Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

J Meurs, Poging tot oplichting met QR code


Gemelde gegevens (Poging tot oplichting met QR code)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Poging tot oplichting met QR code
Gebruikte methode:
Marktplaats en daarna per whatsapp
Naam:
J Meurs
Land:
Nederland

Omschrijving van de melding:

Poging tot QR fraude via Marktplaats.
'Koper' stuurde mij een Whatsapp bericht met het verzoek om het product te fotograferen met de bankpas ernaast.
Hij stuurde mij een foto van zijn bankpas als zekerheid dat ik hem kon vertrouwen.
Zijn bank rekening nummer is: NL57 INGB 0009 0976 91 t.n.v J Meurs en de pas is geldig tot 08-2022
Ik stuurde een foto met slechts een deel van mijn pas zichtbaar (naam en rekening nummer) maar zonder pasnummer en volgnummer.
Dit was niet voldoende, maar uiteindelijk zou hij het artikel toch 'betalen'
Na een minuutje of 3 kreeg ik het verzoek of ik een QR code wilde scannen met de ING app, zodat de betaling bij mij bijgeschreven kon worden.
Dat deed ik dus niet, want daar zijn QR codes niet voor en dus kreeg ik een bedreiging dat hij wel even langs zou komen met wat vrienden van de motorclub. Daar moest ik hartelijk om lachen want ik rij zelf al 40 jaar motor en ken dat wereldje als geen ander.
Daarop heb ik gezegd dat ik het niet vertrouwde en hem veel succes gewenst om zijn dreigement ten uitvoer te brengen.
Vervolgens heb ik hem op Whatsapp geblokkeerd.
Naam van de koper is J Meurs en zijn telefoonnummer is (heel vreemd!) +31 10 842 6803 wat dus een cijfer te weinig is.
Foto van de vermoedelijk gestolen bankpas van J Meurs kan ik eventueel toezenden.


Deel deze melding

Reacties (97)


20-12-2019 - Carola Holz
Net bij mij hetzelfde geprobeerd. Foto van " zijn " Ing bankpas. En of ik een foto van mijn bankpas naar mijn aangeboden object bij Marktplaats wíl sturen. (Bijlage)
21-12-2019 - Marbre
Ik heb gisteren contact opgenomen met ING, want zoals ik het nu kan zien gebruiken ze de foto die je in moet sturen om andere slachtoffers te maken.
Het voordeel is dan dat ze steeds een andere naam kunnen gebruiken met een ander pasje waardoor de pakkans verkleint wordt.
Daarnaast is het te verwachten dat (in dit geval) J Meurs zelf ook geld kwijt is geraakt nadat hij zijn foto had ingestuurd en de QR code had gescand.
ING ging dit in ieder geval nader onderzoeken en zou ook naar deze melding kijken.
PS: Bij jou zie ik ook een telefoon nummer van 9 cijfers.
21-12-2019 - Hans
Ja ook ik ben gisteren benaderd door "J Meurs" en na de deal te hebben gesloten de vraag om mijn banknummer en telefoonnummer.
Daarna niets meer gehoord. Ik weet in ieder geval voldoende mocht er een Appje van deze oplichter ... Thanks
21-12-2019 - Hans
Ik zie nu ook dat je bij potentiele kopers ook kunt zien hoe lang zij actief zijn. Dat was bij deze Jan Meurs gisteren een paar uur.. Volgende keer altijd checken....
22-12-2019 - RAB
Pas op! Deze persoon handelt vandaag onder de naam 'JanM' en ondertekent opnieuw met Jan Meurs (Vlissingen).
Bleek vandaag 'al' 4 uren actief op Marktplaats.
Opnieuw zelfde methode: phishing van pasgegevens middels een foto.
Nu via tel.nr: +31 6 22358897.


22-12-2019 - Rob
Kreeg een reactie met een bod over een aankoop via MP. Vertrouw het niet omdat hij om reknr vroeg terwijl ik een betaalverzoek heb gestuurd. Gemeld aan MP. Inderdaad ene Jan Meurs.
23-12-2019 - opgelicht
Ach ik heb sinds vrijdag pas 3 keer een melding gedaan richting marktplaats. Geen enkele reactie, Blijkbaar nog steeds actief. Uiteraard moet men zelf goed opletten... maar het in niet te begrijpen dat Marktplaats het zo gemakkelijk maakt voor malafide kopers en verkopers om zonder enige verificatie een account te openen... (Bijlage)
23-12-2019 - Marbre
Het is niet dat Marktplaats er niets mee doet.....het account wat hij bij mij gebruikte was binnen 12 uur na mijn melding al verwijderd.
Maar inderdaad, als je geen controle toepast en iedereen zomaar een account kan openen is de kans groot dat het, voor wat betreft dit soort kwaadwillende figuren, dweilen met de kraan open is.
Ik doe voortaan dus alleen nog maar zaken met een geverifieerde verkoper (ben ik zelf ook) want die hebben een kloppend bankrekeningnummer door moeten geven.
Dat geeft in ieder geval meer zekerheid.
Marktplaats mag ook best wel wat meer voorlichting geven in het herkennen van bepaalde praktijken zoals het gebruik van een QE code om een betaling te ontvangen (volstrekt onmogelijk) want lang niet iedereen weet zoiets.
PS: Nog even over dat 9 cijferig 'zakelijke' telefoon nummer...dat heet spoofing en is een trucje om het nummer waarmee gebeld wordt te verbergen.
23-12-2019 - pas op inderdaad
Hier ook poging tot oplichting via marktplaats via dit banknummer.

Persoon onder profielnaam Jantje.

