Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

BBS, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Telefoon/factuur
Bedrijfsnaam:
BBS
Naam:
International Lighting Company
Adres:
Wijkermeerweg 72
Postcode:
1948NX
Plaats:
Beverwijk
Land:
Nederland/ Belgie
Telefoon:
0251726004
E-mailadres:
Rekeningnummer:
NL26SNSB0947520910
NL26 SNSB 0947 5209 10
KVK:
34169126
Product:
TL- verlichting
Bedrag:
€ 404

Omschrijving van de melding:

Dit bedrijf belt je eerst met de opmerking dat ze tl balken ter afscheidskado willen geven.
Hierna krijg je de goedkope China balken en ontvang je na 2 weken een factuur van €668 met een korting van €334.

Voordat de factuur kwam hebben wij 3 maal dezelfde mevrouw aan de telefoon gekregen, die iets opschrijft en aangeeft dat je teruggebeld wordt.

Als je aangeeft dat je iets retour wilt sturen, wordt hier laconiek op gereageerd.

Alle gesprekken zijn opgenomen, mochten ze problemen willen maken.


Deel deze melding
Reacties (18)


14-08-2018 - Oosterpoort/Stadschouwburg Groningen
Deze melding is bij ons ook bekend.
Vorige week hebben wij ook nogmaals weer een factuur ontvangen van bovengenoemd bedrijf.
We hebben al meerdere facturen verscheurd en dus niet betaald.
Onze financiële afdeling is op de hoogte dat ze de facturen niet moeten betalen.
Wij hebben ook al meerdere keren telefonisch aangegeven dat we de lampen terug zullen sturen maar dan worden ze ook nog eens boos.
19-09-2018 - Sharon
Vandaag benaderd door BBS. Persoon vertelde een heel verhaal dat de directie besloten had hem over te plaatsen naar vestiging in Milaan, maar dat hij als vaste contactpersoon voor ons bedrijf nog een pakket tl-buizen mocht opsturen naar zijn klanten. Ik ga normaal niet over facilitaire zaken, maar hij kon ook niet zeggen wie het contactpersoon voor ons bedrijf was waarmee hij in het verleden contact had. Hij rondde het gesprek snel af waarbij hij dus zei het pakket op te sturen. Ik kon niet terugbellen, maar naar aanleiding van mijn mail ben ik teruggebeld. Uitgelegd dat dit oplichting is, maar zij gaf aan dat ik nogmaals gebeld zou worden voor het doornemen van de prijzen alvorens zij iets zouden opsturen. Volgens deze mevrouw stonden wij in hun klantenbestand, maar zij hebben nooit geleverd aan ons. Ze zei dat zij niks kosteloos mogen aanbieden, want "u begrijpt dat als wij alles netjes verpakken en onze producten opsturen dat er kosten aan verbonden zitten". Nogal tegenstrijdig tegenover het eerste telefoontje als je het mij vraagt. Aangegeven dat ik niet te spreken ben over deze manier van zaken en als zij dit zouden doorzetten dat wij hier verder werk van zouden maken. Zij gaf aan dat wij niet meer benaderd zouden worden.
25-10-2018 - Philippe
vandaag gebeld door deze oplichter, hij vertelde dat hij naar Denemarken was overgeplaatst met zijn gezin, hij kwam heel amicaal over en had vaker contact met ons bedrijf gehad i.v.m. met verlichting
hij mocht ons een pakketje aanbieden met daarbij een weerstation, opdat moment had ik een voorgevoel dat dit weer oplichting was en heb het gesprek beëindigt.
hij belde met het telefoonnummer 0251726016
19-11-2018 - roger
vandaag gebeld met hetzelfde verhaal als andere melders. Beller vraagt naar concierge, helaas voor hem wordt telefoon naar mij (facility manager) doorgezet. Hij wordt overgeplaatst naar italie en mag nog 1 x als afscheid een doos lampen en weerstation opsturen naar vaste klanten. Aangegeven dat ik dit niet hoef. Vervolgens wordt gesprek door hem snel afgerond.
Blijkbaar is mijnheer al paar maanden aan het verhuizen naar Italie.Ik heb nog nooit zaken gedaan met dit bedrijf maar ben al meerdere malen door hen gebeld met zelfde onzin. Advies: gesprek beeindigen en nergens "ja" op zeggen. Oplichting!
21-11-2018 - Susan
Wij zijn al meerdere malen gebeld door een mevrouw van BBS met een vaag verhaal dat ze gaat vertrekken en ze wil afscheid nemen. Verder wil ze iemand van de directie spreken en wil ze niet haar nummer geven om terug te bellen. Ze belt zelf wel.
We vertrouwden het al niet, en na het vinden van dit bericht al helemaal niet. Hoe kunnen wij deze mevrouw lozen. Want opgeven doet ze niet.

