Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Muscle Bands, Internet oplichting


Gemelde gegevens (Internet oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Internet oplichting
Gebruikte methode:
Instagram bestelling webshop
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
Payment Service Provider
Paym ent Serv ice Prov ider
Website / Webwinkel:
Social Media Url:
Gebruikersnaam:
Muscle.bands
Product:
Sport & lifestyle
Bedrag:
€ 39,95
Betaalmethode:
IDeal

Omschrijving van de melding:

Via een advertentie op Instagram voor Muscle Bands, een set voor een thuis work-out, word je naar de website van MuscleBands geleid. Daar deed ik 24 maart de betaling via iDeal, dat kwam betrouwbaar over. Vervolgens een mail ter bevestiging van mijn bestelling met een zogenaamde tracking code. In de tracking code kun je alleen een periode zien (5-13 april) waarin de Muscle Bands bezorgd zouden worden. Je ziet niet of het product al verzonden is, in distributiecentrum of bij het postbedrijf. Net voordat deze periode verstrijkt ontvang je een mail dat het druk is en dat je binnen een nieuwe periode (14-21 april) je bestelling zult ontvangen. Omdat ook die periode bijna verstreken was, begon ik achterdochtig te worden en ging meer over het bedrijf op internet zoeken. Inmiddels zijn er meldingen over dit bedrijf bij de politie bekend, zo zag ik op internet. Ook als je op het bankrekeningnummer Google’t kom je andere oplichting zaken tegen: NL70 RABO 0115 6000 00. Maak melding op deze site en bij "Payment Service Provider", het betaalplatform waar zij gebruik van maken en doe aangifte bij de politie. Stop deze oplichters want ze komen hun afspraken niet na, houden je aan het lijntje en er is geen contact met ze te krijgen.


Deel deze melding

Reacties (12)


20-04-2020 - Judith
Ik heb precies dezelfde ervaring. Bestelling en betaling gedaan op 21 maart. Nog niets ontvangen, een verschuivende levertijd en een onbereikbare verkoper.

Mijn advies is om geen zaken te doen met Muscle Bands!
20-04-2020 - Mark
Ik heb exact hetzelfde meegemaakt! 23 maart besteld, diverse malen contact proberen te leggen via de mail, nergens wordt op gereageerd.
20-04-2020 - LJH
Yep, ik ben er ook in getuind en ook via een Instagram ad. Betaling gedaan op 18 maart jl., maar nog niets ontvangen en inderdaad ook geen reactie op mails. Je zou wensen dat "Payment Service Provider" Payments kan verifiëren of een bedrijf daadwerkelijk bestaat voor er gebruik kan worden gemaakt van hun diensten.
25-04-2020 - Pedro
16-3 besteld, rond 15-04 ontvangen, dat wel nog. Maar het is een rommel product. Slechte elastiek, voel je na 1 keer stretchen.

Geretourneerd. We gaan het zien.

Gr
01-05-2020 - Britt
Ook ik deed een bestelling. Op 18 maart betaald en besteld. Geleverd gekregen via AlieExpress op 24 april. Na levering direct dezelfde dag gebruik gemaakt van het herroepingsrecht via mail. Die optie van herroepingsrecht bieden ze zelf aan op hun website. Gisteren retour instructie gekregen en als pakket verzonden naar het aangegeven adres in Vught. Ze bieden GEEN antwoordnummer aan dus verzending met door hun vereiste track&trace voor € 7,25. Pakket is onderweg naar Vught zegt mijn app. Afwachten of de terugbetaling van € € 47,20 binnen 14 dagen op mijn rekening staat 🥴🤞🏻. ( ik betaalde met creditcard)


10-05-2020 - Beer
Ik ben ook opgelicht door deze partij - via advertentie op instagram. Partij heette toen 'the workout set'.
12-05-2020 - Britt
“ 01-05-2020 - Britt
Ook ik deed een bestelling. Op 18 maart betaald en besteld. Geleverd gekregen via AlieExpress op 24 april. Na levering direct dezelfde dag gebruik gemaakt van het herroepingsrecht via mail. Die optie van herroepingsrecht bieden ze zelf aan op hun website. Gisteren retour instructie gekregen en als pakket verzonden naar het aangegeven adres in Vught. Ze bieden GEEN antwoordnummer aan dus verzending met door hun vereiste track&trace voor € 7,25. Pakket is onderweg naar Vught zegt mijn app. Afwachten of de terugbetaling van € € 47,20 binnen 14 dagen op mijn rekening staat 🥴🤞🏻. ( ik betaalde met creditcard)”


( het adres waar het pakketje heen moest worden gestuurd blijkt een mega villa te zijn in Vught)

Even een update van mijn kant. Er werd op 6 mei € 39,95 op mijn creditcard teruggeboekt. Het aankoopbedrag dus ...de kosten ven de retourzending € 7,25 met door Muscle Bands track en trace werden niet vergoed.
15-05-2020 - Bert
Heb na enig speurwerk het telefoonnummer kunnen achterhalen en mijn geld terug gekregen. Maar dit is echt een belachelijk bedrijf en zou moeten aangepakt worden.
16-05-2020 - youp
Ook ik ben opgelicht door Muscle Bands en ik heb inmiddels net als velen aangifte gedaan bij de politie.
19-05-2020 - Pieter
Hier nog een gedupeerde!

15 maart een bestelling gedaan. Al meerdere mails gestuurd maar nog nooit een reactie terug gehad. 40 euro lichter en keer op keer krijg ik een nieuwe bezorg datum. Het begon als bij de bestelling.

De site zag er mooi uit en op internet kon ik op dat moment geen slechte dingen vinden over het merk. Ik zag op de site staan “vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis.”
Tijdens de bestelling werd aangegeven dat de goedkopere set al uitverkocht was en alleen de uitgebreide set van €39,95 nog te bestellen was. Dit gedaan te hebben kreeg ik direct een mail waarin stond dat het door Corona nog wel eens langer kon duren. Nu 2 maanden later en na niks meer te horen ben ik eens rond gaan kijken. Ik kom overal op internet mensen tegen met het zelfde probleem. Standaard mailtjes en alles wat duidt op oplichting.

Ik betwijfel of ik ooit mijn product nog ga krijgen. Ik hoop dat Opgelocht?! Hier meer aan de slag gaat zodat deze mensen gestopt kunnen worden.

Verder ben ik van plan aangifte te gaan doen in de hoop dat ik mijn geld toch terug krijg.
17-09-2020 - Marcel
In maart 2020 een bestelling geplaatst en tot op heden niets mogen ontvangen (September 2020)
14-10-2020 - Nicole
Ook in maart besteld en betaald. Tot op heden nog niets ontvangen. Op mails wordt met een smoes gereageerd. Geld kan alleen worden terugbetaald als je spullen terugstuurd (herroepingsrecht) maar als je niets ontvangen hebt sta je met lege handen
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?