Persoon stuurde foto van bankpas van J meurs via whatssapp met vergelijkbare strekking als hierboven. Ben er niet ingetrapt maar kan me indenken dat de echte J Meurs een slechte kerst heeft.

nu via telefoon nummer +31180317820
24-12-2019 - Eric
Net contact gehad met ene Jan Meurs ook. Goddank dat er internet is en mensen de moeite nemen melding te maken van oplichters. Deze Jan ellende probeert het bij mij ook nog even. Laar maar komen met z'n motorbende hahahaha ik wacht hem met open armen op enuuuh met mijn pool clubje ;-)
24-12-2019 - opgelicht
Tja, na 4 dagen nog steeds actief op marktplaats JmeursJ (het zal e persoon J Meurs niet zelf zijn...eerder slachtoffer) MARKTPLAATS DOE EENS WAT !!!!!!! (Bijlage)


24-12-2019 - hans
Bij mij vandaag hetzelfde gebeurd.. Pasnummer en bgeboortedatum.
Hij heet nu JanmeursJan
24-12-2019 - opgelicht
MARKTPLAATS!!!!!!!! DOE WAT!!!!!!! NB Kunnen we Marktplaats aansprakelijk gaan stellen????
24-12-2019 - pas op
Hier ook als JanmeursMeurs en app met 'zijn' ING-pas
24-12-2019 - pas op inderdaad
Marktplaats heeft tot nu toe ook nog niets met mijn melding gedaan. Profliel van Jantje is nogsteeds actief

marktplaats.nl
25-12-2019 - Corry Heneweer
Gisteren via marktplaats een fotolens te koop aangeboden. Bij mij gebeurde precies hetzelfde. Via marktplaats heeft oplichter bod gedaan, vroeg toen telefoonnummer en banknummer. Daarna kreeg ik via whatsapp het verzoek een foto van mijn bankpas te sturen. Dat heb ik niet gedaan. Wel ING en marktplaats op de hoogte gesteld van deze persoon. Zijn telefoonnummer +31180317820 (Bijlage)
25-12-2019 - Rob
Deal.

Jan Meurs
Hier ook, wil bank en telefoon nummer. Reageert niet op MP betaalverzoek. Melding gemaakt bij MP...dit zou zijn adres zijn. Maar hoogstwaarschijnlijk is dat niet zo...

Paul Krugerstraat 408
4381WV te Vlissingen

Wat is uw rekeningnummer? En graag uw telefoonnummer voor evt bevestiging.

Ik heb ING.


25-12-2019 - Arco
Hier ook hetzelfde, verkoop van fotolens
Deal en dan zijn adres gegevens.
Vraagt om rekeningnummer en tel nummer, dat heeft hij gekregen zoals je dat normaal ook doet als je iets verkoopt via MP.
Vervolgens hoor je niets meer, alleen vanmorgen een mail van MP : Onlangs heb je een reactie of bod ontvangen van JmeursJan op jouw advertentie: Tamron 100-400. Op basis van andere meldingen vermoeden wij dat er sprake is van een frauduleuze bieder of een ongewenst bericht.

Dit is nu al de zoveelste keer dat ik te maken heb met een oplichter via MP dat ik overweeg om mijn account daar op te zeggen. Ben helemaal klaar met die nietsnutten die te bedonderd zijn om te werken en wel willende mensen proberen te bedonderen.
25-12-2019 - GertJan van de Ven
Deze ‘flapdrol’ heeft ook vandaag op een advertentie van mij gereageerd. Heel wazig verhaal over zakelijke rekening en dat je een betaling moet bevestigen. Als je zoekt op het adres Paul Krugerstraat 408 in Vlissingen blijkt dit pand te huur te zijn. (Bijlage)
26-12-2019 - Sjaak T
Inmiddels is hij actief als MeursjeJan
26-12-2019 - GertJan van de Ven
Ook vandaag nog actief onder de naam ‘Fam M’. Op 25-12 melding gemaakt bij MP. Van MP vanochtend melding ontvangen dat er hier waarschijnlijke sprake is van een frauduleuze aanbieder en dat zijn account is geblokkeerd. Hopen dat deze ‘flapdrol’ stopt met dit soort praktijken!
26-12-2019 - John
Ook ik ben deze week benaderd door deze oplichter,en stuurde deels mijn pas en een klok waar interesse voor was,oppassen!
26-12-2019 - Andries
Inderdaad bij mij hetzelfde eergisteren. Hij bestelde een boek in m'n Antiquariaat met de vraag om een foto van de bankpas. Het is nog niet betaald, gelukkig nog niet verstuurd. Dank voor de meldingen hierboven. Antiq. De Boekenkast
26-12-2019 - Opgelucht
Ik mag hopen dat een ieder die een foto van zijn of haar bankpas met deze oplichter heeft uitgewisseld passende maatregelen neemt. U bent nl. De volgende ‘J Meurs’ ...
26-12-2019 - P Simmering
Hier ook hetzelfde. Stuurde een foto van 'zijn' bankpas en wilde een foto van de mijne. Toen hij een plaatje van minder dan de heldt niet genoeg vond, kwam de QR truc. Geld was al overgemaakt meldde hij, en omdat ik er vanaf zag, werd hij kwaad "ik ga geen 5 dagen wachten op terugboeking, kom het halen" enz enz en gedreig met een motorclub.
MARKTPLAATS: HIJ STOND AANGEMELD ALS HAPPY VADER.
26-12-2019 - Jan
zojuist ook hier poging tot oplichting.
whatsapp contact via tel. nr. +31623875490 ( 0623875490)

