Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Karel van Staveren, Fraude of poging tot oplichting


Gemelde gegevens (Fraude of poging tot oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Fraude of poging tot oplichting
Gebruikte methode:
Via marktplaats
Bedrijfsnaam:
Karel van Staveren
Naam:
Richard van Dijk
Gebruikersnaam:
Van Dijk
Product:
Apparatuur
Bedrag:
€ 650

Omschrijving van de melding:

! Let op kan elk denkbare naam hebben !

1)
"Ik neem hem graag van u over, de prijs is prima. Zou ik hem morgenmiddag op kunnen komen halen?

Met vriendelijke groet,

Richard"

2)
"Ik neem het graag van u over. Ik ga helemaal akkoord met de prijs. Als versturen mogelijk is voor u mag u uw rekeninggegevens doorsturen, dan maak ik het zodirect over! Ik zal er €8,60 verzendkosten bij doen. Als ik uw nummer mag bel ik zodra het is overgemaakt. Ik hoor graag of u akkoord bent dan stuur ik zo gelijk mijn adres door.

Met vriendelijke groet,

Karel"


Een nette, vriendelijke en correct geschreven mail. Doel hiervan is om je adres te achterachterhalen én wanneer je niet thuis bent. Om dit te voorkomen heb ik voorgesteld om af te spreken bij een openbare gelegenheid, totaal geen reactie meer van de potentiële koper.
Of zoals bij 2 om geld over te maken vanaf een buitenlandse rekeningnummer en daar hebben ze dan aantal dagen de tijd om.het weer terug te laten storten.

U bent gewaarschuwd! Zoals marktplaats zelf zegt:
" als het te mooi lijkt om.waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo"
Maar laat u niet afschrikken: er zijn meer goede dan slechte mensen, ook op marktplaats:)


Deel deze melding

Reacties (25)


22-06-2018 - kastopruiming
Hier ook een bericht van Karel van Staveren:


Beste kastopruiming,

Ik heb een vraag over 'Overhemd Ralph Lauren Sport'.

Mag ik hem van u overnemen? Uw prijs is akkoord. Als u het niet erg vind het te versturen graag u uw naam en rekeningnummer dan maak ik het zo eventjes over! De kosten voor de verzending doe ik er ook bij. Mag ik (bij akkoord) ook uw telefoonnummer? Als het allemaal goed is krijgt u zo gelijk mijn adres.

Met vriendelijke groet,

Karel
22-06-2018 - Martin
De naam "Karel van Staveren" leek me een fictieve naam. Dus even op internet gekeken met deze melding als resultaat. (Bijlage)
22-06-2018 - Kim
Hier ook recent nog een bericht van Karel van Staveren. Ik vertrouwde het gelukkig ook niet. Het ging om een product met een vraagprijs van 350 euro.

Ik neem het graag over van u. Ik ga helemaal akkoord met de prijs. Indien u akkoord gaat met versturen ontvang ik graag uw bankgegevens zodat ik het geld kan overmaken. Verzendkosten doe ik erbij. Als ik uw nummer mag bel ik zodra het is overgemaakt. Na bevestiging krijgt u mijn adres.

Met vriendelijke groet,

Karel
22-06-2018 - Monique
Ik vertrouwde de melding van Karel van Staveren ook niet en heb eerst gegoocheld op zijn naam. Mijn reactie was om te vragen wat zijn woonplaats was omdat we familie door het hele land hebben, zodat we het evt.af konden leveren. Maar je raadt het al: geen reactie!
Wees dus altijd voorzichtig en volg je gevoel... (Bijlage)
22-06-2018 - Emmely
Ook ik kreeg vanochtend dit bericht van 'Karel'. Het gaat om grote bedragen.

Beste Emmely,

Mag ik hem van u overnemen? Met de prijs ben ik akkoord. Indien u akkoord gaat met versturen graag u uw naam en rekeningnummer dan maak ik het zo eventjes over! De kosten voor het versturen zal ik er ook bij doen. Graag ook uw telefoonnummer dan bel ik even wanneer ik het heb overgemaakt. Als het allemaal goed is krijgt u zo gelijk mijn adres.

Met vriendelijke groet,

Karel


22-06-2018 - Thea Veenstra
Ook hier vanochtend om 6 uur een bericht.

Ik neem het graag over van u. Ik ga helemaal akkoord met de prijs. Indien u akkoord gaat met versturen ontvang ik graag uw bankgegevens zodat ik het geld kan overmaken. Verzendkosten doe ik erbij. Als ik uw nummer mag bel ik zodra het is overgemaakt. Na bevestiging krijgt u mijn adres.

Met vriendelijke groet,

Karel

Dit is een oplichter die dit veel vaker doet.
Ik heb de comunicatie letterijk gecopieerd en zij dat dit gewoon een standaard tekst van hem is.

