Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

0684484120, Advertentie op marktplaats


Gemelde gegevens (Advertentie op marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Advertentie op marktplaats
Gebruikte methode:
Bericht via whatsapp
Telefoon:
0684484120
Mobiel:
0684484120

Omschrijving van de melding:

Via marktplaats had ik wat te koop aangeboden, hier volgde vrij snel een bericht via WhatsApp op en de bieder wou het niet passen en ik kon het zo opsturen. vroeg mijn bankrekeningnummer en wou nog wel even een betaalverzoek van 1 cent sturen om te controleren.
Gemeld dat ik dit niet vertrouwde en de persoon reageert nergens meer op.


Deel deze melding

Reacties (10)


16-02-2020 - Annette
Deze Marie bood ruim boven de vraagprijs en stuurde na mijn akkoord daarna het volgende bericht: ik ben in het verleden wel eens opgelicht en vondt dat echt niet fijn. Zou u het erg vinden als ik u een tikkie stuur van 0,03 cent alleen ter verificatie van uw identiteit. Indien u klaar bent doe ik uiteraard de volledige naar u toe! Adres:emmahof 10 5141 DB waalwijk Mvg.
Uiteraard niet op ingegaan.
16-02-2020 - Mocrocrusher
Poging tot oplichting via MP. Vraagt op 0.01 eurocent betaling zgn. om identiteit te verifiëren.
Aan het gas ermee
17-02-2020 - Mwa
Vanmorgen heette deze oplichter Robin. Het werd stil toen ik appte dat hij een inbox op marktplaats moest sturen voor een betaalverzoek.
24-02-2020 - Blabla
Deze zelfde meneer of mevrouw heeft mij ook geprobeerd op te lichten. Helaas voor hem/haar niet gelukt dankzij meldingen op internet zoals hier. Toen ik hem/haar confronteerde kwamen de scheldwoorden :) Erg vermakelijk wanneer je het op tijd door hebt. Op mijn vraag hoeveel mensen hij/zij vandaag al had geprobeerd op te lichten kwam verrassenderwijs geen antwoord.
24-02-2020 - Hans
Ook ik zou er bijna intrappen. Deze Robin van Schouten, zuidweststraat 5, 6372HL Landgraaf, stuur mij een 0,01 euro betaalverzoek. Leek mij prima, ging via link naar een rabo formulier look a like. Rek nr en pas nr en app inlogcode zouden ingevoerd moeten worden. Laatste leek mij al vreemd en heb ik niet gedaan ( gelukkig). In datzelfde rabo formulier stonden 2 tel nrs van de bank die je kon bellen voor help. Beide nummers niet in gebruik. Zijn communicatie ging alleen via whatsapp. Probeer ik hem te bellen via dat nummer, neem niet op en appt dat hij werk dus rij tot de nacht haha. Maar wel binnen enkele seconden kunnen reageren op de app? Hem terug geappt dat hij maar via marktplaats een bericht moet sturen. Daarna geen reacties meer. Oplichter dus.
Ben net niet geflest en kan daarom geen melding doen bij politie. Hier op deze site iedergeval wel.
25-02-2020 - Jo Guikema
Mij is het net ook overkomen, heb wat te koop op marktplaats en ene Marie meldt zich.
Hieronder het verhaal:
ik heb nog wel een vraagje. Ik ben in het verleden wel eens opgelicht en vondt dat echt niet fijn. Zou u het erg vinden als ik u een tikkie stuur van 0,01 cent alleen ter verificatie van uw identiteit. Indien u klaar bent doe ik uiteraard de volledige naar u toe! Adres:emmahof 10 5141 DB waalwijk Mvg
Mijn antwoord:
Haha
Ik ben ook wel eens opgelicht
Als ik mijn plicht niet na kom hadden ze me van Marktplaats er al wel af gegooid in al die jaren
Het wordt opgestuurd als het geld op mijn rekening staat.
Met vriendelijke groet
Jo
Nou marie
Hoe lijkt het 😉
28-02-2020 - niet normaal
Bij mij heeft hij het ook geprobeerd alleen vond ik het al raar verlopen, ook alleen via Whatsapp. Zie mijn bijgevoegde screenshot. Na google op zijn telefoonnummer kwam ik hier terecht. (Bijlage)
28-02-2020 - LIK
Hier ook geprobeerd door Ruben uit Landgraaf.
Pak hem alsjeblieft aan en laat het hem niet steeds opnieuw toeslaan! (Bijlage)
03-03-2020 - Mislukt
Ook hier het zelfde verhaal over Ruben/Robin, ik had vanaf het begin al een gevoel dat het niet goed zat gezien de nogal rare vragen die er gesteld werden en het meteen akkoord gaan met de prijs zonder te onderhandelen. Toen ik geen 0,01 cent wilde overmaken ging de koop niet door.
05-03-2020 - Karin
Hier hetzelfde verhaal van Robin van Schouten. Vroeg totaal niet naar de prijs alleen of ik het op wilde sturen en gaf meteen zijn adres. Voelde niet helemaal goed dus ik dacht Google is mijn vriend en dat ook zo. Kwam op deze site terecht en heb daarna meteen zijn telnummer geblokkeerd. Bedankt voor het delen allemaal!
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?