Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

PPRO financial ltd, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Gekocht via internet/ advertentie facebook
Bedrijfsnaam:
PPRO financial ltd
Naam:
Guenes ekspres havacilik
Land:
Nederland

Omschrijving van de melding:

Via een site vlucht geboekt van münster naar Antalya..1045 euro overgemaakt naar BE44735045712145. Nooit bevestigingsmail ontvangen. Hoe kan ik diy probleem oplossen? Is mijn geld nu weg?


Deel deze melding

Reacties (10)


25-02-2020 - Yvonne
Mij is vandaag hetzelfde overkomen. Ticket geboekt via Turkish airlines, geen bevestigingsmail ontvangen, dus THY op Facebook benaderd. Zij hadden de boeking gezien, maar geen betaling ontvangen.
Mijn geld is ook doorgesluisd naar PPRO Financial Ltd.
Heb gegoogeld en dit is dus meerdere mensen overkomen. Zij hebben overigens hun geld terug gekregen.
Maar ik vraag mij af hoe dit allemaal kan!
Ik ben nog afwachtend van het ant woord van Turkish airlines.
27-02-2020 - Marijke
Ik heb dit dus ook vanmiddag gehad, maar dan met een bestelling van Clarks. Heb contact opgenomen, maar nog geen reactie ontvangen. Ik houd mijn hart vast.
27-02-2020 - Yvonne
Hoi Marijke, ik heb hier op meld u.nl een email adres van PPRO gevonden, en ze een mail gestuurd dat ze onmiddellijk mijn geld moesten terugstorten.
En wat denk je...vandaag stond het dus weer terug op mijn rekening.

Maar toch vind ik het maar een vreemde toestand. Veel gegoogeld op die PPRO Financiel Ltd.. Kwam allerlei verschillende verhalen tegen.
Dat ze als een soort tussenrekening fungeren bij betalingen aan het buitenland.( hoewel Turkish airlines mijn ticket meteen geannuleerd had omdat de betaling mislukt zou zijn). Maar ook mensen die hun geld nooit terug gezien hebben. Hier op deze pagina lees je ook verschillende verhalen.

In mijn geval weet ik dus niet of Turkish airlines er voor gezorgd heeft dat mijn geld terug is, ( heb nog niets van ze gehoord) of dat mijn mail effect gehad heeft.
Moet nu een nieuw ticket boeken maar durf gewoon niet meer met IDEAL te betalen.
Had jij ook via IDEAL het geld overgemaakt?
Misschien voor jou ook de moeite waard om PPRO te mailen?
Veel succes, hopelijk lukt het.
28-02-2020 - Hilbert
Mij is gisteren hetzelfde overkomen.. geld afgeschreven maar geen tickets.. wie weet het emailadres van PPRO financial ltd
31-03-2020 - Nadia
waar is een mail gevonden van ppro ben super veel geld kwijt !
02-04-2020 - Jim
Er is door PPRO 2 euro afgeschreven maar heb nooit wat gekocht of wat dan ook. Het is niet veel maar vraag me af of iemand misschien weet hoe dit kan?
05-06-2020 - huubje
2 maanden geleden geld overgemaakt op mijn paypal account via ppro finance ltd geld is verdwenen
08-06-2020 - Opgelicht
PPRO Ltd. is frauduleus. Mensen pas op !

Middels slimme malware injecteren ze extra betaalknoppen in een checkout venster. Dat zijn bijvoorbeeld knoppen voor iDEAL, direct overboeken etc. De naam van de webshop wordt zelfs opgenomen in de afschrijvingsmelding van iDeal nadat je te goeder trouw hebt betaald maar de webshop weet van niks en krijgt geen geld noch een bestelling door. Ik heb ook meldingen gezien van nep AliExpress betalingen, en Aliexpress gebruikt GEEN PPRO maar Alipay en ook voor iDEAL gebruiken ze GEEN PPRO !!

Ik heb screenshots van zo'n checkout venster met en zonder de nep knoppen en van de iDEAL betaling die daarmee is verricht. De webshop was SSL beschermd en maakt gebruik van een algemeen gebruikt e-commerce pakket met uitstekende versleuteling / codering (ECWID).

De malware maakt dan ook geen deel uit vaan de website maar staat op de PC van het slachtoffer. In mijn geval was dt een iPad uit 2018, een zeer veilig product.

Dus, mensen pas op!
17-06-2020 - Athena
Bij mij is er niets afgegaan maar ze hebben uit het niets bijna 20 euro op mijn rekening gestort. Heb niets besteld voor zo’n bedrag dus weet niet hoe het komt. Ik heb mijn bankrekening van PayPal losgekoppeld in geval dat het hierdoor komt.
03-07-2020 - Bas van der Veer
PPRO Ltd. is frauduleus. Mensen pas op !

Hoe kom je hierbij? Doe eens wat research voordat je mensen angst aanjaagt via dit soort sites. Aliexpress heeft gewoon gekozen als bedrijf voor PPRO financial services om de betalingen via I-deal af te handelen. Dat daarachter leveranciers zitten die via het platform minder netjes verkopen is een hele andere zaak en heeft niets met PPRO te maken. Ik heb 5 weken geleden besteld via Aliexpress, betaald via PPRO en gewoon mijn pakje met artikel bezorgd gekregen. Als je even google gebruikt zie je zo hoe het in elkaar zit!
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?