achter de naam van de persoon achter meerdere accounts en tientallen advertenties die nog met googlezoeken verschijnen maar inmiddels verwijderd zijn op MP. Wellicht is dit slechts een greep uit haar oplichtersrepertoire. Sommige accounts bestonden al lang. Sommige waren net aangemaakt. De gebruikte rekenkngnummers hieronder zijn wellicht niet de enige.
NL08SNSB0705909948
NL63INGB0655248242

Beide nummers staan op naam van Sanne Heber uit Swalmen. Ook haar adres is ons bekend.
Toen wij deze juffrouw aanspraken via fb met het verzoek het geld terug te storten ontkende ze in alle talen er iets mee te maken te hebben. "De rekeningen waren niet van haar want meer mensen heten zo.. "
Pas nadat bepaalde screenshots onder haar neus werden gelegd en er geen ontkennen meer mogelijk was heeft zij het geld teruggestort. Ze draaide het zo dat haar mp account geblokkeerd was en daarom de koper niet meer kon vinden. (Naam en adres staan op haar afschrift..onzin smoes dus)
Deze dame krijgt geen rode kaakjes van een leugentje meer of minder.

Omdat Sanne Heber zich niet erg druk leek te maken over deze ontmaskering (in haar ogen een alleenstaand feit buiten haar wil) gingen wij op zoek naar andere gedupeerden. Enkele mensen namen contact op met ons, en spraken daarna Sanne ook aan via fb om hun geld terug te vragen. Ook weer ontkenning. Totdat ook zij haar dezelfde bewijzen voorlegden. Sanne stortte ook deze mensen hun geld terug.

Afgaand op de vele nog terug te vinden advertenties van deze dame is het zeer waarschijnlijk dat ze met deze oplichting veel geld heeft binnengeharkt. Nu, in het verleden en waarschijnlijk in de toekomst. Meerdere aangiftes zijn er gebeurd maar de politie ondernam nog niets.

Daarom: Heb je in het verleden ooit geld overgemaakt op 1 van de bovenstaande rekeningnummers of heb je andere info (gebruikersnamen, andere rekeningen) die voor de politie nuttig kan zijn bij de eventuele start van een onderzoek, neem even contact met ons op.
De kans is groot dat je mbv onze info ook je geld terugkrijgt. Door terug te storten bekent ze ook haar daden. Daarnaast bekent ze in een fb gesprek ook letterlijk zwart op wit. Alles is bewaard en zal worden doorgespeeld aan de politie. Het blijft afwachten wat ze ermee zullen doen.
Doe dus zeker aangifte... (maar ga zelf achter je geld)


Deel deze melding




Reacties (0)




Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?