Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Angela Kuijpers, Oplichter


Gemelde gegevens (Oplichter)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichter
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats whatsapp
Naam:
Angela Kuijpers
Land:
Landgraaf
Telefoon:
0614458333
Gebruikersnaam:
Angela
Product:
Tas
Bedrag:
€ 40
Betaalmethode:
Betaalverzoek ideal
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

k vond het raar. Ik kreeg alleen contact en berichtjes via whatsaap als mijn tas op marktplaats te koop is. Ze vroeg :”Is het oké als ik u een marktplaats verificatie stuur zodat ik weet met wie ik te maken heb? Ik ben onlangs opgelicht voor 270 euro 😞 Daarna maak ik het meteen over!”. Dacht ik ok, maar het is toch raar.
Voor het overmaken van de cent, stuurt ze een betaallinkje. Maar de link verwijst naar een nep-website. Mijn raboreeder deed raar, alle gegevens kloppen niet, en bedrag en bank etc... gegevens die ik ingevuld kwamen bij de oplichter terecht, mijn bankrekeningnummer, inloggegevens en identificatiecodes. De oplichter begon direct internetbankieren. 10 minuten later moest ik geld overmaken naar mijn vriend, toen kreeg ik melding te weinig saldo! Wat? Direct bank gebeld en alles geblokkeerd. Ik heb op tijd gereageerd. Mevrouw aan de telefoon zei dat 11 minuten geleden was ik aan chatten met bankmedewerker om mijn limit te verhogen! Dat zeg genoeg!!! Oplichters ! En ik ben ingetrapt!


Deel deze melding

Reacties (1)


19-04-2021 - Maatje
Hi, ik heb een zelfde ervaring gehad. Ook van ene Angela die graag mijn tas wilde kopen van Marktplaats via Whats App. Ze gebruikte telefoonnummer 0687822893. Ze stuurt idd een verificatieverzoek. Er staat een website onder het verzoekbericht dat mijn argwaan wekte marktplaatsverifferen.nl. Hier zitten 2 spelfouten in.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?