Hier een poging om via digipas:
Wij hebben ook sns maar een zakelijk rekening. Om over te maken via sns zakelijk is ook diginummer nodig. Staat achterop uw kastje. Wat is het nummer? Maak meteen over.
27-12-2019 - Johan
Probeerde mij ook vanavond te tillen volgens bovengenoeme methode en gegevens van Vlissingen, echter ik zag dat hij met account JMJ pas 1 dag aktief is. Nadat ik zijn nummer vroeg weigerde hij. Dus ik Google direct raadplagen en ja hoor. Hij is reeds een week aktief. Ergste vind ik nog dat Markplaats er weinig tot niks aan doet. Onlangs nog bij Radar was het meen ik dat ze Marktplaats erop wezen dat ze weinig tot niks doen met fraudeurs. Ze beloofde beterschap maar denk dat Marktplaats alles draait om harde euros en oplichting maar bijzaak is. Ik heb via messenger MP ook op de hoogte gesteld van deze hufter en ben zeer benieuwd of ze er iets mee doen. Jammer dat er nog steeds mensen zijn die slachtoffer worden van dit soort crimineel tuig.
27-12-2019 - Qaz
Deze JMJ heeft ook gereageerd op mijn advertentie en zag ook dat hij maar 1 dag actief was. Meteen gegoogled en 'goed' te zien dat er al een melding van is gemaakt.
27-12-2019 - ed van veen
Hij blijft aan de gang deze persoon J.MEURS te vlissingen Paul Krugerstraat 408 4381WV.
Hij heeft mij zo juist weer bedreigd en hij zou met zijn motorclub langstkomen om mij een les te leren.
Ik voel mij nu echt bedreigd Ik ben 73 jaar wat moet ik nu doen??
27-12-2019 - Marbre
Ik ben blij maar tegelijkertijd ook verrast dat er zoveel reacties komen op mijn melding omtrent de oplichter die onder de naam J. Meurs en vele varianten daarop probeert om hun bankrekening over te nemen.
Hier mijn drie gouden tips:

- Stuur geen foto van een bankpas in! Dit lijkt onschuldig maar met uw foto kan de oplichter weer andere mensen met hetzelfde trucje benaderen, maar dan onder uw naam!

- Wat je ook doet, SCAN NOOIT EEN QR CODE om geld te kunnen ONTVANGEN, die zijn daar niet voor bedoeld!!

- Zodra er communicatie over de betaling van uw artikel buiten Marktplaats berichtenservice plaats vindt (Whatsapp!) en er geen betalingsverzoek via Marktplaats wordt geaccepteerd is er iets niet in orde. Kap de verkoop af en rapporteer de koper bij Marktplaats.


Wat ik tot nu toe zie is dat de oplichter nog steeds actief is met zijn trucjes (ondanks dat Marktplaats al meerdere accounts heeft verwijderd!) en dat hij vaker gebruik maakt van dezelfde bedreigingen (met een motorclub) om mensen aan te zetten om te doen wat hij wil.
Maak je daar niet druk om, er is geen motorclub en hij kan u nooit vinden via een website als Marktplaats, het is een pressiemiddel en niets meer dan dat.

Naar mijn mening is het hoog tijd dat Marktplaats maatregelen treft om te voorkomen dat accounts kunnen worden aangemeld zonder enige vorm van verificatie.
En als dat in het kader van de Privacy wetgeving niet zomaar kan dan is het misschien tijd om een getrapte abonnementsvorm te introduceren waarvoor betaald moet worden, zodat op die manier achteraf te traceren is wie er achter een account zit.
27-12-2019 - ed van veen
Is deze persoon verdomme niet te stoppen??als ik wist waar hij woonde zochten wij hem op
27-12-2019 - jan
Ook bij ons de vraag om foto van bankpas met object. En de vraag naar telefooonnummer. Ik gaf huisnummer van vaste telefoon en later mijn nog oude in gebruik zijnde nummer(dwz zonder wattsapp mogelijkheid ) op daar nam meneer geen genoegen mee. Einde correspondentie gellukkig.
27-12-2019 - Huib
Bij mij zojuist zelfde aanpak. Ook foto van bankpas op naam van Meurs ontvangen, met vraag om foto van mijn pas.
Hij nam contact via whatsapp. Zijn tel nr: 0623875490
27-12-2019 - opgelicht
Misschien handig om alle gebruikersnamen nog eens op een rijtje te zetten?

JMEURSM
(Na dik een week en diverse meldingen nog steeds geen bericht van MP dat deze geblokkeerd is)

