Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Mediapress limited, Bestelling betaald maar niet geleverd


Gemelde gegevens (Bestelling betaald maar niet geleverd)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Bestelling betaald maar niet geleverd
Gebruikte methode:
Bestellen via website
Bedrijfsnaam:
Mediapress limited
Naam:
Grandado
Rekeningnummer / IBAN:
Payment Service Provider
Paym ent Serv ice Prov ider
Product:
Samsung oortjes akg
Bedrag:
€ 11,99
Betaalmethode:
Betaalverzoek ideal
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Bestelling betaald, nooit ontvangen. Geen bevestigingsmail ontvangen.


Deel deze melding

Reacties (23)


06-01-2020 - Rogier
Het is een dropshipper. Zodra jij het product koopt bij Grandado wordt de bestelling geplaatst op AliExpress voor minimaal 3x zo goedkoop. Grandado stelt niks voor het is een bedrijf met een zeer slechte naam. Ze adverteren echter zoveel op o.a. Marktplaats en Beslist dat mensen hier constant volop intrappen. Ze krijgen vele bezoekers per dag door al deze marketing waardoor er altijd mensen zijn die erin trappen. Het moet dus uit China komen, dit wordt zo goed mogelijk verborgen gehouden zodat jij denkt dat de bestelling snel binnen komt omdat het op een Nederlandse levering lijkt. Achteraf krijg je te horen dat het een tijdje duurt (omdat de spullen rechtstreeks van AliExpress komen.)

Grandado is echt een uitzondering, ik heb nog geen Nederlandse dropshipper gezien met 300.000+ producten. Het is heel gemakkelijk om producten van AliExpress naar je website te zetten via Shopify, dit gebruikt Grandado ook. Je kunt met gemak 1000 producten van Ali kopieeren naar je website binnen een uur. Dan hoef je alleen een klein beetje de titel te veranderen en thats it. Vandaar dat je ook de simpele AliExpress beschrijvingen ziet staan bij Grandado

En waarom dan die grote marges op de producten? Sommige gaan namelijk 3 tot wel 12 over de kop.
Dit komt onder andere door de BTW en andere belastingen die er bovenop komen. Stel Grandado verkoopt een product voor 30 euro die ze vervolgens kopen op AliExpress voor de klant voor 10 euro. Van die 30 euro gaat er al 21% belasting af die ze moeten afdragen. Dan houden ze dus nog 24 euro over om het product te kopen. Echter hebben ze ook te maken met winstbelasting en hierom gaan de producten dus zo over de kop.

Ik heb vorige maand een duidelijke foto gemaakt waar ik prijzen vergelijk van zo'n 15 producten van AliExpress en Grandado en zie het resultaat: meldnu.nl (2 na laatste reactie)
07-01-2020 - Rogier
Oh en nog even voor de duidelijk, iedere onderneming moet BTW betalen elk kwartaal over de spullen die ze verkopen. Aan het einde van het jaar sta je nog andere belastingen af. Dit staat lost van het feit dat je ook btw en invoerrechten moet betalen over pakjes met een waarde van 22 euro of meer. Als jij iets koopt van Grandado zul je zien dat ze op het pakketje nooit de Nederlandse prijs zetten. Dus als jij iets koopt voor €30 dan staat er gewoon $10 of minder op het pakketje.

Als jij iets koopt voor 100 euro op Grandado, en Grandado moet het pakket kopen voor 30 euro op AliExpress. (dus over 22 euro) dan moet Grandado afspreken met de verkoper dat hij alle invoerrechten betaald. Deze betaald hij dus vooraf aan de AliExpress verkoper.

Waarom kun je een bestelling niet direct annuleren?
Dat is waarschijnlijk een leugen. Alles kan dan wel (bijna) volledig zijn geautomatiseerd, dan alsnog kun je de bestelling op AliExpress gewoon annuleren. De verkoper stuurt gemiddeld pas na 2 of 3 dagen de levering. Ze kunnnen het dus wel annuleren maar nu ze jou al zo ver hebben misleid, gaan ze jou die 3 euro echt niet teruggeven. Dat is het business model van deze webshop. Mensen misleiden en mensen blijven erin trappen

Voor vragen stel ze hier of stuur mij een bericht.
07-01-2020 - Rogier
Sorry voor mijn vele berichten maar ik wil mensen graag goed inlichten.

Als Grandado een kabeltje van 10 euro verkoopt aan een klant, en de kabel kost 5 euro op AliExpress, dan zou het betekenen dat je bijna geen winst maakt door de belastingen die Grandado moet betalen.

Hetzelfde product is dus niet de helft goedkoper op AliExpress, maar minimaal 3x goedkoper.

