Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Ik Heb Gevonden B.V., Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Niet volledige terugbetaling borg dmv smoesjes
Bedrijfsnaam:
Naam:
Adres:
Rijksstraatweg 64a
Postcode:
9756AH
Plaats:
Glimmen
Land:
Nederland
Mobiel:
0621608016
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
NL58INGB0007068045
NL58 INGB 0007 0680 45
Website / Webwinkel:
Product:
Chalet huur
Bedrag:
€ 125
Betaalmethode:
Bankoverschrijving

Omschrijving van de melding:

Ik zag afgelopen week het nieuws over camping Anloo en er zijn nog meer dingen die misgaan of misbruikt worden op deze camping.

Heb hier een halfjaar geleden tijdelijk gehuurd gezeten. En heb installaties gezien zoals:
1. Boilers die slecht geïnstalleerd worden

Ook vindt op deze camping oplichting plaats door de heer John Mulder eigenaar van Ik Heb Gevonden B.V. die meerdere chalets verhuurd op deze camping.

De boiler installaties worden hier gedaan door personen die hier weinig tot geen verstand van hebben en die dit “ff snel” doen om zo na de tijd wat bij te verdienen. Ze sluiten dit aan zonder de gasleiding na te kijken op lekken of te ontluchten waardoor een nog gevaarlijkere situatie ontstaat door luchtbellen. Ook is de afvoer van de boiler er niet (De afvoer stoffen zoals CO komen gewoon in de woonruimte terecht). De “installateur” vond dit geen probleem maar de boiler doofde zichzelf na een paar minuten gebruik omdat hier geen zuurstof meer bijkwam.

De oplichting van John Mulder zijn al een aantal mensen slachtoffer van geworden. Doormiddel van borg half terugbetalen zodat ze net onder het minimum bedrag van rechtsbijstand zitten. Dit terwijl je alles netjes op tijd hebt betaalt tijdens de huurperiode. Ook is er bij terug levering van de chalet alles grondig gepoetst en naar de staat terug gebracht hoe het gekregen is.

John Mulder geeft tijdens teruggave van de sleutel goedkeuring voor terugbetaling van de borg. Nadat alles is nagekeken hoe het is achtergelaten. Na 3 weken zou de borg erop staan hier wordt op gewacht.
Na 3 weken is er nog geen borg terug gestort en neem je contact op met John Mulder en deze zegt dat het er nog aankomt en verzint allerlei smoesjes om de betaling te verlengen (waarschijnlijk in de hoop dat je het vergeet). Uiteindelijk maakt hij de borg 6 weken later over dan aangegeven en na een aantal keer contact proberen te krijgen.

Van deze overgemaakte borg worden dan ineens kosten ingehouden die en niet mogen bij borg, en die bij teruggave van de sleutel goedgekeurd zijn omdat alles goed achtergelaten is. Hiervoor een oplossing te willen zoeken reageert John Mulder niet meer op mails of telefoon en na aandringen op reactie krijg je een mail met daarin nieuwe aantijgingen dan die wat bij de afschrijving beschreven stond. Bij elke mail die John Mulder stuurt komen nieuwe aantijgingen naar voren die ervoor nooit tot sprake zijn gekomen. En als je een mail stuurt voor meer info krijg je een ontwijkende mail terug. Na lang aandringen en meestal weken tot maanden later dan jou vorige mail.


Deel deze melding

Reacties (5)


15-02-2020 - Ikhebgevonden
De "John Mulder" van IkHEBGEVONDEN.nl zoals hij zichzelf noemt heet eigenlijk Jan mulder. Zo staat hij in iedergeval ingeschreven bij de kvk. Heb het zelfde probleem met deze man. Niet terugbetalen van de borg, vaag doen enzovoort.

Mijn advies: Lees je contract goed door, hij is namelijk niet zo slim met woorden er zitten meestal hele mooie gaten in. Sleep hem voor de rechter mits het bedrag hoog genoeg is. En deel de ervaringen. Deze man gaat tot zijn graf ,wat hopelijk snel is gezien zijn leeftijd, nooit gewillig betalen. Zelfs na een rechterlijke uitspraak denk hij er nog mee weg te komen.

Trek zelf uw oordeel.
16-02-2020 - Pieter
Weet iemand waar deze meneer woont en hoe zijn bedrijf heet??
16-02-2020 - Ikhebgevonden
Pieter,

Zijn bedrijf heet "ik heb gevonden". Een soort marktplaats.

drimble.nl

Hoop dat dit u verder helpt.
De website staan wat vlugge gegevens. Kan bij de kvk zelf ook even kijken.

Veel Succes
22-02-2020 - Lotje
Beste mensen,
Heel herkenbaar deze meldingen. Ook wij zijn de dupe geworden van zijn mooie praatjes. Het heeft ons honderden euro's gekost en een berg stress. Er zijn echter ook mensen waarvan hun bedrijf bijna ten gronde ging. En hij is dan niet te traceren. Komt niet naar aangespannen rechtzaken, is onvindbaar en heeft geen geld om te betalen na veroordeling. Alles zo zorgvuldig geregeld dat hij met heeeeeel veeeeeel veroorzaakte ellende gewoon zelf verder kan. En de gedupeerde mensen de ellende lekker zelf mogen opknappen.
12-04-2020 - Bathsalt
Ik ben ook opzoek naar deze gozer, heb nog wat knaken tegoed.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?