.....
.....
.....
27-12-2019 - Eisse
Bij mij had Meurs de naam EJME aangenomen en 1 dag actief. Vreemde snuiter idd.
28-12-2019 - Joost
Hopelijk word de persoon snel aangehouden en achter tralies. Zojuist zijn wij voor 7.500 euro opgelicht. Het geld is eraf gehaald door over te boeken naar een Belgische rekening... jan meurs uit Vlissingen is de naam
28-12-2019 - ed van veen
door mijn grote stomme fout heeft deze vuile oplichter bedragen afgehaald van mijn rekening,
is mijn eigen fout ik had de nummer van mijn digipas door gegeven.stom stom,de bank is er mee bezig en als ik wist waar hij woonde dan is hij nog niet jarig
28-12-2019 - John
Marktplaats is op de hoogte heb ik bericht van gekregen. Echter hij maakt altijd nieuwe accounts aan. Helaas zijn er nog mensen die ondanks de vele waarschuwingen die er zijn op tv enz toch er nog in trappen. Daarom gaan dit soort gasten ook verder. En ja, u heeft gelijk. Dit soort tuig moest de ruimte worden geschoten.
28-12-2019 - Ben
Zojuist probeerde hij een Vintage Tuner van mij te kopen. Hij ging akkoord met de prijs + verzendkosten. hij gaf direct zijn adresgegegevens. En stuurde mij een apppje met een bankpas, of ik dit ook even wilde doen + mijn telefoonnummer.
Gelukkig trap ik daar niet in, maar wees gewaarschuwd. Niemand heeft je bankpas nodig voor het vertrouwen van een deal op Marktplaats.
28-12-2019 - Cees
Gisteren ook in contact gekomen met ene 'J' (bleek J Meurs uit Vlissingen te zijn) (onder 'J' nu 3 dagen actief). Na wat merkwaardige communicatie deels via Whatsapp kwam verzoek dat voor definitieve betaling ik deze zou moeten bevestigen en daarvoor had hij mijn pasnummer en.....verificatienummer van edentifer nodig. Mijn wantrouwen steeg met de minuut en heb het ook niet gedaan. Sindsdien is het stil en ben ik gelukkig er niet ingetrapt.
28-12-2019 - Wim Derks
Jan Meurs wou een beamer van mij kopen.
Het feit dat hij nog maar 1dag op MP stond wekte argwaan bij mij.
Dus heb ik hem even gegoogeld.
En mijn argwaan werd bevestigd.
Een oplichter helaas......... (Bijlage)
28-12-2019 - Paul van der Marel
Ik lees allemaal stuk voor stuk bekende verhalen. Heb dezelfde ervaringen, ingeleid door het vreemde gevoel dat de vraagprijs meteen akkoord was. Betaalverzoek werd niet geaccepteerd (terwijl ik als gebaar de transactiekosten al had afgetrokken), moest nu m’n ING nummer hebben. OK, en toen een afbeelding van zijn pas en verzoek om mijn pas naast de goederen. Hmmm, toch maar gedaan, en toen weer een verzoek om m’n geboortedatum, “moest van z’n boekhouder”. Toen was ik er klaar mee, tegenreactie of hij dat zelf wel eens meegemaakt had? En dat ik ‘m wel een factuur van mijn bedrijf kon sturen, met dan wel BTW erbij.
En toen werd het stil, na nog een WhatsApp berichtje dat de overboeking klaar stond. Zaak gerapporteerd aan Marktplaats, doei.
28-12-2019 - Johan
Dit soort gasten zou men moeten kunnen treffen en al hun tanden uit de bek slaan. MARKTPLAATS moet registratie ook veranderen gaan. Ze doen er ook te weinig aan. Dit moet anders. Zo'n gast maak steeds nieuwe account aan en gaat door.
28-12-2019 - Paul van der Marel
Inderdaad Johan (28/12)!
Heb toch maar even ING gebeld. Die waren blij met m’n melding. Krijg meteen een nieuwe pas, met een noeuw volgnummer. Want, met m’n (niet gegeven) geboortedatum kan iemand gewoon bij de ING een betalingsverzoek manipuleren!!
28-12-2019 - Jan Klerks
zojuist via Watsapp contact gehad met ene Jan Meurs uit Vlissingen Paul Krugerstraat 408. Vroeg naar mijn rekeningnummer nadat hij zonder verdere discussie akkoord ging met mijn vraagprijs. Vertrouwde het niet, daarom even gegoogeld en meteen deze website gevonden, waarna ik het contact verbroken heb.
28-12-2019 - ed van veen
Door mijn eigen schuld heeft deze vuile oplichter geld van mijn rekening kunnen afhouden.Ik ben met vrienden op zoek naar deze vuile oplichter als we hem vinden is hij nog niet jarig of hij het overleef is aan hem.Ik heb mijn les nnu geleerd En inderdaad Marktplaats is even schuld hieraan
28-12-2019 - Alfred
Hij probeert mij nu ook op te lichten. Mijn foto van mijn pas is niet duidelijk genoeg.
Nummer dat hij nu gebruikt: +31622186362 met de naam Meursje.
Zelfde adresgegevens in Vlissingen.
28-12-2019 - soraya
Precies dezelfde hr Jan Meurs heeft mij dezelfde vraag gesteld die hij bij de bovenstaande mensen [vanaf 20 dec actief] ook heeft gesteld Een foto van Pasje zodat hij het bedrag aan de juiste persoon zou overmaken .
ik heb hem een betaalverzoek via marktplaats gestuurd en [natuurlijk] niets meer gehoord.
Ook weer marktplaats op de hoogte gebracht [ die hebben inmiddels een dagtaak aan het verwijderen van deze oplichter] denk dat het nu moeilijker zoeken wordt omdat hij dit maal het bod via berichten doorgeeft en dus niet op de advertentie zelf.
28-12-2019 - opgelicht
Het vervelende is natuurlijk dat hij/zij/het nu de naam van J Meurs gebruikt en volgende keer die van iemand anders die een kopie van zijn pas heeft opgestuurd. Het is Marktplaats die hier iets aan moet doen, verificatie, IP adressen checken, een popup als je berichten gaat beantwoorden, noem het maar op. . Verzin het zelf Marktplaats, want zo is blijft dit een vrijplaats voor criminelen. Misschien kunnen ze nog wat van moederbedrijf eBay leren... Maar ook ING heeft met deze QR code het natuurlijk wel erg gemakkelijk gemaakt om de boel te flessen...
28-12-2019 - M de Vries
Hier precies het zelfde verhaal. Ik bied een beamer aan op Marktplaats. Jan Meurs uit Vlissingen gaat akkoord. stuurt mij het adres (Paul Krugerstraat 408 Vlissingen) Hij vraagt om bank en telefoon nummer. Dit heb ik heb gegeven. Maar omdat ik een RABO nummer heb, blijft het vervolgens stil..
Uur later een mail van Marktplaats, dat de persoon geblokkeerd is. En zodoende kom ik op deze site.
Mensen pas op!. accepteer alleen contant geld bij afhalen en geef alleen, maar dan ook alleen het rekening nummer en t.a.v. naam in geval van versturen. Als een koper meer gegevens nodig heeft, gelijk afkappen en melding maken. Ze schermen vaak met zakelijke rekening, boekhouding bla bla. maar dat is onzin!
28-12-2019 - Jamie
Bedankt voor het plaatsen van deze reacties! (Bijlage)
28-12-2019 - opgelicht
Ik heb na een week en 3 meldingen nog steeds geen reactie van Marktplaats over JMEURSJ....Is ook lijkt het nog steeds 'actief', volgens MP al 8 dagen
28-12-2019 - Jan
J.meurs heeft weer interesse getoond op een advertentie van ons. Heb gelijk nee geantwoord.
Hij blijft dus doorgaan.
Wie of wat kan hem stoppen?
Zo verlies je alle vertrouwen in mp en erger nog in Mensen
28-12-2019 - Kim
Persoon heeft vandaag bij mij hetzelfde geprobeerd via Marktplaats, na versturen betaalverzoek bleef het stil. Inmiddels actief onder de naam HEnk met adres;

