Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Mediapress limited, Bestelling betaald maar niet geleverd


Gemelde gegevens (Bestelling betaald maar niet geleverd)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Bestelling betaald maar niet geleverd
Gebruikte methode:
Bestellen via website
Bedrijfsnaam:
Mediapress limited
Naam:
Grandado
Rekeningnummer / IBAN:
NL35RABO0117713678
NL35 RABO 0117 7136 78
Product:
Samsung oortjes akg
Bedrag:
€ 11,99
Betaalmethode:
Betaalverzoek ideal
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Bestelling betaald, nooit ontvangen. Geen bevestigingsmail ontvangen.


Deel deze melding

Reacties (9)


06-01-2020 - Rogier
Het is een dropshipper. Zodra jij het product koopt bij Grandado wordt de bestelling geplaatst op Aliexpress voor minimaal 3x zo goedkoop. Grandado stelt niks voor het is een bedrijf met een zeer slechte naam. Ze adverteren echter zoveel op o.a. Marktplaats en Beslist dat mensen hier constant volop intrappen. Ze krijgen vele bezoekers per dag door al deze marketing waardoor er altijd mensen zijn die erin trappen. Het moet dus uit China komen, dit wordt zo goed mogelijk verborgen gehouden zodat jij denkt dat de bestelling snel binnen komt omdat het op een Nederlandse levering lijkt. Achteraf krijg je te horen dat het een tijdje duurt (omdat de spullen rechtstreeks van Aliexpress komen.)

Grandado is echt een uitzondering, ik heb nog geen Nederlandse dropshipper gezien met 300.000+ producten. Het is heel gemakkelijk om producten van Aliexpress naar je website te zetten via Shopify, dit gebruikt Grandado ook. Je kunt met gemak 1000 producten van Ali kopieeren naar je website binnen een uur. Dan hoef je alleen een klein beetje de titel te veranderen en thats it. Vandaar dat je ook de simpele Aliexpress beschrijvingen ziet staan bij Grandado

En waarom dan die grote marges op de producten? Sommige gaan namelijk 3 tot wel 12 over de kop.
Dit komt onder andere door de BTW en andere belastingen die er bovenop komen. Stel Grandado verkoopt een product voor 30 euro die ze vervolgens kopen op Aliexpress voor de klant voor 10 euro. Van die 30 euro gaat er al 21% belasting af die ze moeten afdragen. Dan houden ze dus nog 24 euro over om het product te kopen. Echter hebben ze ook te maken met winstbelasting en hierom gaan de producten dus zo over de kop.

Ik heb vorige maand een duidelijke foto gemaakt waar ik prijzen vergelijk van zo'n 15 producten van Aliexpress en Grandado en zie het resultaat: meldnu.nl (2 na laatste reactie)

Mediapress LTD is een schuilnaam, het bedrijf dat erachter zit heet J&S Webshops
07-01-2020 - Rogier
Oh en nog even voor de duidelijk, iedere onderneming moet BTW betalen elk kwartaal over de spullen die ze verkopen. Aan het einde van het jaar sta je nog andere belastingen af. Dit staat lost van het feit dat je ook btw en invoerrechten moet betalen over pakjes met een waarde van 22 euro of meer. Als jij iets koopt van Grandado zul je zien dat ze op het pakketje nooit de Nederlandse prijs zetten. Dus als jij iets koopt voor €30 dan staat er gewoon $10 of minder op het pakketje.

Als jij iets koopt voor 100 euro op Grandado, en Grandado moet het pakket kopen voor 30 euro op Aliexpress. (dus over 22 euro) dan moet Grandado afspreken met de verkoper dat hij alle invoerrechten betaald. Deze betaald hij dus vooraf aan de Aliexpress verkoper.

