Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Demi Rütze, Advertentie Marktplaats whatsapp


Gemelde gegevens (Advertentie Marktplaats whatsapp)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Advertentie Marktplaats whatsapp
Gebruikte methode:
Link via tikkie
Naam:
Demi Rütze
Land:
Nederland
Telefoon:
0685486268
Gebruikersnaam:
Demi
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Deze mevrouw wilde buiten marktplaats om, via Whatsapp, dat ik haar link gebruikte, zogenaamd omdat zij het niet vertrouwde. Ik heb haar via Whatsapp een tikkie gestuurd, ging ze niet op in. Heb gevraagd om verder te gaan via het online betaalplatform van marktplaats, was ze de advertentie alweer kwijt, opnieuw verstuurd als link via Whatsapp en mezelf aangemeld bij het online betaalplatform van marktplaats. Ze heeft op mijn advertentie gereageerd en daarom heb ik haar een betaalverzoek gedaan. Krijg ik hele berichten dat ik het niet begrijp en dat ik haar link moet gebruiken, ze ging weer terug naar contact via Whatsapp. Ik heb haar gemeld dat ik geen link klik via Whatsapp, want dat is niet veilig. Heb haar telefoonnummer gegoogled en kwam op deze site. Screenshot hiervan naar haar gestuurd en haar geblokkeerd. Contact opgenomen met marktplaats en haar laten blokkeren. Moraal: klik geen link via Whatsapp als het geen bekende is!


Deel deze melding

Reacties (1)


03-02-2020 - Michael
Ik heb 31-01-2020 een vergelijkbare, maar kortere, interactie met deze persoon gehad.

De persoon gaf aan dat ze geïnteresseerd waren in mijn advertentie, zonder te specificeren om welke advertentie het ging. Ze gaven daarna gelijk aan dat ze wel een Tikkie tegemoed wilde zien komen. Ik heb daarop aangegeven dat ik de correspondentie via Marktplaats wilde laten lopen, niet via WhatsApp. Sinds die tijd heb ik niks meer vernomen.

De interactie voelde vreemd, zeker omdat ze in eerste instantie niet eens duidelijk maakte om welke advertentie het ging. Ik zou in alle gevallen handel op Marktplaats ook echt op Marktplaats uitvoeren. (Bijlage)


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?