Jan-Henk Meurs
Paul Krugerstraat 408
4381WV te Vlissingen
28-12-2019 - Frans Maters
Had 'm vanmorgen ook aan de veter. Was pas één uur lid van marktplaats en wou een FM ontvanger kopen. Prijs overeengekomen en banknummer door gespeeld en kreeg zijn adres uit Vlissingen. Vervolgens vroeg die om te bellen via 06 numer. Ik zei dat ik die niet heb, wel een gewone telefoon en dat staat bij de ad. Toen vroeg die om een foto van de bankpas met de ontvanger op achtergrond als bewijs dat alles in orde was. Ik heb een kaartje van de ING op banpasformaat maar is geen pas gefotografeerd.. De pas was onleesbaar melde die. Hij stuurde de foto van de bekende pas van J. Meurs als voorbeeld. Ik heb aangeboden de ontvanger op te sturen en achteraf te betalen. Daar ging die niet op in en bleef volhouden om de foto van mijn bankpas. Heb 'm een tijd zo aan de praat gehouden over defect camera en geen scherpe foto en bellen naar helpdesk bank. Toen was het internet gesprek snel afgelopen en heb ik 'm aangegeven bij marktplaats. Account geblokkeerd en alle gesprekken verwijderd. Had het natuurlijk gelijk al door maar het was een leuk spelletje zo.
28-12-2019 - Desiree
Wij zijn ook benaderd door deze meneer.
Hij ging gelijk akkoord met onze vraagprijs ( bleu dat speler ) en stuurde zijn adres en de vraag bank rekening en telefoon nummer.
Ik vertrouwde het al niet want nog nooit had iemand om een telefoon nummer gevraagd.
Omdat ik altijd de bank rekening van mijn vriend door geef had ik ook zii n telefoon nummer gegeven .
Mijn vriend kreeg midden in de nacht een berichtje of hij een foto van zijn bankpas wou sturen met de speler op de achtergrond.
Ik zei niet doen , klopt niet .
Dus mijn vriend stuurde een foto Van de speler met een geschreven brief er bij voor J. Meurs .
Wij hadden wel een foto gekregen van bankpas.
Mijn vriend zei ik vertrouw het niet om mijn bankpas door te sturen dus je moet het hier mee doen.

Niks weer van hem gehoord , wel was zijn watsapp opeens van zakelijk naar privé gegaan .

Ook viel het mijn vriend op dat hij telkens online was.
Of net online was geweest.

