Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Suzanne, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
1 cent oplichtings truc whatsapp marktplaats
Naam:
Suzanne
Mobiel:
06953044

Omschrijving van de melding:

Poging tot oplichting. Ingetrapt, maar gelukkig op tijd doorgehad om schade te voorkomen.

Oplichter Suzanne deed via Whats'app een aanbod op de schoenen die via Marktplaats verkocht. Suzanne gaf aan zelf nare ervaringen te hebben gehad met oplichting via marktplaats en wilde daarom voor de zekerheid mijn identiteit controleren. Stuurde daarom een betalingsverzoek van 0,01 euro. Op link geklikt, leek allemaal precies op de ING site. Daarom gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd. Toen de site bleef haperen kreeg ik argwaan. Toen snel mijn geld overgemaakt naar de rekening van mijn vriend. Na het opzoeken van het adres (Zuidwesterstraat 5 in Landgraaf), kwam ik alle meldingen tegen. Ik heb het noodnummer van ING gebeld. Zij zagen dat de oplichter op een Iphone 11 (ik heb zelf een X) de ING app had geinstalleerd. ING heeft het gelukkig kunnen oplossen. Ik schaam me enorm dat ik hier in ben getrapt, maar hoop dat iedereen dit leest en deze afschuwelijke persoon kan worden gestopt.

LET OP: Oplichter heeft ook gevraagd om een foto van mijn id kaart. Mijn achternaam is Boucher. Hoewel ik de foto direct van whatapp heb verwijderd, zal de oplichter deze mogelijk proberen te gebruiken op Marktplaats. Mocht u deze ID-kaart tegenkomen, laat je niet misleiden. Ik zal NOOIT vragen om het overmaken van 0,01 euro.


Deel deze melding

Reacties (4)


 
17-05-2020 - Sanne
Bij mij precies hetzelfde verhaal met deze Suzanne, maar ik kreeg argwaan toen ik 2x een kleurcode moest scannen. Ik heb dat niet gedaan en meteen op mijn rekening gekeken of er geld was afgeschreven. Dat was gelukkig niet het geval. Ik heb haar naam en adres opgezocht en kwam op deze website uit. Ik heb haar gevraagd of ik de €0,01 naar haar mocht overmaken en of ik haar iban mocht, maar daar reageerde ze niet op. Ze heeft tot 5x toe gezegd dat het wel ging lukken met die link. Gelukkig ben ik er op tijd mee gestopt.
 
30-05-2020 - Sku
Zelfde Suzanne. Onder vermelding Rebecca van Meer, adres zuidweststraat 5 Landsmeer. Suzanne heeft het twee x geprobeerd vandaag dus onder verschillende namen. Op de zelfde advertentie gereageerd.
 
30-05-2020 - Sky
Nu onder ander nummer! (Bijlage)
 
04-06-2020 - Maal
Zelfde suzanne van der meer (Bijlage)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?