Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

M.Kourtit, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Marktplaats
Naam:
M.Kourtit
Land:
Nederland
Rekeningnummer / IBAN:
NL54ABNA0440148340
NL54 ABNA 0440 1483 40
Gebruikersnaam:
Debra of Maya
Product:
Apple AirPods Pro
Bedrag:
€ 137,25
Betaalmethode:
Overboeking in Nederland

Omschrijving van de melding:

Ik wilde voor onze zoon Apple EarPods Pro kopen voor zijn verjaardag, maar vanwege de hoge prijs ging ik op zoek naar goede tweedehandse op Marktplaats.

Uiteindelijk met ene Debra in chatgesprek van MP geraakt over het feit of de EarPods niet nep waren en of ze een factuur had. Ze verzekerde mij dat ze 100% origineel waren en dat ze eerlijk waren. Aangezien ze verschillende dure merken te koop aanbood (waaronder een dure Louis Vuitton tas en kaarthouder en Chanel sneakers van 500 euro), maar vooral ook omdat ik ze persoonlijk op mocht komen halen in Arnhem (Thomas a Kempislaan 130, 6822 LS) besloot ik haar te vertrouwen. Daarnaast was ze al 2 jaar actief op Marktplaats, dus ik vond er niks verdachts meer aan en besloot te goeder trouw het afgesproken bedrag van 137,25 euro over te maken. We spraken gezien de afstand van Tilburg naar Arnhem af dat ze de EarPods dezelfde dag nog zou verzenden, waarop ik haar mijn adres gaf.

Ik heb het bedrag van 137,25 overgemaakt naar:
M.Kourtit
NL ABNA 0440148340

Iets in mij zei de volgende dag dat het toch niet helemaal zuivere koffie was toen ik haar vroeg waar de "track en trace" code bleef, die ze mij een dag eerder zou geven via de chat van MP. Ze zei dat ze het erg druk had gehad en dat z.s.m. ging doen. Dit was haar laatste reactie op mijn vele vragen via de chat van MP.

Ik besloot haar "favoriete verkoper" te maken op MP zodat ik haar gangen kon nagaan. Het viel mij meteen op dat alle producten eraf waren gehaald en dat ze verder ging op naam van "Maya". Ik heb haar toen meteen als "verdachte adverteerder" door gegeven aan MP.

Ik heb inmiddels ook aangifte gedaan om mijn geld terug te krijgen en ben om principiële redenen bereid haar (of hem?) eventueel civielrechtelijk te vervolgen.


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?