Wij hebben hem geblokkeerd en ben blij dat we het gelijk niet vertrouwde.
29-12-2019 - Trustpilot
Marktplaats zelf pleegt uiteraard geen fraude, maar faciliteert dit soort zwendel wel voor een groot deel.
Wat mij betreft hebben ze hun zaken niet op orde. Zij hebben wel degelijk een zorgplicht. Anders kunnen ze maar beter verhuizen naar het darkweb
Kijk maar eens op trustpilot en zoek daar naar marktplaats voor de reacties over zwendel.
Je kunt er overigens ook zelf je mening uiten.
29-12-2019 - Paul van der Marel
Na mijn bovenstaande ervaring heb ik MP meteen op de hoogte gesteld, dat ik poging tot fraude vermoedde. Dezelfde middag nog reactie dat ze zijn account hebben opgeheven.
Ze acteren dus wel, maar zouden hun security voor de gebruikers eens goed tegen het licht moeten houden.
29-12-2019 - Eddy
Vandaag ook zelfde ervaring met oplichter Jan Meurs uit Vlissingen. Vroeg ook om bankrekeningnummer en telefoonnummer.
Gelukkig eerst zijn naam gecontroleerd en meldingen via meldnu.nl gelezen. Blijkt ongeveer 2 uur actief op marktplaats onder naam JJMJJ heeft dus weer nieuw account aangemaakt!
29-12-2019 - Johan Baake
HERKEN bovenstaande. Deze Jan Meurs reageerde op mijn advertentie omdat ik een verrekijker te koop had. Nadat wij tot een akkoord waren gekomen wilde hij allerlei gegevens waaronder een foto van de bankpas (waarschijnlijk 3 of 4 cijferige code) en mijn geboortedatum, nadat ik hem een valse datum had opgegeven mailde hij terug dat dat verkeerd was. Bij mij ging een lampje branden dat het wel een met oplichterij te maken kon hebben. De vele reacties zzijn hier het bewijs van. Ik heb het adres gegoogled en kwam bij een leeg staand flat terecht.
29-12-2019 - Johan
Het is niet te geloven dat deze persoon zich zo veilig voelt en gewoon door kan gaan en mag gaan. Dat vind ik erg verontrustend. Totaal geen enkele veiligheid op dat platform. Veiligheid in dit land is schijnveiligheid. Wij moeten dit kenbaar gaan maken bij consumenten organisatie zoals Radar enz. Dit moet anders want dit tuig maakt zo heel veel slachtoffers.
29-12-2019 - Jan
Enkele dagen geleden heeft J.Meurs interesse getoond in een cameralens. Ging direct akkoord met de vraagprijs, gaf het inmiddels overbekende adres in Vlissingen al door en vroeg om mijn telefoonnummer. Omdat ik niet Whatsapp had hij aan mij geen geschikte klant en heb ik vervolgens niets meer gehoord. Overigens had hij van mij ook nooit gegevens/foto`s van mijn bankpas gekregen!
In het vervolg zal ik altijd aandringen op een betaalverzoek, dat verkleint het risico behoorlijk.
29-12-2019 - kamp
Op 28/12 ook ervaring met deze persoon. Vroeg ook mij om foto bankpas met het product dat ik te koop heb staan. Kreeg een pasje met cj meurs erop als voorbeeld. Vroeg ook om mijn mobiele nummer. Wilde graag appen en ja ik heb een oude nokia dus dat gaat niet. Ik heb aangegeven dat ik niet een foto ging maken van mijn bankpas te fraudegevoelig en daarna niets meer vernomen. Ook het adres in Vlissingen is aan mij doorgegeven. Ongelooflijk dat dit al dagen door kan gaan.
29-12-2019 - ed van veen
Ik ben vandaag op het politieburo geweest om aangifte te doen.Strek mij tot grote verbazing ze kunnen niks doen.Verdomme moeten wij dan het hef in eigen handen gaan nemen?
Waarvoor is er politie??
29-12-2019 - Sharon
Jan Meurs gaat inmiddels verder onder een marktplaats account "JJ". Ik ben vandaag door hem benaderd.
29-12-2019 - Xd
Nu bij mij net hetzelfde verhaal op Marktplaats als hierboven met account JJMM. Wilde mijn lens kopen voor de vraagprijs, maar dan moest ik mijn banknummer en telefoonnummer geven. Kent hij Google niet? Wat een sufferd ....
29-12-2019 - Opgelicht
Na 9 dagen en 4 emails van mij naar het marktplaats meldpunt, lijkt het er op da Marktplaats dan eindelijk een van de eerste accounts ‘JMEURSJ’ heeft verwijderd. Ach ze nemen hun tijd, kijken blijkbaar ook niet af en toe op dit forum. Ook niet even een berichtje of zo van ze ontvangen, Ik kom er zelf achter. Schandalig marktplaats!!!!!
Ik ga mijn account na vele vele jaren per direct opzeggen en wil niks meer met dit oplichers platform te maken hebben!
29-12-2019 - Fleur
Wauw, wat ben ik blij met jullie.
Ik kreeg gelukkig wel 'n reactie van mp via mail dat ik mogelijk met 'n fraudeur te maken heb. Maar hij is dus nog steeds actief op mp. Hoe is dit mogelijk? Je moet jezelf toch registreren incl mailadres REKNR plus overboeken v 1 eurocent? etc. Ik begrijp niet dat mp niet harder kan optreden. Er zit n smerig luchtje aan deze Jan MEURs! (Bijlage)
30-12-2019 - Cora
Bij mij probeerde hij het ook vandaag en helaas voor hem niet gelukt, ik vond het wat vreemd, hij ondertekende met J&K
30-12-2019 - Jan
Hier zojuist ook contact met ene Jan&Kell, met als adres Jan Meurs in Vlissingen. Ook nu weer na akkoord over de prijs gevraagd om een 06-nummer en rekeningnummer. Bedankt voor alle bovenstaande waarschuwingen !
30-12-2019 - pet
helaas ook bij mij een poging van j. meurs uit vlissingen. hij gebruikt mobielnummer.0611184411.

begint zoals hierboven beschreven, snel een deal, nu op een rieten maand, wil tel. nr. stuurt app met bankpas.

