Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Martin Akkerman, Internet oplichting marktplaats


Gemelde gegevens (Internet oplichting marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internet oplichting marktplaats
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats product
Naam:
Rekeningnummer / IBAN:
NL25TRIO0788925032
NL25 TRIO 0788 9250 32
Website / Webwinkel:
Gebruikersnaam:
Martin's Verzamelhoek
Product:
Sennheiser koptelefoon
Bedrag:
€ 150
Betaalmethode:
IDEAL/ING Payment Service Provider
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Het bekende verhaal: prijs afgesproken, inclusief verzendkosten. Ik heb vooraf via internet gecheckt of bij de overhandigde gegevens (naam, woonplaats, IBAN) een oplichter bekend was. Dat was niet het geval. De verkoper maakte een betrouwbare indruk in de communicatie. Hij was ook al 12 jaar actief op Marktplaats. Hij zou het pakket meteen na betaling verzenden. Ik heb vervolgens betaald. Ik kreeg nog wel de melding van ING dat een IBAN van rekeningen bij de Triodos-bank niet kon worden gecontroleerd. Eigenlijk had ik toen moeten stoppen.... Na de betaling ben ik boodschappen gaan doen. Toen ik terug kwam heb ik de verkoper nog gemaild en gevraagd de trackinggegevens te sturen. Daar kreeg ik geen antwoord op. Toen ik zijn profiel vervolgens nog een keer bekeek waren al zijn (4) advertenties verdwenen. Ik heb direct Marktplaats en de Triodos-bank een bericht gestuurd. 4 dagen later nu en van geen van beide iets gehoord. Bij de politie moet je tegenwoordig zelfs 5 dagen wachten om aangifte te mogen doen. Dat is waarschijnlijk om de oplichter zoveel mogelijk kans te geven sporen uit te wissen. Maar ik ga morgen uiteraard aangifte doen.


Deel deze melding

Reacties (3)


 
12-05-2020 - N Bennacer
BESTE LEZERS,

politie.nl
HANDIGE LINK VOOR U OMLINE EEN AANKOOP DOET.
 
13-05-2020 - Ch van Zanten
Dank voor de link. Reden dat ik niet meteen aangifte heb gedaan is niet dat ik niet kon vinden waar ik dat moet doen (het is helaas niet de eerste keer dat dit me overkomt), maar dat je tegenwoordig blijkbaar eerst 5 dagen moet wachten voor je dat mag doen. Complete waanzin natuurlijk, maar de pakkans moet natuurlijk niet te groot worden voor de politie.
 
13-05-2020 - Ch van Zanten
Ik heb vanmorgen aangifte gedaan. Net als de vorige keer kreeg ik daarvan een bevestiging, waarbij me meteen de opmerking "als u wilt kunt u de aangifte intrekken" weer opviel. Dat geeft me altijd het geruststellende gevoel dat ze écht iets met de aangifte gaan doen.
Na de oplichting (op 7 mei jl) heb ik ook direct een e-mail aan de Triodos-bank gestuurd. Dat is toch een bank die altijd roept dat ze "een verschil willen maken". Als ze oplichting zouden gaan aanpakken maken ze wat mij betreft écht een verschil. Ik heb nog geen enkele bank meegemaakt die de houder van een rekening waarmee is opgelicht aanpakt, terwijl me dat juist voor een bank heel eenvoudig lijkt. Gisteren kreeg ik een standaardantwoord van de Triodos-bank terug, waarin eigenlijk alleen werd verteld wat ik nu moest doen (wat ik natuurlijk al wist). Ik heb toen nogmaals een mail gestuurd en nogmaals gezegd wat ik ze al eerder had gezegd: waarom pakken jullie houders van rekeningen die zijn betrokken bij oplichting niet aan. Tot mijn verbazing kreeg ik toen een écht antwoord. Ze namen mijn bericht serieus en zouden gaan kijken of er iets mogelijk is. Ik heb niet de illusie dat er echt iets gaat gebeuren, maar toch. Daarom mijn oproep aan iedereen die door dezelfde figuur is opgelicht als ik, maar ook aan anderen die zijn opgelicht via een rekening bij de Triodos-bank: stuur die bank óók een mail, net als ik. Misschien willen zij écht een verschil gaan maken!
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?