Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Elektronicasales.com, Internet oplichterij


Gemelde gegevens (Internet oplichterij)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Internet oplichterij
Gebruikte methode:
Advertentie via Marktplaats
Bedrijfsnaam:
Elektronicasales.com
Naam:
Elektronicasale
Adres:
Abeelstraat 16
Postcode:
4005BE
Plaats:
Tiel
Land:
Nederland
Telefoon:
0851302339
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
NL78BUNQ2291284258
NL78 BUNQ 2291 2842 58
Social Media Url:
Product:
Nintendo Switch
Bedrag:
€ 310
Betaalmethode:
IDeal (via link)
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Ik weet serieus niet of dit nou echt aan mij licht, maar ik denk dat ik nu al voor de 2e keer in z’n korte tijd ben opgelicht bij of via Marktplaats. Als de 2e ook oplichterij is dan ben ik nu in totaal 530,- kwijtgeraakt hieraan. Enigste wat ik wilde was een Nintendo Switch. Zag een advertentie deed een klein beetje onderzoek en heb het besteld op de vrijdag. Het is nu dinsdag en het staat nog steeds op voorbereiden is dit een andere scam?! Guess what het nummer doet het ook niet. Gaat meteen over naar “het nummer dat u belt is niet in gebruik”

Vestingsnr: 000039152987
2e iban: NL85BUNQ2042983047 (wist niet welke ik moest gebruiken)
KvK: 70925763


Deel deze melding

Reacties (16)


 
14-04-2020 - Chalien
Hier precies het zelfde, vrijdag besteld nog steeds in voorbereiding. Ik ga gelijk aangifte doen bij de politie.
 
14-04-2020 - ruud
Wat denk je zelf?

De website zie er behoorlijk nep uit en de de prijzen zijn net iets te mooi om waar te zijn.. Ik denk dat je gewoon opgelicht bent. Je moet echt eerst je onderzoekje doen en dan pas bestellen op een voor jou nieuwe webwinkel.
 
14-04-2020 - ruud
En als je naar de rest van de advertenties kijkt zie je aleen maar dure spullen staan. Het account is ook maar 11dagen oud... Nee alle alarmbellen hadden af moeten gaan.
 
14-04-2020 - Jos
Ik heb ook aangifte gedaan. KVK komt overeen met bedrijf met andere naam en adres klopt niet.
 
14-04-2020 - axel
Precies hetzelfde bij mij. Ik heb voor 310 de switch gekocht en ben volgens mij opgelicht. Ik krijg geen contact meer met het bedrijf.


 
14-04-2020 - Robbie
Tja ik heb even iets besteld..maar ik zie dat het betalen wel heel vreemd gaat he..

Betalen via BUNQ aan F. Arkhouch???

Nee jullie hebben een bedrijfje in panama gerunned door iemand in Nigerea heel blij gemaakt. Je geld krijg je nooit meer terug en de spullen komen nooit.. Aangifte kun je gerust doen maar het is best een klein beetje dom als je hier ingestonken bent.
 
14-04-2020 - axel
Dit is de linkedin van de oplichter, via de kvk heb uik hem gevonden. Heb contract gezocht via een bedrijf waar hij werkt, hij was er zogenaamd niet. Doe hier mee wat je wil linkedin.com
 
14-04-2020 - Robbie
Nee Axel, dat is de man wiens KVK nummer is misbruikt om jou op te lichten
Die heeft hier natuurlijk niks mee te maken. Je snapt het nog niet erg he?
Alles wat er op die website staat is NEP! De artikelen, denaam, het adres, het inschrijvingsnummer de KVK.
Jij zoekt grote gekleurde man in Nigera!
 
14-04-2020 - Giuseppe
ik heb ook een ps4 gekocht maar ik heb niets ontvangen, weet iemand hoe ik er contact mee kan opnemen?
 
14-04-2020 - Jos
Met uit de hoogte doen schieten we niets op Robbie. Ik heb mijn bank gebeld en aangifte gedaan bij de politie, verder ook contact opgenomen met Bunq (bank van 'elektronicasale'). Contact opnemen met de webwinkel gaat helaas ook niet. Verder heb ik vandaag wel een nep SMS gekregen dat ik mijn bankpas zou moeten vernieuwen, waarschijnlijk gerelateerd aan dit hele gebeuren, dus mocht je dit ook overkomen niet op de link klikken in de SMS!
 
14-04-2020 - Kees
Ook ik heb een bestelling gedaan.Bij mij staat de levering ook op voorbereiden.
Ik heb gelukkig niet betaald, maar toen ik betaalmethode selecteerde was meteen de bestelling geplaatst.(zonder bankgegevens)
Op de factuur staat "betaald" vermeld.
Ik ben er nog niet gerust in.
 
14-04-2020 - Electronicsale BV
Beste mensen.

Als eerste willen we meedelen dat we het heel erg vind dat er mensen zijn gedupeerd door deze website. Ik ben de eigenaar van bedrijf Electronicsale BV. Wij doen voor bijna 90% zaken met bedrijven en in partijen handel van verkoop elektronische spullen en overige 10% bestaat uit consumenten handel.

We hebben geen webshop omdat we directe contact hebben met onze kleine klantenkring.

We zijn heel erg geschrokken toen we afgelopen week de nieuws kregen dat er iemand is die de identiteit van ons bedrijf gebruikt om mensen op te lichten middels een made up webshop. Helaas heeft dit de naam van ons bedrijf enorm geschaden.

We hebben inmiddels ook een aangifte gedaan bij de politie onder identiteit fraude en raad ik jullie ook hetzelfde te doen voor oplichting.

We zijn afgelopen dagen benaderd door heel veel mensen die of gedupeerd zijn of bijna gedupeerd werden. AUB niets bestellen van deze webshop en niet ingaan op iets wat te mooi is om waar te zijn.

Vriendelijke groeten,
Electronicsale BV
 
15-04-2020 - Robbie
Als je wel besteld hebt maar nog niet betaald, dan is er niks aan de hand. Zodra je betaald ben je je geld kwijt. En zoals in 99,9% van dit soort gevallen krijg je dit oon nooit meer terug.
 
15-04-2020 - Birger
Ik ben via 2de hands.be ook op de frauduleuze website terechtgekomen en betaald. Aangifte gedaan bij politie en bank. Bij beide gehoord dat ze niets kunnen doen.
 
16-04-2020 - Gaby
Bij mij precies hetzelfde. Nintendo switch 310 euro. Wat ontzettend naar zeg dit! Ik wilde mijn man (die nu zo hard aan t werk is als IC verpleegkundige) voor zn verjaardag eens extra verrassen. Heel verdrietig
 
22-04-2020 - MIC
Heel goed deze sites, door googlen kun je deze parasieten deels uitfilteren. Wij zijn er niet ingestonken door te google-en. Website lijkt echt en is niets mis mee, gelukkig kwamen we niet tot betalen anders was het toen misschien opgevallen. Vindt te kort door de bocht om mensen die er ingestonken zijn dom te noemen. tuig zijn dit soort oplichters. als je ze wilt pesten maak dan (automatisch) elke week 0,01 eurocent over en in hoofdletters een tekst die je wilt, zo lang mogelijk. kost een halve euro per jaar!
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?