Handel via marktplaats alleen met ideal of via gelijk oversteken
22-06-2018 - lau
ook ik heb exact dezelfde mail gehad wat ik al niet vertrouwde je hebt geen telefoon nummer nodig om het over te maken.
22-06-2018 - HB Photography
Ook bijna opgelicht door Karel van Staveren via Marktplaats.
Hij ging accoord met het gevraagde bedrag en wilde geld overmaken.
Hij vroeg rekeningnr en telefoonnummer. Die heb ik helaas verstrekt.
Ik werd pas achterdochtig bij zijn hierna volgende verzoek eerst 1 eurocent over te maken via een link (die overigens niet werkte !!?).
Hij gaf bij dat verzoek ook een toezendadres nl:

Dampkring 117, 1705 TB in Heerhugowaard. (Bijlage)
22-06-2018 - TS marktplaats
Beste [mijn naam],

Ik heb een vraag over 'HBO opleiding MBRT: volledig boekenpakket (jaar 1 t/m 4)'.

Ik zou hem graag willen hebben. Ik betaal graag de vraagprijs. Als u het kunt versturen zou ik graag uw rekeningnummer ontvangen dan kan ik het zo overmaken! De kosten voor de verzending doe ik er ook bij. Als ik uw nummer mag bel ik zodra het is overgemaakt. Bij akkoord krijgt u gelijk mijn adres.

Met vriendelijke groet,

Karel
22-06-2018 - Wietse
VERTROUW KAREL VAN STAVEREN NIET!

Ik ben er helaas ook ingetrapt. Nadat Karel van Staveren een reactie plaatste op mijn advertentie heb ik mijn bankgegevens en telefoonnumer gestuurd. Geen reactie verder gehoord en toen maar even zijn naam gegoogled en op deze site terecht gekomen.
Hieronder zijn bericht:
Ik ben heel erg geinterresseerd en zou het graag van u overnemen. De prijs is goed. Als u het niet erg vind het te versturen mag u uw rekeninggegevens doorsturen, dan maak ik het zodirect over! Verzendkosten doe ik erbij. Graag ook uw telefoonnummer dan bel ik even wanneer ik het heb overgemaakt. Bij akkoord krijgt u gelijk mijn adres.
Met vriendelijke groet,
Karel
22-06-2018 - Henk van Asselt
1e reactie van Karel van Staveren:

Beste H. van Asselt,
Ik heb een vraag over 'Converse All Stars maat 46'.
Ik zou hem graag willen hebben. Uw prijs is akkoord. Als u er geen problemen mee heef het op te sturen krijg ik graag uw rekeningnummer zodat ik het geld kan overschrijven. Verzendkosten doe ik erbij. Als ik uw nummer mag bel ik zodra het is overgemaakt. Als u akkoord bent stuur ik gelijk mijn adres door.
Met vriendelijke groet,
Karel
6 dagen actief op Marktplaats

2e reactie, na mijn akkoord:

Mijn adres is: Dampkring 117, 1705 TB in Heerhugowaard. Wil je voordat ik het overmaak eerst even €0,01 aan me overmaken zodat ik zeker weet met wie ik te maken heb? Als je het via het betaalverzoek overmaakt staat het direct op mijn rekening. Hierna maak ik onmiddellijk het volledige bedrag over.
ikhebbetaald.nl

Ik had gelukkig de waarschuwing op Marktplaats gelezen en ben er niet op ingegaan.


22-06-2018 - Petra Lagerweij
Hier ook zelfde verhaal. Vertrouwde het al niet en gegoogeld. (Bijlage)
22-06-2018 - Christian
Hier ook Karel de marktplaats oplichter (Bijlage)
22-06-2018 - Ronald
Hier ook hetzelfde. Karel vraagt om adres en telefoonnummer. Is sinds 1 week lid van marktplaats. Natuurlijk deze gegevens niet gegeven, maar "Karel" of Richard reageert nergens meer op. Kreeg een week geleden eenzelfde bericht van "Lars". Hier hetzelfde verhaal. (Bijlage)
22-06-2018 - JRSpinner
Beste JRSpinner2015,

Ik heb een vraag over 'Nikon/Nikkor 2.0/35 mm Ais in nieuwstaat!'.

Kan ik hem van u kopen?! Ik ga helemaal akkoord met de prijs. Als u het kunt versturen mag u uw rekeninggegevens doorsturen, dan maak ik het zodirect over! De kosten voor de verzending doe ik er ook bij. Als alles goed is graag ook uw telefoonnummer. Na bevestiging krijgt u mijn adres.

Met vriendelijke groet,

Karel
22-06-2018 - W. Jansen
Beste wj,

Ik heb een vraag over 'Tiffany Glassnijmachine/glasslijpmachine'.

