Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Hanneke, Bijna fraude


Gemelde gegevens (Bijna fraude)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Bijna fraude
Gebruikte methode:
Via Whatsapp met onbetrouwbare Marktplaats link
Naam:
Hanneke
Mobiel:
0616468742
Product:
Hardloopschoenen
Bedrag:
€ 50

Omschrijving van de melding:

‘Hanneke’ was gretig en wilde direct vraagprijs + verzendkosten betalen. Ze vroeg naar zaken zoals de staat van de hardloopschoenen en of ik bereid ben ze te verzenden etc. Zaken die al duidelijk in mijn advertentie stonden. Ik gaf aan alleen via MP te handelen, waarop vervolgens zij/ hij mij een betaallink stuurde. Dat was het moment dat ik wist dat niet zuiver was. Als iets te mooi is om waar te zijn, is het dus vaak niet waar. Aangegeven dat ik het niet vertrouw en daarna niks meer gehoord. Pas op, want ze/ hij is geraffineerd!


Deel deze melding

Reacties (4)


25-12-2019 - Fred
O ja, zij reageerde op mijn MP advertentie via Whatsapp met daarbij een profielfoto. Lijkt betrouwbaar, maar kans is groot dat dit ergens van internet is geplukt. Bij twijfel niet verder op ingaan en negeren.
04-01-2020 - Sjoerd
Hier vandaag precies hetzelfde verhaal, ook hardloopschoenen. Beetje gebrekkig/gehaast getypte berichten. Wilde alleen via WhatsApp mijn rekening verifiëren, omdat ze een zakelijke rekening van Triodos zou hebben en ze dan de 0,01 cent via marktplaats niet zou kunnen ontvangen?? De link die ze me stuurde stond wel een slotje voorin de adresbalk maar de site was markplaats-online.nl. Het zou dan toch markTplaats moeten zijn? Nou ja, geen goed gevoel er bij, dus afgeketst. Ik sluit me bij Fred aan, pas op met Hanneke!
06-01-2020 - Inge
Ik had ook een slecht gevoel bij de manier van benaderen en vragen. Op vraag om via MP te reageren kreeg ik geen reactie maar een link via whats app. Deze NIET openen. Krijg nu geen reactie meer. Lijkt zeker niet zuiver. Nummer en naam Hanneke komen overeen. Bewijst maar weer, doe alleen zaken via MP en vertrouw geen mooie verhalen en open geen links via whatsapp.
10-01-2020 - Peter
net Whatsapp verzoek gehad op een zoekertje op 2de hands België van het nummer van "Hanneke" met een mooie profielfoto van 3 dames. Probeert het nu in België blijkbaar. Ze had een "veilige" link doorgestuurd van 2de hands waar ze het geld wou op overschrijven. er diende door mij wel eerst een betaling te gebeuren van 0,01 cent ter verificatie van mijn bankrekening. Toen ik liet weten dat ik deze manier niet vertrouwde gaf hij/zij nog even mee dat hij/zij altijd op deze manier werkte en dat het zeker niet de bedoeling was om mij te hacken! nadien voorgesteld om ergens af te spreken in Nederland, daarna radiostilte en profielfoto weg!! Niet te vertrouwen!
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?