verder bij mij niet gekomen. nu maar overal gaan melden en blokkeren. bedankt aan de anderen die hebben gewaarschuwd. (Bijlage)
31-12-2019 - ed van veen
Ik kan niet begrijpen dat er niks wordt gedaan tegen deze hufter een vuile oplichter die echt achter de tralies moet belanden.Politie doet niks De banken doen niks.Deze oplichters kunnen ongestoort hun gang gaan.onbegrijpelijk
31-12-2019 - Marbre
Ed, er wordt wel iets gedaan, maar het systeem van Marktplaats maakt het mogelijk om heel snel steeds weer een nieuw account aan te maken.
Er is geen verificatie omdat ze de drempel zo laag mogelijk willen houden om in te stappen. Eenmaal binnen hebben serieuze aanbieders de mogelijkheid om zichzelf te laten verifiëren maar dat is op vrijwillige basis.
En zo kan dit dus eindeloos doorgaan, vooral ook omdat de oplichter zijn telefoonnummer steeds spooft (verbergt) achter een ander 9-cijferig nep nummer.
Dus alles wat niet buiten de betaalverzoeken van Marktplaats gaat is in principe verdacht. (Whatsapp, email, betaal-linkjes, 0.1 cent overboeken en ga zo maar door)
Het enige wat we daarnaast kunnen doen is de naam (of namen) van de oplichter verspreiden en zo goed mogelijk omschrijven wat zijn werkwijze is.
31-12-2019 - Jan
Gisteren ook een lens op MP verkocht aan J Meurs op het bekende adres aan de Paul Krugerstraat, althans ik zou m opsturen zo gauw het geld op de rekening staat, heb dus wel m'n rekeningnr doorgegeven. Tot op heden geen reactie dus even de naam j Meurs gegoogled, we weten wel genoeg.
01-01-2020 - WGC Moerland
De oplichter onderde naam "Meurs" is bij ook bezig geweest op 30 december onder J&K met telfnr 06 11184411.
Ik was druk en moest zelf weg dus even snel die verkoop afhandelen.
Wel even snel een aantal dommevragen beantwoord.
Nu ben ik 5000 eur lichter, het geld is in 3 minuten overgeboekt naar een niet traceerbare betaal automaat in Spanje en direct doorgesluisd.
Achteraf ongeloofelijk stom en met schaamrood op mijn kaken geef ik toe dat ik hierin getuind ben, geld wordt niet vergoed omdat ik gegevens afgegeven heb die niet afgegeven mogen worden.
Hij heeft een foto van mijn inmiddels geblokkeerde bankpas en zal nu mijn huisadres erbij zoeken om zijn frauduleuze praktijken voort te zetten.
Deze oplichter is nog steeds actief op het mobile nummer 06-11184411, Politie; traceer deze eikel en sluit hem op.
Marktplaats laat dit soort figuren niet toe op je site, eis ID gegevens bij aanmelding oid en controleer deze.
01-01-2020 - Marbre
Laat me raden.....je hebt een ING rekening?
Want de ING app is de enige app die het toelaat dat je met een QR code de app met alles erop en eraan (inclusief toegangscode!) direct kunt installeren op een andere telefoon.
Daarna wordt razendsnel de toegangscode gewijzigd en je kunt zelf niet meer inloggen.
En inderdaad, Marktplaats moet een verplichting maken van hun systeem van gecontroleerde verkopers in plaats van dat vrijblijvend te houden.
01-01-2020 - Maartje
Het telefoonnummer 06-11184411 is oorspronkelijk van mijn schoonmoeder. Deze J of H Meurs heeft haar ook geprobeerd op te lichten, dit is niet gelukt. Maar nu gebruikt hij haar telefoonnummer en probeer hij ook via zogenaamd mij. Schoonmoeder. Geld de familie los te peuteren. Inmiddels heeft mijn schoonmoeder haar telefoonnummer geblokkeerd weet niet of dat het probleem oplost. En politie ingelicht over de frauduleuze handelingen.
01-01-2020 - Coos
Vandaag ook bijna opgelicht door deze Meurs. Heeft mij ernstig bedreigd. Nu ik weet dat Marktplaats zo onveilig is zal ik er voorlopig geen gebruik meer van maken.
01-01-2020 - Frans Maters
Ik verkoop veel via marktplaats en dat gaat best goed. Als je een goed artikel levert en al 13 jaar op marktplaats zit dan lukt het wel. Uiteraard het ding pas inpakken en opsturen als het volledige bedrag op de giro staat. Betalen met gelijk oversteken via MP heeft weer het nadeel dat ze ze rekeningnummer niet zien. Ideaal voor bediegende verkopers. Laatst zocht ik een paar lenzen voor mijn discoprojectors. Kreeg gelijk twee bedriegers aan de broek die ze z.g. hadden. Toen ik om technische gegevens vroeg en een foto dropen ze af. Dure dingen kopen ben ik terughoudend in. Het account kan ook gestolen of verkocht zijn en lijkt het ook alsof ze al lang op MP zitten.
01-01-2020 - Martien
Zo te lezen wordt het een eindeloos verhaal met dezelfde modus operandi. Ik was gelukkig zo alert van geest en stelde hem wedervragen. Dit irriteerde deze Jan Meurs. Hij wilde een foto van mijn bankpas. Dit heb ik hem niet gegeven. Wel mijn betaalgegevens. Echter uiteraard geen betaling ontvangen. Dat dit kan. Marktplaats, kom op!!!!! Onderneem nou eens actie! Deze figuren zijn een plaag en uiteindelijk de ondergang van marktplaats. Het verknalt in ieder geval ieders plezier om in vertrouwen te handelen. Graag actie!!!! (Bijlage)
02-01-2020 - Barbara
1 januari heeft waarschijnlijk dezelfde persoon zich bij mij voorgedaan als koper. Nu onder de naam JHM., 1 dag actief op marktplaats.
Geeft adres van Jan Meurs in Vlissingen. Vraagt om banknummer en telnummer. Toen ik geen tel gaf, ging de "deal" niet door.
02-01-2020 - John JHM
Dat kunnen mijn initialen JHM zijn,ik hoop niet dat mijn achternaam binnenkort wordt misbruikt,let op aub.
02-01-2020 - Johan
Beste mensen, zoals reeds eerder gepost heeft hij mij ook proberen op te lichten. Maar was er snel bij en direct melding hier gemaakt onder John en/of Johan. Ik heb ook diverse x MP gevraagd of ze hier meer aandacht aan willen besteden voor systeem te veranderen van registratie. Maar ze wimpelen dit af. Zoeken excuus merk ik en doen weinig moeite denk ik. Ik heb ook melding gemaakt bij Radar en Kassa reeds. Misschien moeten jullie dit ook doen? MP doet er anders weinig mee. En ja, zo'n gast moet men de poten afslaan maar helaas. Die krijg je zo niet te pakken. En nee, Politie doet er ook niks aan, geen tijd, mankracht en waarschijnlijk ook geen zin in. Dus we moeten het zelf forceren. Dat kan alleen maar door meldingen te maken. Natuurlijk ook je breins gebruiken, want laten we eerlijk zijn. Hier is al zoveel voor gewaarschuwd, en toch trappen er nog mensen in? Succes en hopelijk pakt men dit stuk verdriet snel op. Wat ik helaas niet denk.
02-01-2020 - Marco
Net poging tot oplichting door JanHenk
Dankzij deze site dook zijn naam op.
Dank allemaal. (Bijlage)
02-01-2020 - Cory V
Idem hier, Marktplaats account "JWM", ondertekend met "Jan" en Whatsapp 0611184411.
Hij/zij gebruikt nog steeds bankpas van J Meurs (vandaag 15:26).
MP meldde per mail een vermoeden van fraude, en dat account en alle berichten verwijderd. (Berichten zie ik nu nog staan?)
Ondertussen had ik -dom!- al een foto van m'n bankpas verstuurd, met pasnummer en volgnummer doorstreept. Dat bericht heb ik meteen verwijderd, ik hoop dat ik nog op tijd was want "last seen" was voor dat ik die app stuurde.
Ik heb ook Whatsapp gemeld en geblokkeerd.

