Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Mediaelektronica.nl, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Webshop en dan betaallink
Bedrijfsnaam:
Naam:
Adres:
Peizerweg 97
Postcode:
9727AJ
Plaats:
Groningen
Land:
Nederland
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
NL48BUNQ2043185764
NL48 BUNQ 2043 1857 64
Website / Webwinkel:
KVK:
000035472375
Product:
Playstation 4 pro
Bedrag:
€ 299
Betaalmethode:
BUNQ
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Mensen,

helaas zijn wij opgelicht via deze aanbieder. Mediaelektronica.nl kwam niet voor bij oplichting sites.
Na besteld te hebben, vond ik raar dat ik wel kon kiezen voor ideal betaling maar in de procedure zat er geen betaalmethode in. Dus ik kreeg netjes een mail met registratie als factuur. Na paar minuten een mail van de officiele info mail met betaallink via BUNQ. Ik ken bunq is een nederlandse online bank. Zodoende bank geselecteerd en de mail tennaamstelling klopte met de bunq naam. Zodoende betaald geen enkele verder verdachtenis. Want bedrijf op de website is onderdeel van:
WINKEL INFORMATIE
Mediaelektronica.nl
Vestigingsnr. 000035472375
KvK 66884721
Peizerweg 97 9727AJ Groningen Mediaelektronica is onderdeel van BX Products B.V.
Netherlands
E-mail ons: [email protected]
is een bestaande bedrijf, de url kwam niet voor bij websites. BUNQ is nederlands enz. Daarna paar mails gestuurd want op de website staat: voor middernacht besteld morgen in huis maar nog steeds staat het onder verwerking.

Dus even de mails goed doorgespit en zag bij factuurlogo: ELEKTRONICASALE.COM en toen viel het kwartje, meteen gegoogled en jahoor fraude bedrijf die met deze naam vanuit zogenaamd TIEL zou opereren. URL is ook weg werkt niet. Dus zodoende aangifte gedaan, bank gebeld, bij BUNQ klacht ingediend.

Maar zoals eerder op deze sites aangegeven door melders kwam ik helaas niet tot het idee de rekenignummer even te googlen helaas. Maar het zou toch niets uitgemaakt hebben want de boevnstaande banknummer komt nog niet voor bij meldnu.nl database...ook niet op internet voor nu in iedere geval. ik weet niet of er nog mensen zijn via deze website zijn opgelicht. Wat wel raar is, ik ben wel gekomen bij deze website via google....


Deel deze melding

Reacties (14)


 
02-05-2020 - Anja
Ik heb gisteren een Nintendo switch besteld bij dit bedrijf en vond het gek dat ik niet meteen kon betalen maar een paar minuten later een mail kreeg met het betaal verzoek. Ook vond ik het gek dat de naam op de rekening anders was dus zocht ik op internet naar het bedrijf maardaar leek alles te kloppen. Geen meldingen van oplichting. Dus toch betaald. Mijn dochter helemaal blij want zij kocht hem. Nu helaas niet meer zo blij. Haar lang gespaarde centen (wel 299,99) weg en geen Nintendo tenminste zo ziet het eruit. We wachten het nog even af maar vrezen het ergste.
 
02-05-2020 - Antoine s
Helaas ik ook gisteren de nintendo switch besteld ik vond het ook raar dat ik via binq moest betalen en ook niet gelijk dus ik vrees ook het ergste ik weet wel als er 3 mensen of meerdere aangifte doen dat je een grote kans hebt dat je het geld via je bang terug krijgt anders stuur me even een app op dit nummer zodat we een groepsapp aan kunnen maken en dat we aangifte gezamenlijk kunnen doen 0620933688
 
02-05-2020 - Hak
Mensen als er meer gedupeerden zijn sluit aan bij onze WhatsApp groep door een mail te sturen naar [email protected] met je naam en tel. Let op deze app groep is alleen voor gedupeerden via Mediaelektronica.nl of elektronicasale.com(zelfde oplichters)
 
02-05-2020 - Edmo
Als je een webshop ziet waar je nog nooit van hebt gehoord en de aangeboden artikelen zijn goedkoper dan in de bekende webshops dan is het opletten.
Wat ik veel lees: Ik heb nog Gegoogeld en ik kon niks vinden aangaande negatieve ervaringen.
Dat klopt. Malafide webshops schieten als een paddestoel uit de grond en verdwijnt weer als sneeuw voor de zon.

Afwachten of er toch nog iets komt is totaal zinloos. Je geld dat je hebt overgemaakt is al lang opgenomen.

Overweeg je aangifte te doen dan hoef je geen 5 dagen te wachten als je dit online wilt doen via politie.nl
Online aangifte doen kan alleen door Nederlandse ingezetenen.

Samen aangifte doen is niet mogelijk. Een ieder kan immers ook persoonlijk online aangifte doen. Dit kan je doen wanneer het jou uitkomt en qua tijd ben je veel sneller klaar.
Alle aangiftes komen op één centraal punt binnen dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Geld terug krijgen van de bank?
Het geld is al lang opgenomen. Als het rekeningnummer door de bank wordt geblokkeerd en daarna komen nog betalingen binnen dan krijg je het geld terug (dan heb je echt mazzel) maar in de regel wordt er wel weer een nieuwe geldezel gevonden met een nieuw rekeningnummer.
 
