Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Van der Wijst, Internet oplichting


Gemelde gegevens (Internet oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internet oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats
Naam:
Van der Wijst
Land:
Nederland
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
NL75INGB0671101900
NL75 INGB 0671 1019 00
Gebruikersnaam:
Van der Wijst
Product:
Samsung 970 evo plus 500G
Bedrag:
€ 59
Betaalmethode:
Tikkie betaalverzoek

Omschrijving van de melding:

Op marktplaats op maandag 6 april geboden op een 'Samsung 970 evo plus 500Gb M.2.NVME ZGAN voor €55. Het betreffende product werd aangeboden door verkoper met een naam die ik omwille van de privacy niet zal noemen hier. Ik heb vervolgens met de betreffende persoon via de marktplaats app/chat contact gezocht dat ik geinteresseerd ben in het product voor de vraagprijs. Vervolgens hebben wij nog kort gesproken over de verzendmethode, heb ik mijn adres gegeven waarna het product verzonden kon worden en stuurde de betreffende persoon een tikkie voor €60. Deze was onjuist en moest €59 zijn. Vervolgens heeft de persoon de tikkie ingetrokken en een nieuw tikkie gestuurd voor €59. Toen ik het betreffende tikkie wilde betalen een uur na het sturen bleek dat de tikkie was ingetrokken. Ik heb toen meteen een bericht erachteraan gestuurd dat de tikkie link niet meer geldig was.

Op dinsdag 7 april heb ik nogmaals via de chat gevraagd of de tikkie nog een keer kon worden verstuurd. Vervolgens heeft de persoon het tikkie opnieuw gestuurd. Deze heb ik overgemaakt en gevraagd dat ik graag het track&trace nummer ontvang als hij op de post is gegaan. Kort daarna zijn alle advertenties van de gebruiker offline gehaald en heb ik niks meer gehoord.

Ik heb op donderdag 9 april, vrijdag 10 april en dinsdag 14 april nog verschillende pogingen gedaan om in contact te komen met de betreffende persoon, echter de berichten werden niet meer gelezen in de marktplaats app aangezien er geen groene vinkjes meer bij de berichten staan. Mijn vermoeden is dat het account van de betreffende persoon is gehackt door een ander persoon, of dit al was op maandag 6 april tijdens de eerste conversatie of pas op 7 april is mij onbekend.


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?