Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

D LA Rooy, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
WhatsApp
Naam:
D LA Rooy
Mobiel:
0687386122
Rekeningnummer / IBAN:
NL71INGB0657649236
NL71 INGB 0657 6492 36

Omschrijving van de melding:

Ik kreeg vanmorgen via whatsapp een bericht van een bovengenoemd 06nummer met een foto van mijn zoon met de volgende tekst:
Hey met 'naam van zoon' ik heb een nieuw telefoonnummer oude kan je verwijderen met een verhaal dat hij met een probleem zit en of ik kan helpen. Probeerde hem toen te bellen op dat nr maar lukte niet zei dat hij slecht bereik had....toen ging het verhaal verder dat hij sinds vanochtend 2 rekeningen probeerde te betalen die vandaag gedaan moesten worden maar dat zijn bankieren steeds storing had en vroeg of hij de gegevens kon doorsturen. Ik vroeg even mobiel te bellen of op het vaste nummer omdat ik al onraad rook dat ging niet lukken omdat hij op het werk was en zei dat hij het eind vd middag terug zou storten ik kreeg toen het Iban nr en naam DLA Rooy omschrijving KP0916 het bedrag 849,33
Ik zei dat ik het geld had overgemaakt wat ik gelukkig niet heb gedaan... om te kijken hoe het verder ging, hij vroeg toen een foto van de overschrijving toen ik daar niet op reageerde stuurde hij mij een tikkie van 750 euro met omschrijven KP90633 heb ik niet geopend en een boos berichtje gestuurd dat ik geen foto had gemaakt omdat ik het geld natuurlijk niet had overgemaakt en dat hij moest ophouden mensen op te lichten op deze manier en ik er melding van ga maken. Heb ondertussen mijn facebook account beveiliging gewijzigd ik had mijn telnr en emailadres hier nog op openbaar staan en nu gewijzigd en mijn zoon heeft dit ook gedaan. Ik denk dat ze via deze weg mijn telnr hebben achterhaald en de relatie moeder/zoon konden achterhalen.


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?