Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Demi, Poging to phishing


Gemelde gegevens (Poging to phishing)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Poging to phishing
Gebruikte methode:
Advertentie op Marktplaats via whatsapp
Naam:
Demi
Gebruikersnaam:
Demi

Omschrijving van de melding:

Ik werd via whatsapp benaderd over een van mijn advertenties door ene Demi. Ze vroeg of ik €0,50 wilde overmaken zodat ze zeker wist dat het mijn rekeningnummer was. De tekst in de app:

—Sorry dat ik dit vraag maar ik ben al vaker opgelicht.. en ben dus heel heel voorzichtig hiermee als u mij €0,50 kunt sturen dan weet ik ook zeker dat ik met de juiste te maken heb en durf ik het aan 👍—

Ik vond het vreemd. En waarom €0,50? En niet €0,01? Ik reageerde met het argument dat ik alleen maar positieve recensies krijg op mijn marktplaatsaccount dus dat ze daar geen zorgen over hoeft te maken. Maar ik vertrouwde het zelf inmiddels niet en vroeg haar om €0,01 naar míj over te maken. Reactie: “Nee, dan houdt het op.” Haar mobiele nummer is 0685486268.


Deel deze melding

Reacties (8)


01-02-2020 - Henry
Nog even een aanvulling op mijn melding hierboven: ‘Demi’ liet het er niet bij zitten en vroeg om een verificatie via Marktplaats. Ik had daar niet zo’n trek in en meldde dat de enige manier om mijn marktplaatsproduct te kopen was door het geld over te maken of persoonlijk langs te komen. Daar had ‘Demi’ geen trek in en begon opeens een zielig verhaal dat ze in een maand tijd ‘€3400 lichter’ was geworden door oplichting. Ik vertelde dat ik haar werkwijze niet vertrouwde en een melding had gedaan. Toen kreeg ik opeens van alles naar mijn hoofd geslingerd en verdween opeens de profielfoto van de whatsapp. Dat was een bruid van achter gefotografeerd en zonder herkenbaar gezicht. Ik heb het betreffende mobiele nummer geblokkeerd en deze melding hier gedaan.
02-02-2020 - R124
Ik heb dezelfde ervaring met “Demi” van markplaats. Ook via WhatsApp en zelfde profielfoto. Eigenlijk gehele verhaal hetzelfde ik vertrouwde het al niet vanaf het eerste bericht maar dacht ik praat wel even ga toch nergens op klikken of geld overmaken.
“Haar” eerste bericht:

Hey! met Demi, ik zag uw **** op marktplaats en ik ben erg geïnteresseerd wat is het bedrag incl verzendkosten? Alvast mijn gegevens!

Demi rütze
Jan Steenstraat 20
3443 GX Woerden.

Dan weet je natuurlijk al genoeg.
Ik gaf aan via Marktplaats te reageren en ze zei geen account te hebben. Vervolgens wilde ze de marktplaats verificatie gebruiken via een link waarvan het adres niet klopt begon met https//tkki-me. Daar mist om te beginnen al een i.

Iig niet vertrouwen nergens op klikken en zeker geen geld overmaken via die link want dat heeft deze persoon hoogstwaarschijnlijk binnen een minuutuw bank app overgenomen en zijn de gevolgen niet te overzien!
02-02-2020 - Brink
Zelfde reactie gehad via Whatsapp! Haar geappt en uitgelegd niks aan haar te verkopen en aansluitend haar direct geblokt.
02-02-2020 - Lamge
Zelfde reactie net op een advertentie van mij. Inclusief “haar” naam, adres en profielfoto. Reageerde op een artikel waar ik twee totaal verschillende van op MP heb staan. “ oh ik wil ze allebei wel” was het antwoord. Wil Perse om marktplaats om. Heb het afgekapt
02-02-2020 - R124
Hartelijk dank voor de meldingen, hoe meer hoe beter!
Mogelijk zijn we straks met genoeg om “haar” oftewel deze persoon te laten opsporen. En ik hoop dat we hiermee mogelijk voorkomen dat iemand erin trapt, dat hoop ik echt met heel mijn hart. Dit is zo naar!
02-02-2020 - Tim
Vandaag zelfde ervaren. Demi met dezelfde adresgegevens, trouwfoto en zielig verhaal over dat ze eerder opgelicht is.
Ze stuurde daarnaast een vage link om me bij marktplaats aan te melden. Link niet geopend!

Let op bij Demi Rütze!
02-02-2020 - Klippers
Hier precies t zelfde . Persoon is lekker bezig.
Opzet is gelijk behalve dat ik nog geen link heb gehad. Maar ik vertrouwde het niet om te gaan appen als marktplaats zo een goed berichtensysteem heeft. Even Googlen leverde dit op. Thnx!!!
18-02-2020 - Nikkie
Ook zelfde ervaring via Marktplaats maar dan onder de naam Marlies van Hieskol. Ze reageerde via Whatsap. Wilde verificatie via link. Deze verificatie lijkt via Marktplaats te lopen maar dit is niet zo. Via gelijk oversteken wilde ze niet. Daarna werd profielfoto op Whatsapp, keurige familiefoto overigens, verwijderd. Pas op!
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?