Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Schuurman, Poging tot oplichting


Gemelde gegevens (Poging tot oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Poging tot oplichting
Gebruikte methode:
Foto van bankpas via WhatsApp
Naam:
Schuurman
Land:
Nederland
Gebruikersnaam:
SchuurmanJobb
Product:
Fotoflitser

Omschrijving van de melding:

Schuurman meldde zich onder de naam SchuurmanJobb, later Fam. Schuurman, en had interesse in een fotoflitser. De deal was snel rond, hij gaf alvast zijn adres en vroeg om mijn tel.nr. hoewel mijn vaste nummer wel op Marktplaats was te zien. Ook zei hij dat hij een rekening bij ING en ABN had. Zijn verhaal kwam mij direct bekend voor, want 2 weken geleden meldde zich J.Meurs, ook wel Jan Meurs, ook uit Vlissingen met exact hetzelfde verhaal met interesse in een fotolens. Deze J.Meurs is ondertussen misschien wel de meest bekende persoon op deze site. Na wat zoekwerk bleek dat zijn opgegeven adres niet door hem wordt bewoont. Zijn bedoeling is om mensen over te halen via Whatsapp een foto te laten sturen van hun bankpas, incl. QR-code, en daarmee criminele zaken te gaan doen. Hij stuurt dan ook een foto van een gestolen of gekopieerde pas om vertrouwen te wekken. Sinds ik hem mailde of hij misschien een zekere J.Meurs kende, ook in Vlissingen, en waarvoor hij mijn mobiele nummer nodig heeft, blijft het volledig stil .


Deel deze melding

Reacties (2)


18-01-2020 - Henriette
Ik heb ook via marktplaats bijna mijn camera verkocht aan iemand in Vlissingen met een foto van een ING pas en daarna de vraag om een QR code te scannen in de ING app.
Gelukkig heeft mijn man mij belet om dit te doen en ben ik niet opgelicht. Wat een smerige truc! Mensen moeten dit weten! (Bijlage)
18-01-2020 - FSparcks
Zojuist soortgelijke ervaring gehad met Fam. De Ronde uit de Anton Mauvelaan te Vlissingen. Had interesse in cameralens, deal was zeer snel rond. Hij wilde mijn rekeningnummer en telefoonnummer (liefst vaste lijn). Wilde geen betaalverzoek. Leek een gekopieerde tekst die hij me stuurde, reactie kwam ook zeer snel. Uiteraard geweigerd. Sindsdien niks meer gehoord.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?