Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

VR van Laar en of JH Wolters, Marktplaats oplichting


Gemelde gegevens (Marktplaats oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Marktplaats oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats
Naam:
VR van Laar en of JH Wolters
Land:
Nederland
Mobiel:
0644999661
Rekeningnummer / IBAN:
NL36SNSB0787461806
NL36 SNSB 0787 4618 06
Gebruikersnaam:
TotallyStamps
Bedrag:
€ 495

Omschrijving van de melding:

Gezien mijn argwaan is het bij mij gelukkig bij een poging gebleven. Via marktplaats bood hij onder de naam TOTALLY STAMPS een zeer kostbare oude Nederlandse postzegel aan voor € 495. In de daarop volgende Marktplaats berichten chat weigerde hij ook maar iets van zijn identiteit of adres prijs te geven. Dus mijn voorstel was de zegel af te halen, waarop een zielig verhaal met ervaringen volgde, dat hij dat uit veiligheidsoverwegingen niet wou doen en voorstelde het ‘Gelijk oversteken’ systeem van Marktplaats te gebruiken, zodat ik de garantie had de zegel te ontvangen. Dit systeem is echter verre van waterdicht, want als men via track en tracé een lege enveloppe of pakje stuurt ben je al je geld kwijt. Het systeem werkt namelijk op basis van ontvangst en niet op basis van de inhoud! Vervolgens heb ik voorgesteld om bij een hotel af te spreken, waar hij in eerste instantie mee akkoord ging, maar toen puntje bij paaltje kwam bleef het stil....
Gelukkig heb ik hem wel zijn banknummer kunnen ontfutselen door hem het idee te geven dat ik het bedrag zou overmaken, maar mooi niet natuurlijk!
Het is gewoon een grote ordinaire OPLICHTER, helaas kan ik er niet meer van maken.
GELIEVE DEZE GEGEVENS OOK AAN MARKTPLAATS DOOR TE GEVEN, ZODAT DIT HEERSCHAP DAAR VOORTAAN GEWEERD WORDT!


Deel deze melding

Reacties (8)


22-01-2020 - WKT
LS,
Zie ook de melding van Peter, dd 20.11.2019!!!
In de meeste gevallen gaat het bij deze oplichter om vrij geringe bedragen, dus zullen er weinig meldingen binnenkomen.
Bij Marktplaats zijn het overigens ook boeven, die het oplichters wel heel makkelijk maken. Ze houden zich namelijk onbereikbaar. Je kunt met een robot chatten en als je veel geduld hebt met een medewerkster.
Die heb ik gedwongen mij een e-mail te sturen, waarop ik schriftelijk zou kunnen reageren.
Dus mooi niet, want je reactie komt terug met de mededeling, dat het betreffende e-mailadres niet gebruikt wordt en het advies weer met die robot te gaan chatten. Nou dan ben je er echt wel klaar mee.
Aangifte doen brengt zoveel papieren rompslomp met zich mee, dat ik dat ook niet meer doe en het brengt je toch niets. Bovendien waarschuw je potentiële slachtoffers daar niet mee en via deze site wel.
Het zou goed zijn dat Marktplaats eens gedwongen zou worden bereikbaar te zijn en meldingen makkelijker te maken, cq serieus te nemen. Zelfs een reactieformuliet waar men het over heeft blijkt nergens (meer) te vinden.
13-02-2020 - BDVJ
Ook door de persoon V.R. Van Laar jr. uit Lichtenvoorde opgelicht. Hij gebruikte voor de advertenties op marktplaats de naam NL Stempels en heeft hetzelfde banknummer als J.H. Wolters uit Groningen.
21-02-2020 - PDV
Ook opgelicht door V.R. Van Laar. Adverteert onder de naam 'Totally Stamps" op marktplaats. Ga niet op deze advertenties in. Doe geen betalingen. De betreffende persoon stuurt niets op en laat niets meer van zich horen.
08-04-2020 - Wopke Veenstra
Ook ik dacht opgelicht te zijn door V.R. van Laar uit Groningen, toen een postzegelalbum dat ik voor € 300 gekocht had, niet binnen de toegezegde termijn van twee dagen werd geleverd. Ik heb aangifte gedaan, maar kort daarop kreeg ik een bericht van Van Laar, dat hij het pakket had klaarliggen en binnen enkele dagen op zou sturen. Dat heeft hij ook gedaan, dus ik heb mijn aangifte weer ingetrokken.
08-04-2020 - WKT
Ja, maar als je geen aangifte gedaan had zou je niets gekregen hebben en toch mooi € 300 armer geweest zijn!
Het is en blijft gewoon een ordinaire oplichter, die er - mede gezien de relatief kleine bedragen - gewoon vanuit gaat, dat men geen aangifte doet.
Hij is onverbeterlijk en blijft onder diverse namen de boel lekker oplichten.
Wie, o wie krijgt het bij Marktplaats klaar, dat ze hem van de site af knikkeren!??
Uit mijn ervaring blijkt Marktplaats het namelijk geen bal te interesseren en biedt men dit soort trieste lui doelbewust alle kansen! 😡
05-08-2020 - Hans Joosten
Ik heb op 25-07-2020 € 190,91 overgemaakt naar V R VAN LAAR op zijn rekening NL51ASNB0267254644 en daarna de twee zegels Nvph 44 en Nvph 14 waarmee hij adverteerde op Marktplaats onder de naam Marktpleintje, nooit ontvangen. Gebruikt steeds andere smoezen en uiteindelijk is het stil. Ik ben € 190,91 kwijt. Wist ik maar waar hij woonde, dan ging ik er heen.
21-09-2020 - Sebastiaan
Deze oplichter gebruikt een nieuw rekeningnummer
NL51 ASNB 0267 2546 44 Op naam van VR van Laar

Graag updaten meer dan 10 gedupeerde in 1 maand !

Doe aangifte aub alleen dan kan er iets gebeuren.
22-09-2020 - Ikke
Ook ik heb bij deze man een serie postzegels gekocht via marktplaats. Twee week geleden betaald.. Tot dusver ook niks ontvangen.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?