03-05-2020 - Martijn
Bestaat sinds einde april. Zitten massaal op 2de hands. ben massaal aan het rapporteren. Smeerlappen amai.


 
03-05-2020 - Bruno Vansina
Deze morgen ook op de aanbieding gestoten voor een Nintendo Switch De hele betaalprocedure is verdacht. Eerst krijg je een mail dat je al betaald hebt zonder dat ik had gedaan. Enkele uren later komt er dan een mail naar een link om te betalen die erg verdacht is. Even googelen en ik kwam hier terecht. Absoluut oplichterij. Gelukkig nog niet betaald. Niet doen!
 
03-05-2020 - Anja V
Hier dezelfde werkwijze ondervonden.
Enkele uren later een mailtje ontvangen om te betalen.

Was raar want geen bedrijfsinfo in de mail, en ook de "linken" waren er niet .
Dit was het mailtje :
Geachte Klant,
Bedankt voor uw bestelling bij Mediaelektronica.nl

Hieronder de betaalinstructies waarmee u de betaling kunt voldoen.

Klik hier om de betaling te voldoen.

Wij wensen u alvast veel plezier met uw bestelling.

Met vriendelijke groeten,

Gerardus Lemmen

Financieel Manager


Dus geen werkende linken, geen gegevens, niets....
 
04-05-2020 - Juul
30 april Sonos beam besteld bij Mediaelektronica.nl voor de verjaardag van m’n man morgen. KVK nummer vantevoren opgezocht en vriend naar website laten kijken. Leek betrouwbaar dus betaald via BunQ. Vanochtend gemaild en site bekeken die dus niet meer bestaat. Via Google hier terechtgekomen. ING - gebeld die kunnen niets (geen geld storneren) Volgens hen zou BunQ wellicht nog wat kunnen bij aangifte. Politie gebeld maar kan pas na 2 weken aangifte doen omdat bedrijf eerst de kans moeten krijgen om zich ter goede trouw te tonen. Ben verpleegkundige en heb keihard gewerkt de afgelopen maanden. Nu ook geen kado voor morgen. Wat een ellende!
 
04-05-2020 - Aaardbei500
Ik heb gisteren een Nintendo switch besteld bij dit bedrijf en vond het gek dat ik niet meteen kon betalen maar een paar minuten later een mail kreeg met het betaal verzoek. Ook vond ik het gek dat de naam op de rekening anders was dus zocht ik op internet naar het bedrijf maardaar leek alles te kloppen. Geen meldingen van oplichting. Dus toch betaald. Mijn dochter helemaal blij want zij kocht hem. Nu helaas niet meer zo blij. Haar lang gespaarde centen (wel 299,99) weg en geen Nintendo tenminste zo ziet het eruit. We wachten het nog even af maar vrezen het ergste. Dochter verdrietig.Nu maar aangifte doen.
 
05-05-2020 - John G
Same thing happened to me. I ordered a switch, but the site disappeared. I reported it to the police and Bunq. But guess what, they just created another site, that looks the same as mediaelektronica.nl. But now it is called justelektronics.nl. The offers are the same, the prices are the same, everything essentially is the same. Take care, hope they don't get fool people with a second site.
 
05-05-2020 - Pribo
Ook de dupe geworden van mediaelektronica.nl... op 1 mei heb ik een Nintendo switch gekocht voor mijn zoontje ad Eur 299,99. Betaald via een betaal link van Bunq BV. Aan C.R. Ormskirk.
Trap er niet in!! Ik ga aangifte doen zodra het kan. Dat ze nu verder gaan op justelektronics.nl verbaasd mij enorm...HOE KAN DAT?!!!! (Bijlage)
 
06-05-2020 - Eline
Helaas ben ik er ook in getrapt. Ik had een Iphone van €819,99 besteld. Ik heb via de link betaald en geen bericht teruggehad. De site is inmiddels offline gehaald. De bank gebeld, maar die kunnen er niets aan doen. Ik heb ook aangifte gedaan bij de politie. Belachelijk deze mensen er zo makkelijk vanaf komen.
 
06-05-2020 - Van Lent
Hetzelfde bedrijf heeft meerdere websites die exact hetzelfde zijn, zie bijvoorbeeld ook: elektronicasale.com
 
06-05-2020 - Hak
Mensen,
We zijn weer aantal dagen verder en de groep gedupeerden worden met de dag groter. De groep telt al zeker 20 mensen. Inmiddels hebben we samen 2 platformen: marktplaats en 2ehands.be en 4 website URL weten traceren:
1 Mediaelektronica.nl
2 Elektronicasale.com
3 deli-huis.nl
4 Justelektronics.nl
Daarnaast hebben we 2 bankrekeningnummer kunnen achterhalen
1 n valeriaan : NL48BUNQ2043185764
2 'm ayadi : nl96bunq2043362119

Wees alert.
1 doe aangifte online
2 meld bij eigen bank
3 meld bij bunq [email protected]
4 indien je hebt bij rechtsbijstand

En schrijf hier een review. Dan nemen we contact met je op.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?