11-01-2019 - praxis oss
Ook wij zijn wederom gebeld door BBS nu met het verhaal verhuizing naar denemarken. Door een vrouw. Bij Formido lichte ze de boel ook op onder de naam ILC
16-01-2019 - Jack Verheezen
vandaag 16-01-2019 ben ik benaderd door een medewerker van BBS die mij vertelde dat hij door zijn werkgever is overgeplaatst naar Italie.
hij vertelde mij dat hij de vaste contactpersoon is/was van onze onderneming, en regelmatig contact had met mijn voorganger.
Sind kort ben ik de Ad Interim werkplaats chef, en hd geen idee waar hij het over had, en heb dit ook gemeld.
Hij melde mij dat hij als afscheid een presentje mocht achterlaten, en dat hij een doos met lampen mocht afgeven.
ik antwoorde hierop dat ik het vreemd vond, maar zij hem dat het goed was.
Doordat ik op locatie was, kon ik ook niet in ons systeem kijken, en werd later op de zaak terug gebeld, door de plaatsvervanger,
Deze wilde het adres bevestigen, en nogmaals de doos met 50 lampen leveren. En een kleine tractatie natuurlijk.
Eenmaal beneden heb ik de hoofd inkoper aangesproken met de vraag of hij BBS verlichting kende en gevraagd of wij zaken doen/hebben gedaan.
Deze ontkende dat wij geen zaken doen met BBS, ik heb hun Naam gegoogle en jawel hoor, wij zijn dus ook opgelicht.
Intern een mail rondgestuurd dat wij niets aan zullen nemen van deze firma.
wordt vervolgd....groet Jack
17-01-2019 - andre schipper
vandaag ook opgebeld op mijn werk door de firma BBS met het zelfde verhaal , kenden ons als oude relatie etc eerder geleverd, zelf druk op het werk met een half oor met degene gesproken en tuurlijk opgelicht hoor graag wat je hier mee kunt .
23-01-2019 - ML T
Ook mij is dit een half uurtje geleden overkomen. ik heb direct gebeld en een terugbelnotitie achtergelaten. Vervolgens heb ik een mail gestuurd ( met lees en ontvangstbevestiging) naar het hier bovengenoemde mailadres. met de volgende inhoud:

"Vanochtend 23-1-2017 telefonisch benaderd door een medewerker van uw bedrijf welk ging vertrekken en de naam van zijn opvolger ( Peter Jacobs) door gaf. Hij gaf aan dat hij vanwege zijn vertrek aan relaties een attentie mocht versturen en een doos lampen cadeau mocht doen. Middels deze mail bericht ik u dat wij geen zending van uw firma willen ontvangen, niet als cadeau en ook geen levering van lampen tegen betaling. Daar heeft onze organisatie met een andere firma afspraken over, naar volle tevredenheid.

Ik vertrouw er dan ook op dat u dat wat u toe wilt sturen niet verzend. Mocht u toch tot levering over gaan, dan zullen wij de goederen niet in ontvangst nemen.