Waarom kun je een bestelling niet direct annuleren?
Dat is waarschijnlijk een leugen. Alles kan dan wel (bijna) volledig zijn geautomatiseerd, dan alsnog kun je de bestelling op Aliexpress gewoon annuleren. De verkoper stuurt gemiddeld pas na 2 of 3 dagen de levering. Ze kunnnen het dus wel annuleren maar nu ze jou al zo ver hebben misleid, gaan ze jou die 3 euro echt niet teruggeven. Dat is het business model van deze webshop. Mensen misleiden en mensen blijven erin trappen

Voor vragen stel ze hier of stuur mij een bericht.
07-01-2020 - Rogier
Sorry voor mijn vele berichten maar ik wil mensen graag goed inlichten.

Als Grandado een kabeltje van 10 euro verkoopt aan een klant, en de kabel kost 5 euro op Aliexpress, dan zou het betekenen dat je bijna geen winst maakt door de belastingen die Grandado moet betalen.

Hetzelfde product is dus niet de helft goedkoper op Aliexpress, maar minimaal 3x goedkoper.

Ik zie dat op Trustpilot namelijk de mensen het nog steeds niet helemaal begrijpen. Ook ik zelf ben er pas allemaal sinds kort achter. Als jij iets verkoopt op Marktplaats voor 100 euro dan ben je officieel ook 21 euro (21% BTW) verplicht te betalen aan de belastingdienst, aan het einde van het jaar betaal je ook nog eens belasting over je winst.
03-02-2020 - egbert
Details afschrijving.
Niet zo handig om je naam en banknummer in de bijlage te laten zien.!!!!
vriendelijke groet, Egbert
10-02-2020 - roelof trompetter
bestelling grandado fact. nr. 12238803271774 op 28 jan. besteld en betaald per pay pal nog steeds vandaag 10 feb. niets ontvangen
het produkt was een vorm voor het snijden van brood
10-02-2020 - Rogier
Als je op 28 jan heb besteld is het niet gek dat het pakketje nog niet is aangekomen. Het moet namelijk uit China komen zoals hierboven staat aangegeven. Door het Chinese nieuwjaar en het Coronavirus ligt al ruime tijd bijna alles plat in China. 25% van alle bestelde artikelen worden direct verzonden naar schatting, de rest wordt pas op ze vroegst 17 februari verzonden. Daarna kan het nog 15 tot 75 dagen duren voordat je bestelling komt. Dat komt omdat Grandado jou bestelling plaatst bij Aliexpress.

Zou je misschien kunnen terug vinden welk artikel je hebt besteld? Wellicht via je geschiedenis en dan hier de link delen. Op deze manier kunnen we andere mensen inlichten.

Zelf beweren ze dan ook dat ze niet bij Aliexpress bestellen, en zelfs ik die erg bekend is met Aliexpress geloofde dat in de eerste instantie niet. Na nader onderzoek leveren ze wel degelijk direct vanuit Aliexpress.

De prijzen zijn minimaal 3x zo hoog omdat Grandado in Nederland als webshop zijnde BTW en loonbelasting moet betalen. Van een artikel van 30 euro gaat er dus ongeveer 33% naar de belastingdienst, 33% naar Grandado (of cheaptech, myxlshop etc) en 33% of minder of voor het product op Aliexpress.

Ook al heb je de brood snijder waarschijnlijk voor een lage prijs gekocht, had je deze bij Aliexpress veel goedkoper kunnen kopen, 3 voor de prijs van 1 (Bijlage)
10-02-2020 - Rogier
Mocht het nou niet binnen de gestelde levertijd binnen komen van 25 werkdagen, open dan een dag ervoor een geschil bij Paypal. Leg uit dat het je niet duidelijk was dat het vanuit China moest komen en dat de levertijden zo lang waren(want dit wordt niet goed vermeld). En ook dat je al 25 werkdagen heb gewacht, maar nog niks hebt gekregen. Op deze manier kun je je geld terug krijgen. Dat is het grote voordeel van Paypal.

Als dropshipper moet je ten alle tijden je klanten goed inlichten over de lange levertijden, doe je dit niet dan kan Paypal nog wel eens het account sluiten, en kan Mediapress (J&S Webshops) fluiten naar 'hun' centen.
25-02-2020 - hamid
Mediapress limited, Bestelling betaald maar niet geleverd
31-03-2020 - Ok rensen
Bestelling betaald , maar geen bevestiging en geen levering
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?