Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Levi van den berk, Internet oplichterij


Gemelde gegevens (Internet oplichterij)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internet oplichterij
Gebruikte methode:
Email op marktplaats en app
Naam:
levi van den berk
Telefoon:
0636140010
Rekeningnummer / IBAN:
NL19SNSNB0705717593
NL19 SNSN B070 5717 593
Gebruikersnaam:
levi van den berk
Product:
Intex opblaasbare jacuzzi
Bedrag:
€ 200
Betaalmethode:
Bank overschrijving
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

advertentie marktplaats opblaasbare jacuzzi intex deluxe

gereageerd en contact via marktplaats. jacuzzi kosste 429 euro plus 25 euro bezorgkosten. ophalen kon niet want de winkel in veldhoven was dicht to 28 mei. contact gehad en betaald via paypal heb je kopersbescherming. volgende dag werd het teruggestort en hoorde wij verder niets. mail gestuurd werd niet gelezen. whatsapp gestuurd daarop reageerde hij en het was een chaos en er waren geen jacuzzi's meer. later die dag appte hij dat hij het zo vervelend vond en er nog een had kunnen bemachtigen of wij het bedrag van €454via een bankoverschrijving wilde overmaken. ik heb dat niet gedaan en uiteindelijk stelde hij een tikkie voor en nog wat andere mogelijkheden en vertelde hij erbij dat als de jacuzzi niet geleverd werd ik het geld terug kon storten. ik heb dat uitgezocht en nagecheckd maar dat kon niet dus niet gedaan. uitendelijke stelde hij voor om het bedrag te delen eerst 200 euro over te maken via een bankoverschrijving van dr sns bank en daarna als de jacuzzi geleverd was de rest. ik zou een track and tracecode krijgen rond vier uur. om half vijf die dag geappt waar de track and trace code bleef. hij deed net of het in mijn spam map stond. uiteindelijk gaf hij toe dat ik opgelicht was en vroeg hij mij geen aangifte te doen als hij het geld terug stortte. vervolgens een tikkie gestuurd maar die berichten leest hij niet meer en daar reageerd hij niet meer op.


Deel deze melding

Reacties (6)


16-05-2020 - Paul
Soort gelijk verhaal met dezelfde oplichter gehad. Walgelijk.
18-05-2020 - Christel
Zelfde verhaal hier. Eerst via Facebook.
Ik kon bonnen kopen en hun de code sturen. Etc etc. Later op marktplaats, adverteerde toen als jaccuzie expert. Ik had de eerste keer mijn adres gegeven voor de factuur etc.
Dus toen ik argwaan kreeg en er vanaf zag ging hij me bedreigen. Ik heb je adres ...we komen naar je toe...warch tour back etc.
Oplichter!
24-05-2020 - Romana
Precies t zelfde meegemaakt hij schijnt 20 jaar te zijn en verslaafd al jaren die informatie heb ik via zijn familie die ik gevonden.had op internet walgelijk ventje (Bijlage)
22-07-2020 - Evita
Handelt nu op Marktplaats onder de bedrijfsnaam Koop Bewust BV met telefoonnummer 0850609266
22-07-2020 - sndr
dit staat nu op zijn profiel foto. hij heeft mij opgelicht op marktplaats onder de naam levi van den berk. aangifte gedaan hoor je niets meer van en meneer kan vrolijk verder gaan met zijn opkichterpraktijken nu heeft hij een nep bedrijf opgezet.
koop bewust bv niets kopen is dezelfde jongen die mij heeft opgelicht op marktplaats (Bijlage)
31-07-2020 - Luc
Hier net ook meegemaakt, eerst bellen en ging terug bellen omwille van de chaos.
Nadien via WhatsApp verder en moest een aanbetaling doen van 100 euro, hij wou m eerst leveren maar ik stond erop m af te halen omdat ik vlakbij woon.
Adres was plantenpad 3 in made.
Bij aankomst blijkt dat zijn ouders daar een plantenkwekerij runnen en op de hoogte zijn van zijn oplichtingspraktijken, maar ook dat ze al enige tijd geen contact meer hebben
Ik heb aangifte gedaan bij politie, tikkie, meldpunt.nl en opgelicht avrotros (Bijlage)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?