Ik zie dat op Trustpilot namelijk de mensen het nog steeds niet helemaal begrijpen. Ook ik zelf ben er pas allemaal sinds kort achter. Als jij iets verkoopt op Marktplaats voor 100 euro dan ben je officieel ook 21 euro (21% BTW) verplicht te betalen aan de belastingdienst, aan het einde van het jaar betaal je ook nog eens belasting over je winst.
03-02-2020 - egbert
Details afschrijving.
Niet zo handig om je naam en banknummer in de bijlage te laten zien.!!!!
vriendelijke groet, Egbert
10-02-2020 - roelof trompetter
bestelling grandado fact. nr. 12238803271774 op 28 jan. besteld en betaald per pay pal nog steeds vandaag 10 feb. niets ontvangen
het produkt was een vorm voor het snijden van brood


10-02-2020 - Rogier
Als je op 28 jan heb besteld is het niet gek dat het pakketje nog niet is aangekomen. Het moet namelijk uit China komen zoals hierboven staat aangegeven. Door het Chinese nieuwjaar en het Coronavirus ligt al ruime tijd bijna alles plat in China. 25% van alle bestelde artikelen worden direct verzonden naar schatting, de rest wordt pas op ze vroegst 17 februari verzonden. Daarna kan het nog 15 tot 75 dagen duren voordat je bestelling komt. Dat komt omdat Grandado jou bestelling plaatst bij AliExpress.

Zou je misschien kunnen terug vinden welk artikel je hebt besteld? Wellicht via je geschiedenis en dan hier de link delen. Op deze manier kunnen we andere mensen inlichten.

Zelf beweren ze dan ook dat ze niet bij AliExpress bestellen, en zelfs ik die erg bekend is met AliExpress geloofde dat in de eerste instantie niet. Na nader onderzoek leveren ze wel degelijk direct vanuit AliExpress.

De prijzen zijn minimaal 3x zo hoog omdat Grandado in Nederland als webshop zijnde BTW en loonbelasting moet betalen. Van een artikel van 30 euro gaat er dus ongeveer 33% naar de belastingdienst, 33% naar Grandado (of cheaptech, myxlshop etc) en 33% of minder of voor het product op AliExpress.

Ook al heb je de brood snijder waarschijnlijk voor een lage prijs gekocht, had je deze bij AliExpress veel goedkoper kunnen kopen, 3 voor de prijs van 1 (Bijlage)
10-02-2020 - Rogier
Mocht het nou niet binnen de gestelde levertijd binnen komen van 25 werkdagen, open dan een dag ervoor een geschil bij Paypal. Leg uit dat het je niet duidelijk was dat het vanuit China moest komen en dat de levertijden zo lang waren(want dit wordt niet goed vermeld). En ook dat je al 25 werkdagen heb gewacht, maar nog niks hebt gekregen. Op deze manier kun je je geld terug krijgen. Dat is het grote voordeel van Paypal.

Als dropshipper moet je ten alle tijden je klanten goed inlichten over de lange levertijden, doe je dit niet dan kan Paypal nog wel eens het account sluiten, en kan Mediapress fluiten naar 'hun' centen.
25-02-2020 - hamid
Mediapress limited, Bestelling betaald maar niet geleverd
31-03-2020 - Ok rensen
Bestelling betaald , maar geen bevestiging en geen levering
07-04-2020 - Henk
Besteld maar niks ontvangen
07-04-2020 - Rogier
Het is hierboven uitgelegd waarom........ 😓😓. Zo jammer dat mensen er continu in blijven trappen en niet inzien wat Grandado doet. En er zelfs mensen zijn die positieve reacties geven op Trustpilot (ook vele zijn nep) Doe gewoon eerst onderzoek voordat je bij zo'n site besteld en bestel voortaan gewoon direct bij AliExpress het scheelt je zoveel geld zoals hierboven is uitgelegd en wat ik al tig keer heb gedaan op deze site.

Ik heb verschillende bestellingen gedaan tussen 25 en 30 januari op AliExpress die nog niet binnen zijn, sterker nog eentje daarvan is nog geen 2 weken geleden verzonden en kan nu nog een maand duren dus voordat het binnen is.

Grandado is een dropshipper. Een bekende manier om snel geld te verdienen. Je werkt namelijk zonder voorraad. Alle producten die ze hebben zijn massaal overgenomen van AliExpress. Dit gaat met duizenden producten tegelijk. Zo hebben ze ongelofelijk veel producten. Marktplaats staat er bomvol mee. Iedereen kan dit doen en het wordt ook steeds groter in Nederland. Grandado is de grootste voor zover ik weet, en ze krijgen zoveel bestellingen omdat men niet weet dat het uit China komt.

Ik durf te wedden dat er een wereld opengaat voor mensen die bij Grandado hebben besteld als ze ontdekken hoe goedkoop Chinese producten echt zijn. Grandado vraagt gemiddeld 4x (!) de prijs van AliExpress. Dat verzin of overdrijf ik niet, het is de werkelijkheid