Ik been hen graag over! De vraagprijs is ook redelijk. Als u er geen problemen mee heef het op te sturen ontvang ik graag uw bankgegevens zodat ik het geld kan overmaken. Ik zal er €8,60 verzendkosten bij doen. Als ik ook uw telefoonnummer mag kan ik bellen wanneer ik het heb overgemaakt. Als u akkoord bent stuur ik gelijk mijn adres door.

Met vriendelijke groet,

Karel
22-06-2018 - Ed Agter
Deze van Staveren heeft ook op mijn advertentie gereageerd met de bekende vraag om € 0.01 naar hem over te boeken. De bekende truc natuurlijk. Hij ging ook gelijk akkoord met de vraagprijs en deed er ook nog de verzendkosten bij. Zijn ongeluk is dat ik ook in Heerhugowaard woon dus heb hem gemeld dat hij het gewoon kon komen halen. Het wordt tijd dat ze hem gaan oppakken.


22-06-2018 - Pink
Doordat eerder ene Roos, Loes en Sjors op mijn advertentie reageerde en ze alle drie precies dezelfde tekst stuurden (lbijna dezelfde tekst als Karel). Was ik bij Karel van Staveren nog meer op mijn hoede. Hier zijn tekst.

Beste pink, Ik heb een vraag over 'Adidas'. Ik zou hem heel graag willen hebben. De vraagprijs is ook redelijk. Als u het niet erg vind het te versturen mag u uw rekeninggegevens doorsturen, dan maak ik het zodirect over! Ik zal er €8,60 verzendkosten bij doen. Mag ik (bij akkoord) ook uw telefoonnummer? Als het allemaal goed is krijgt u zo gelijk mijn adres. Met vriendelijke groet, Karel
23-06-2018 - heidy
al eerder kregen we deze mail, maar toen met een meisjesnaam als afzender, wel ons rekeningnummer doorgegeven.
maar kregen de dag erop een zelfde mail op een andere advertentie van ons met een andere naam en toen vertrouwden we het niet!
marktplaats ingelicht en ze zouden het account blokkeren.
onderstaande kregen we 22-06-2018
Ik neem hem graag over! De prijs is goed. Indien u akkoord gaat met versturen graag u uw naam en rekeningnummer dan maak ik het zo eventjes over! Ik zal er €8,60 verzendkosten bij doen. Graag ook uw telefoonnummer dan bel ik even wanneer ik het heb overgemaakt. Als het allemaal goed is krijgt u gelijk mijn adres.

Met vriendelijke groet,

Karel
03:30
23-06-2018 - Arnold van gelder
Karel van taveren bereft oak mijn benadert via markplaats maar ik kreeg geen bericht treug
23-06-2018 - Marcel Lindic
Dezelfde 'Karel van Staveren' heeft ook mij proberen op te lichten. Beweerde eerst het volledige bedrag te zullen overmaken inclusief verzendkosten. Nadat ik mijn bankrekeningnummer had doorgegeven, kwam hij met het onderstaande verzoek, die een link bevatte die mijn wantrouwen wekte. Ik heb gezegd dat ik deze werkwijze niet kende en heb gevraagd om telefonisch contact. Niets meer vernomen daarna.
>
24-06-2018 - Johannes
Ook bij mij een poging:
Meteen akkoord met vraagprijs artikel.
Vroeg eerst telefoonnummer. Heb ik niet gegeven.
Daarna verzoek een cent over te maken via een link.
Heb ik ook niet gedaan...
Poging mislukt dus!
24-06-2018 - Daniel
ik heb een vraag voor de mensen die 0,01 moesten overmaken voor controle.
heeft u een ING / SNS rekening? omdat hij naar een rekening nummer en telefoon nummer vraagt.

ik kreeg ook z`n reactie om ongeveer 05:51.
heb helaas ook gereageerd.
heb het vaste toestelnummer gegeven. en helaas ook mijn rekening nummer. Rabobank.
en ik hoorde niets meer van hem.
nu leest ik dat hij betaalverzoekjes stuurt.

dus let goed op uw rekening.
25-06-2018 - Gregory
Ik heb "Jerry" een pakketje met een horloge gestuurd. Helaas heeft hij niet betaald. Ik vrees dat ik aangifte moeten doen, of misschien maar eens een keertje langs moeten gaan...

Groeten Gregory
08-08-2018 - Marly
Contact gekregen met Jan via Marktplaats. Hij had interesse in iets wat ik te koop aanbood. Ging ook direct met alles akkoord. Vroeg uiteindelijk om 1 cent via een link over te maken, zodat hij kon zien dat alles te vertrouwen was. Niet gedaan natuurlijk. Na mijn reactie dat ik dat natuurlijk niet zou doen, maar dat ik hem een betaalverzoek zou sturen via Marktplaats, uiteraard niets meer gehoord. (Bijlage)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?