Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Bradley Challa, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Zoekertjeswebsite
Naam:
Bradley Challa
Land:
Belgie
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
NL84ABNA0811861597
NL84 ABNA 0811 8615 97
Product:
Nintendo Switch Lite
Bedrag:
€ 140
Betaalmethode:
Overschrijving
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Ik heb geprobeerd om een Nintendo Switch Lite te kopen voor €140 euro via 2dehands.be vroeg in de ochtend (2u tot 3u) op 30/03/2020. De man sprak perfect Nederlands en beweerde dat hij van Nederland was.
Ik heb via overschrijving betaald. Toen ik een screenshot als bewijs heb doorgestuurd via mail zoals gevraagd door de verkoper, was hij al offline.

Dezelfde dag om 23u heb ik een berichtje gestuurd om te vragen of het gelukt was om naar het postkantoor te gaan zoals hij van plan was te doen. Hierop kreeg ik geen antwoord. Toen merkte ik ook dat hij een tweede zoekertje had geplaatst: exact hetzelfde voorwerp (dezelfde beschrijving en foto’s) maar deze keer voor €120. Ik heb toen gevraagd via de chat op dat zoekertje of dit niet de Switch was die hij net aan mij had verkocht, waarop ik ‘nope’ als antwoord kreeg.
De volgende dag (31/03) vroeg ik rond 16u nog eens voor een bericht als confirmatie. Dit werd gelezen maar ik kreeg geen antwoord. Ik merkte rond 23u die avond dat zijn pagina op de site ook gedeletet was. Ik heb toen een laatste bericht gestuurd om te zeggen dat als hij niet antwoord zou ik naar de politie gaan. Dit werd gelezen maar niet geantwoord.
Op de andere chat (€120 Switch) heb ook een bericht gestuurd dat ongelezen bleef. Ik heb ook een mail gestuurd, zonder antwoord.


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?