07-04-2020 - Be kerssies
Heb ook dingen besteld nog geen melding gehad niks gekregen geld is mooi weg
15-04-2020 - Junny
19 maart gekocht niets ontvangen. Telefoon bericht zeg door coronavirus kunnen ze niet antwoorden. Sinds wanneer kun je een telefoon niet antwoorden door de corona virus ? Kk oplichters. We moeten marktplaats naar de rechter slepen zij weten of zij hebben mijn en jouw klachten gekregen maar nu zit hele marktplaats pagina vol producten vam grandado terwijl er onverwerkte klachten zijn. Kan gezegt worden bij marktplaats gewoon ilegaal verkopen en zij doen niets.
03-05-2020 - J Entjes
L.S,
Op 13-04-2020 heb ik een solaarlampje bij jullie besteld en betaald.Omdat ik al een paar keer via de mail benaderd ben om onkosten te betalen voor het vervoor en ik het geheel niet vertrouw ,wil ik graag het bedrag op mijn rekening terugbetaald hebben.volgende gegevens mediamess limitid via pay.nl0370785079509855granado12585082814558 kenmerk 14-04 2020 1539 0370785079509855.tegenrek,NL35RAB00117713678
M.VR.GR.J ENTJES.
08-05-2020 - Nik Kershaw
Hey, Rogier. Bedankt voor al je vele bijdragen hier en elders over dit soort doorgeefluikafzettterij. Dat je je er zo tegen verzet en onze nietsvermoedende mendekopers op de hoogte stelt waardeer ik ontzettend.

Ik kan me ook niet voorstellen dat er nog hele volksstammen met open ogen in blijven tuinen. Wie kent er het spreekwoord, verder kijken dan je neus lang is? Je besteltotalen zullen maar net de 40 EUR overschrijden, krijg je straks na 2.5 maanden wachten als je bestelling aan mag komen, nog een traktatie van een flinke som verschuldigde belasting. Af en toe vind ik het amusant hoe simpele flutdingen die op AliExpress al bespottelijk duur zijn, dan voor het viervoudige verkocht worden. Neem bijvoorbeeld een namaak politiebadge dat slechts een stukje geverfd metaal is.Echt meer niet. Ik heb het een keer in Hong Kong gekocht voor 1.50, winkelwarde in verpakking.

Kost op Alie al over de 25 EUR, maar als die shopifiers er aan willen verdienen moet het bedrag driemaal over de kop. Wie gaat er nou 75 EUR betalen voor een stukje metaal met een veiliigheidsspeld eraan, zonder doosje bonnetje factuur garantie drie maanden verzendtijd en waarschijnlijk nog de bezorger die 40 EUR belasting komt innen. Eigenlijk zou ik niet mogen lachen, want zo gaat een keer de hele economie naar de knoppen. Als je nu al een TV bestelt komt het uit Hongarije of zo en als er iets mis is moet je het met de verkoper via via via maar zien te regelen.

Mensen vallen snel voor het toverwoord "gratis verzending". Zodra een advertentie, of het nou Ebay is, Marktplaats, Amazon.. begint met verzendkosten altijd gratis, dan moet er een vlag omhoog gaan.
11-05-2020 - Emin Babajev
Mondkapjes besteld voor personeel, maar wij ook niets ontvangen.
03-06-2020 - Penninck Marc
Zuurstofmeter betaald 39,99 euro.Nooit gekregen!Echte oplichters.Wees op uw hoede.Geen bevestigingsmail gekregen!
03-06-2020 - De Winter Nicole
Beste
Ik had ee bestelling gedaan begin april zo een tennis pro met extra ballen tot op heden niets ontvangen kun je dit eens nakijken aub
Groeten
De Winter Nicole
03-06-2020 - Rogier
Houd er rekening mee dat de levering vanuit China nu tijdelijk is verdubbeld door de pandemie. Hierdoor zijn sommige producten langer onderweg dan normaal. Als je begin april hebt besteld zou je het nu wel moeten hebben ontvangen. Heb je een track en trace code gekregen? Dan kun je de status van de zending zien op 17track.com.

Als je geen track en trace code hebt stuur hen dan een mail met het order nummer om te vragen waar het pakket is. Als je geen order bevestiging hebt gekregen moet je ze zien te bewijzen dat het geld wel is afgeschreven. Of misschien kunnen ze de order terug vinden via het email adres waarmee je hebt besteld en zo zien waar het pakket is.
07-07-2020 - Bianca
Ik heb in mei iets besteld.
Ook geen bevestiging gekregen via email.
Maar tot op de dag van vandaag ook niks ontvangen.
Het gaat niet om een groot bedrag.maar daar gaat het ook niet om.
Als ik iets besteld wil ik het ook krijgen😡
11-10-2020 - andrew
nieuwe nummer NL38RABO0190535792
heeft iemand een regestratie van bedrijf kunnen vinden
22-02-2021 - Peter Schreuders
Om 06.04.2020 een saturatiemeter besteld vanwege Corona.
Niet geleverd en ook geen refund.
Mediapress Limited is gewoon een bedrijf wat blijkbaar de Chinese manier van zaken doen hoog in het vaandel heeft staan, wel laten betalen en niets leveren zelfs niet aan zieke mensen. Hebben na een maand maar gewoon een normaal Nederlands bedrijf benaderd en die € 21,99 is niet de moeite waard om over te procederen, ik heb het wel doorgegeven aan opgelicht.
24-03-2021 - Luc
Op 13/0321 bestelling geplaatst nog steeds geen geen antwoord of levering geven nog zin dat je nog bij een Nederlandse website nog iets bestelt je ben toch je geld kwijt en geen levering
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?