Graag ontvangen wij een bevestiging van het bovenstaande

Ondertussen ging mijn telefoon 1x over met een 'buitenlijn" melding, daarna was de verbinding weg. nog geen 5 minuten geleden ontving ik een mail waar in aangegeven dat ze me hadden geprobeerd te bellen en de gegevens in hun systeem gevonden hebben en niets zullen afsturen. Afwachten dus maar.
23-01-2019 - Jack Verheezen
een goede avond allen,
hiebij een vervolg op mijn eerdere post.
vandaag is er via pakketpost een doos met TL lampen aangeboden bij ons op de zaak, echter was de pakketbezorger al voorbereid want bij het afleveren stelde hij al de vraag "die wil je zeker niet aannemen"
Nee dat doen wij niet en deze is onverrichte zaken heen gegaan,
nu ben ik benieuwd of ze toch ook de factuur naar ons sturen..

wordt vervolgd.
groet Jack Verheezen
25-01-2019 - Martijn venema
Vorig jaar al meerdere keren benaderd met hetzelfde verhaal door ILC. Vandaag voor het eerst benaderd door BBS. De beste man werd overgeplaatst naar Italie en bood een afscheidscadeau aan in de vorm van TL-verlichting. Ik heb hem gevraagd of hij de groeten wilde doen aan zijn collega die is overgeplaatst naar Denemarken en vervolgens de verbinding verbroken. Trap er niet in, het zijn een stelletje oplichters.
28-01-2019 - Patrick
Vandaag ook benaderd door BBS. Persoon vertelde een heel verhaal dat de directie besloten had hem over te plaatsen naar vestiging in Milaan. (schijnbaar is de overplaatsing in 2018 (eerdere reactie) niet doorgegaan of ze plaatsen iedereen daar over ;o) ) Omdat hij onraad voelde dat hij niet met ons magazijn was doorverbonden belde hij "alleen" maar om dit netjes even te melden en hij het visitekaartje sturen van zijn collega. Uhu..ja natuurlijk!
Ik ben benieuwd of er de komende dagen ongevraagde post gaat binnenkomen (zal wel niet want hij had wel in de gaten dat ik hem door had en niet in zijn praktijken trap).

Mensen kijk uit voor dit soort gasten...vraag altijd door! En zeg nergens 'ja" op.
28-01-2019 - Hubert
heb ook een telefoontje van dit bedrijf ontvangen. Hij mocht ons een cadeautje sturen omdat onze verlichting was vervangen. Nadat ik zei dat dit me niets zegt en zijn bedrijf niet kenden zei hij dat hij het ging uitzoeken. Einde gesprek.
05-03-2019 - Anita
Ik ben net ook gebeld door Peter Jacobs van BBS. Zelfde verhaal als bij de anderen (overplaatsing naar Milaan, cadeau etc). Ik zal zorgen dat het pakketje wordt geweigerd.
11-03-2019 - Rob Stavenuiter
Zojuist ook gebeld door "de fabrikant van onze tl-buizen". Na drie keer doorvragen besloot de meneer wel te mailen...
22-03-2019 - Jeroen Swinkels
Ook gebeld, kreeg een afscheidskado.
En TL die ik moet betalen.
Werd terug gebeld en gelijk gezegd dat ik geen buizen nodig heb.
Korte reactie terug en gelijk opgehangen.
03-04-2019 - Robin
Zojuist ook gebeld door Geert Jansen van dit bedrijf met een mooi verhaal dat hij overgeplaatst gaat worden naar Milaan en zijn collega Peter Jacobs het over gaat nemen.

Ook wij krijgen 50 TL lampen en een weerstation opgestuurd.

Na het telefoongesprek er achter gekomen dat wij nooit geen zaken met dit bedrijf gedaan hebben. Oplichterij dus.

Ook wij gaan geen pakket aannemen.
12-04-2019 - Gina
Exact hetzelfde is mij zojuist overkomen als alle voorgaande reacties.Zelfs dezelfde namen werden gebruikt van de vertrekkende "contact"persoon en de nieuwe. Ik heb 2x teruggebeld toen ik had googled omdat ik nattigheid voelde. Ik werd vijandig te woord gestaan en er werd opgehangen.Ik heb 2 emails gestuurd dat ik niks wenste te ontvangen en dat ik facturen niet zou voldoen.Als ze mij toch iets toesturen heb ik gedreigd de politie in te schakelen.Ik kreeg een email terug waarin stond, dat het duidelijk was dat ik niets wilde ontvangen en dat dat ook niet zou gebeuren.Ben benieuwd.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?