Allen bedankt voor de bevestiging en melding aan MP/ING/WA.
Ik moet hier maar eens vaker controleren...
02-01-2020 - opgelicht
Ik ben bang dat een ieder die een kopie van zijn/haar bankpas heeft verzonden naar deze oplichter(s) de volgende J.Meurs is...
Het is echt heel triest dat dit gebeurt en waarschijnlijk nog heel lang door gaat.
Oplichters zijn er altijd geweest en zullen ook niet verdwijnen.

Dat een plek als marktplaats het in deze tijd echter zo gemakkelijk maakt om dit soort fraude te faciliteren is nog veel triester, simpelweg onkunde en schandalig... Dit zou verboden moeten worden. Dit kan je in deze tijd als miljoenenbedrijf niet maken.

Marktplaats, de plek om.... te worden opgelicht?

Dit alles nog los van de commerciële praktijken van Marktplaats. Het zijn vnl. winkels die je in de de eerste zoekresultaten ziet. Vreemd dat de commercie zich met dit medium willen blijven verbinden...
02-01-2020 - Frans Maters
Waarom blokkeren ze zijn 06 nummer dan niet. Maar ja als je al ergen 7000 euro vangt en later nog eens 5000 dan kan je makkelijk een nieuwe SIM-chip kopen van een tientje. Kan je weer doorgaan.
02-01-2020 - opgelicht
spoofing Frank, dit kan eeuwig doorgaan...
03-01-2020 - ed van veen
Luister MARKTPLAATS DOET NIKS het lijkt wel of ze samenwerken met deze oplichters en de POLITIE doet al helemaal niks.
Klopt waarom zijn 06 nummer niet blokeren en waarom doet de ING bank niks.IK ben mijn geld ook kwijt.Als ik gvd wist waar die klootzak zich bevind dan ken ik mijn eigen niet.De beveiligsystemen hier in Nederland is gewoonweg hopeloos.
03-01-2020 - Martien
Ed, laat maar weten als jij weet wie deze “Jan” is. Ik ga graag met jou mee om verhaal te halen.
03-01-2020 - Johan
Mensen, MP doet weinig tot niks veranderen. Meldt dit bij consumentenbelangen zoals Radar ect. MP heeft schijt aan ons, en de Politie ook. Een theelichtje werpen naar de Gouden koets zit je vijf jaar vast. Mensen oplichten krijg je een bloemetje erbij.
04-01-2020 - Elly Molenaar
3 januari ben ik er ook ingetrapt. JM gaf mij ook zijn naam en adres in Vlissingen,daarom heb ik het vertrouwd. Ik heb de fluit opgestuurd naar het adres in Vlissingen. Naar het geld kan ik nu dus fluiten begrijp ik. Maar waar zou mijn blokfluit nu aangekomen zijn, bij hem?
04-01-2020 - ed van veen
Beste mensen de Politie doet er niks aan ze verdienen er niks mee,ze maken liever proces verbalen op voor het te hard rijden of verkeerd parkeren,Want daar zijn ze helden,maar om de burger bij te staan met deze vuile oplichter Ho maar daar maken ze hun handjes niet vuil aan
04-01-2020 - Elly Molenaar
Nou breekt m'n klomp: De verzonden fluit (naar Vlissingen) was daar onbestelbaar. Het adres was een huis wat te huur staat. Het pakket is keurig teruggestuurd door post NL. Ik heb de fluit dus weer terug en ben uiteindelijk alleen de verzendkosten kwijt.
Ik had geen foto waar dan ook van, naar JM gestuurd.
Voor mij loopt dit dus redelijk goed af.
06-01-2020 - Antonine
Ook contact gehad met dit individu. Wij gaven alleen ons vaste telefoonnummer waar hij naartoe kon bellen voor de bankgegevens. Daarna kwam er dringend bericht om toch vooral een mobielnummer want hij wilde een bevestiging via whatsapp. Even gegoogeld en de andere meldingen gelezen, dus zijn hele berichten verwijderd en niks meer gehoord. Wel van MP een melding geen zaken te zoen met deze JJ. Ik heb geen reden om aangifte te doen, maar heb het wel gemeld bij Alberto Stegeman.
29-01-2020 - Joop
logé ligt door we QR code
gebruikt de namen
JK
jjmm
mij
Jan m
jan Meurs
j Meurs
ejme
wim van de kerkhof
w van de kerkhof
wilma van de kerkhof
0611184411
+31622186362
+31599750842
herkend u iets in dit gedrag onder een andere naam of telefoon nummer dan is dit waarschijnlijk de zelfde persoon
spreekt met een marrokkaans accent
23-03-2020 - arie kempkes
gisteren ben ik benaderd door ene marcel uit vlissingen.
hij vroeg me de juist door hem verzonden betaling te accepteren middels het scannen van een qr code.
Afijn exact hetzelfde verhaal als hierboven zijn nummer is nu 0626589406.
wie stopt dit huftertje
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?