Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

S. (Michelle/Miep) Reiph (Blansjaar), Internetoplichting Marktplaats


Gemelde gegevens (Internetoplichting Marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting Marktplaats
Gebruikte methode:
Facebook en marktplaats
Naam:
S. (Michelle/Miep) Reiph (Blansjaar)
Land:
Nederland
E-mailadres:
Rekeningnummer:
NL58INGB0664209580
NL58 INGB 0664 2095 80
Website / Webwinkel:
Social Media Url:
Gebruikersnaam:
Miep (marktplaats)
Product:
Festival tickets
Bedrag:
€ 75
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Er is geld geboden op één kaartje van vier kaartjes voor de zwarte cross. Het betreft 75 euro. Nu was ik onoplettend en moe vandaag waardoor ik wel twijfelde aan bepaalde dingen (zoals, waarom moet dit via facebook, waarom moet een collega een betaalverzoek maken etc.) Ik kreeg dus vanaf de berichten van marktplaats een facebook account naam met foto en toen heb ik dom weg zonder over na te denken t geld overgemaakt. Ik heb wel gevraagd hoe ik wist dat zij het ook zal doen, maar niet nagedacht over dat de antwoorden die zij gaf compleet nutteloos waren. Kortom dom!

Na de transactie zei ze dat t niet lukte op haar telefoon, en dat ze een pc nodig had. Toen ik vroeg welke tijd ze dat verwachtte reageerde ze niet meer maar zei alleen dat ik de ticket vandaag zou ontvangen. Even later zag ik dat haar account en de advertentie van marktplaats is gehaald (wat raar is want ze had nog 3 tickets over). Ook haar account was weg. Ik heb haar advertentienummer terug gevonden in de geschiedenis url, daarnaast had ik ook van alles screenshots gemaakt waaronder van de ING betaalverzoek onder de naam S. Reiph met daarbij het bankrekeningnummer. (Deze gegevens kunt u gerust opvragen als ik het later niet kan uploaden) De enige S.(Stephon) Reiph die ik kon vinden op facebook woont op Curaçao en werkt bij papagayo beach resort.

Ik heb geschreven aan Michelle dat ik aangifte zou doen als ik 't voor 10 uur 's avonds geen tickets zou hebben, maar door dit vage verhaal en het feit dat mijn moeder haar had gevonden bij opgelicht met een zelfde soort verhaal. (Lowlands tickets 200 euro per stuk) heb ik dat nu al gedaan. meldnu.nl

Toch heb ik ook besloten zo veel mogelijk kanalen aan te spreken, zodat dit niet meer gebeurd bij anderen. Ik heb veel vergelijkbare dingen gezien bij haar naam, dus het is tijd dat ze/hij aangepakt wordt!


Deel deze melding
Reacties (1)


14-07-2018 - Bertine Hendricks
Helaas ben ik gisteravond ook door haar opgelicht. Via FB account Bospop bood zij kaarten aan. Haar account op FB bekeken en dacht dat dit oké was....niet dus! Geld naar dezelfde rekening als hierboven over gemaakt. Ga nog aangifte doen. De echte Michelle Blansjaar heeft mij verzocht deze gegevens door te sturen voor haar aangifte: hoe meer meldingen hoe groter de kans dat de oplichter gepakt wordt.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?