Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

S.R., Internetoplichting Marktplaats


Gemelde gegevens (Internetoplichting Marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting Marktplaats
Gebruikte methode:
ING betaalverzoek ipv Gelijk Oversteken
Naam:
S.R.
Mobiel:
0684894773
Rekeningnummer / IBAN:
NL29INGB0754053830
NL29 INGB 0754 0538 30
Gebruikersnaam:
Jonas
Product:
Oculus Rift S
Bedrag:
€ 315,75
Betaalmethode:
Betaalverzoek ING

Omschrijving van de melding:

Pas op: Momenteel is er iemand op marktplaats actief die een Oculus Rift S te koop aanbied, maar deze na betaling niet levert. Hij wil het contact via de telefoon laten lopen. Opvallend is dat deze oplichter gebruikmaakt van accounts die al meerdere jaren - soms wel 12+ jaar - actief zijn. Laat je hierdoor niet misleiding. Hoe hij/zij aan zoveel accounts komt weet ik niet, maar ik heb inmiddels al meer dan 10 verschillende accounts gezien die door dezelfde oplichter wordt gebruikt.

Op maandag heb ik op marktplaats gezocht naar een Oculus Rift S. Ene Jonas bood hem aan voor een vraagprijs 280 euro. Ik heb 300 euro geboden, waarop ik al snel een antwoord via de marktplaatschat kreeg. Hij ging met mijn bod akkoord en vroeg of ik hem wilde ophalen of het wilde laten verzenden.

Al vrij snel wilde hij het contact via de app laten verlopen en hij wilde ook mijn nummer hebben. Deze heb ik uiteindelijk niet gegeven, omdat het contact prima via de marktplaatschat kon plaatsvinden.

Zelf heb ik nog nooit gebruikgemaakt van de gelijk oversteken service van marktplaats en wilde deze service nu voor het eerst gebruiken. Ik vroeg de verkoper of we de koop via gelijk oversteken konden laten verlopen en daarmee ging hij akkoord. Al vrij snel kreeg ik een link in de chatbox met een betaalverzoek van de ING. Omdat ik niet wist hoe gelijk oversteken er precies uithoort te zien, heb ik het geld naar Jonas overgemaakt.

Al vrij snel na mijn betalen begonnen er twijfels op te komen. Gelijk oversteken gaat nooit via een link en hoort er ook anders uit te zien. Daarnaast was nergens op marktplaats te vinden dat er een betaling is verricht. Sterker nog, even later wees de verkoper mijn bod af, terwijl ik al betaald had.

Het account van Jonas is inmiddels niet meer actief op marktplaats. Opvallend is echter dat deze oplichter een groot arsenaal aan accounts ter beschikking heeft en soms zie wel meerdere accounts per dag langskomen.

In de omschrijving van de transactie kan ik zien waar het geld naar toegegaan is. Het is naar de rekening van ene S.R. Pinas gegaan met het volgende rekeningnummer: NL29INGB0754053830. Of het bij deze persoon om de oplichter gaat of dat het slechts een tussenpersoon is, is mij niet geheel duidelijk.


Deel deze melding

Reacties (2)


 
10-03-2020 - Robert
Hij heeft mij ook dit weekend opgelicht onder de naam Vloer en met een ING rekeningnummer op naam van PW Vloer Design.
Ging ook om en Oculus Rift S

Zelfde werkwijze, via whatsapp de communicatie willen doen en een betaalverzoek gestuurd waar de regel gelijk oversteken boven stond.
 
10-03-2020 - Patrick
Beste Pascal

Nou mijn verhaal sluit precies aan bij het jouwe alleen heb ik de echte dader gevonden en zijn naam en adres.

zou u mij misschien even kunnen contacten
[email protected]

Mvg patrick


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?