Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Macseller, Misleiding/Oplichting


Gemelde gegevens (Misleiding/Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Misleiding/Oplichting
Gebruikte methode:
App contact via marktplaats
Naam:
Macseller
Land:
Nederland
Mobiel:
0684959143
Bedrag:
€ 550

Omschrijving van de melding:

Macseller uit Amsterdam adverteert op marktplaats, werkt de illusie dat hij een bedrijf runt. Nette advertenties met scherpe prijzen. Ik heb zijn gegevens opgezocht, geen nare berichten, op marktplaats heeft hij 1 negatieve beoordeling. Ik vermoedde niets kwalijks. Na op de advertentie gereageerd te hebben, kreeg ik een bericht dat ik alleen via whatsapp een afspraak kon maken. De afspraak was in Amsterdam-Noord (Oleanderstraat). Daar aangekomen bleek ik alle vragen via de telefoon aan een derde moes stellen. Ik zag dat de opslag van de laptop die ik wilde kopen niet overeen kwam met de advertentie, daar kreeg ik korting voor. Tot zo ver raar, maar ik ging akkoord omdat hij aangaf dat ik twee weken later kon ruilen, plus een rekening op naam met 2 jaar garantie. Thuis aangekomen kwam ik er achter dat de laptop twee jaar ouder was dat Macseller aangegeven heeft. Op deze manier was het een misleidende deal (oplichting als je het aan mij vraagt). Na contact via whatsapp vertelde hij eerst dat de laptop echt zo oud was als hij aangaf, “kijk maar op het bonnetje”. Later gaf hij aan dat ik tot twee weken moest wachten op “nieuwe” voorraad. Ik heb twee weken gewacht, tussentijds gevraagd of hij al een andere binnen had, toen kreeg ik (waarschijnlijk per ongeluk) het antwoord ja. Snel herstelde dat hij dat het toch over een ander model ging. Hierna heb ik geen contact meer met hem kunnen krijgen. Samengevat:
- geen laptop uit 2017 maar 2015.
- geen rekening op naam met 2 jaar gerantie
- geen geld terug, want “daar doet hij niet aan”
- geen mogelijkheid tot ruilen
- geen contact meer mogelijk
- lastig negatief te beoordelen omdat hij alle advertenties op marktplaats laat staan, hierdoor onbekend als misleider/oplichter

Dus een zeer onbetrouwbare verkopen, Macseller. Pas op!


Deel deze melding

Reacties (2)


29-05-2020 - Jesper
Hetzelfde meegemaakt een paar maanden geleden. Een macbook gekocht voor 1000 euro. Werd 2 jaar garantie belooft en een office pakket. Echter niet gekregen en inderdaad ook 2 jaar ouder dan vermeld. Meneer zelf was niet aanwezig bij de verkoop. Ook nu geen contact meer. Graag zou ik alle gegevens van meneer krijgen om verhaal te halen, echter kan ik zijn naam nergens meer vinden.

Pas op!
15-06-2020 - Jobje
Macseller is een enorme oplichter, maar intussen van Marktplaats verdwenen. Hoe is het mogelijk dat hij al 6 jaar op Marktplaats aktief was ??
iMac van hem gekocht voor 2300 (2 maanden oude 27 inch met 32 GB en 2 TB )maar er werd een exemplaar geleverd die hooguit 1600 waard was. (3 jaar oud 8 GB en 1 TB).
De rekening staat op naam van D.R.Leito en ik heb bij de SNS bank gemeld dat hij een grote oplichter is.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?