Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Shopza.nl, Afpersing oplichting


Gemelde gegevens (Afpersing oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Afpersing oplichting
Gebruikte methode:
E-mail / Website
Bedrijfsnaam:
shopza.nl
Naam:
Shopza
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
DE10700111106022215785
DE10 7001 1110 6022 2157 85
Gebruikersnaam:
gurpies.nl
Product:
Loopband
Bedrag:
€ 799
Betaalmethode:
IDeal
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

We hebben op Donderdag 30 April een loopband gekocht via de website shopza.nl en via ideal betaald. Op de website stond, op voorraad en 1 dag levertijd, dus hier besteld. Voordat ik tot betaling overging nog gecheckt via politie.nl als er iets bekend was over deze site, er werd gemeld dat er geen problemen bekend waren. Dus ging ik er van uit dat het vertrouwd was. Zaterdag proberen te bellen of chatten. Op site shopza.nl werd aangegeven dat er alleen gemaild kon worden. Dit heb ik gedaan met lees en verzend bevestiging maar geen reactie. Ik dacht misschien niet bereikbaar in het weekend. Verder de bestelling ook niet te volgen. Gisteren stond op site nog steeds bestelling geplaatst 30-04. Gisteren weer gekeken, en toen kwam ik er achter dat er via avro opgelicht een waarschuwing werd gegeven door de politie. Tot op heden niets geleverd gekregen. Op de site stond 5 dagen wachten met aangifte doen. Echter nu is de site shopza.nl ook niet meer bereikbaar, dus doe ik nu gelijk aangifte.
De politie waarschuwt voor de webshop Shopza.nl. Je geld ben je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kwijt en ook naar je bestelling kun je fluiten.

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting heeft een melding ontvangen over de website Shopza.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide webshop. Dat is gebleken uit:

De bovengenoemde website vertoont grote gelijkenis met Fitbasics.nl, een malafide webshop waar al voor is gewaarschuwd. Er is een meer dan redelijk vermoeden dat dezelfde personen achter deze website zitten;
Op de site zijn geen algemene voorwaarden, KvK-nummer, btw-nummer of bedrijfsgegevens te vinden;
De bestellingen kunnen via iDeal worden afgerekend, het Duitse bankrekeningnummer staat op naam van een privépersoon;
Volgens Sidn is de domeinnaam op 26-4-2020 geregistreerd;
Klantenservice is niet bereikbaar, alleen via een mailadres;
Diverse negatieve reviews op het internet.
De website Shopza.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.


Deel deze melding

Reacties (2)


11-05-2020 - luc moors
We zijn dus ook opgelicht geweest door deze website shopza.nl door een zekere Caner Ozdemir ivm de aankoop van een loopband ter waarde van 799euro. De betaling was nochtans uitgevoerd door KBC-banking waarvan we dachten dat dit een bescherming kon zijn maar dit was precies zo niet. We hebben een PV laten opmaken door de politie en gaan daarmee een betwisting laten uitvoeren bij de KBC bank.
11-05-2020 - van Gurp
Ja ook wij zijn er in geluisd, geen reactie op verstuurde mail (Bijlage)


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?