Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Avoliza.nl, Fraud scam oplichting


Gemelde gegevens (Fraud scam oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Fraud scam oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie op Facebook
Bedrijfsnaam:
Avoliza.nl
Naam:
Avoliza shop
Bedrag:
€ 39,99
Betaalmethode:
Bancontact

Omschrijving van de melding:

Ik zag een advertentie van Avoliza.nl shop op facebook vanavond en bestelde een jas voor 39.99€, betaald met bancontact app. Maar krijg geen bevestiging per email. Ik vrees dus dat dit een nepbedrijf is en mijn warm sleeve jas nooit gaat aankomen!
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn geld niet kwijt ben? Want ik zie dat ik blijkbaar niet de enige ben :-(


Deel deze melding

Reacties (10)


05-11-2019 - Monique
Door het plaatsen van een bestelling in deze online shop, gaat de klant uitsluitend een contract aan met Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. No. 70335, Street 7, F5, Gate 97, District 5, International Trade City, Yiwu, Zhejiang 322000, China.

5.4 De goederen worden binnen 2-120 dagen na ontvangst van de betaling verzonden.
De standaard levertijd is 20-30 werkdagen, in uitzonderlijke gevallen tot 16 weken, tenzij anders vermeld in de artikelomschrijving. De leverancier verzendt niet rechtstreeks. De bestelling wordt door de fabrikant verzonden zodra de volledige bestelling op voorraad is.

Ook grappig als u wilt terugsturen... onze post is wel wat duurder. Site mist kvk nummer, ik hoop dat u met Paypal heeft betaald en een geschil kunt openen.
08-11-2019 - Dick
Ook mijn vrouw is naief geweest. Zij heeft een jack besteld op avoliza.nl en €39,99 via ideal overgemaakt (zie bijlage) naar believe-shop.de De combinatie met dit bankrekeningnummer NL70RABO0115600000 is natuurlijk al vreemd. Na de website avoliza.nl even bekeken te hebben, was ‘t me meteen duidelijk dat er echt niets geleverd gaat worden. Op de site believe-shop.de vindt je een naam en een adres. Mogelijk is die persoon dus indirect ook slachtoffer van deze internetoplichting.
08-11-2019 - Dick
Het bankrekeningnummer NL70RABO0115600000 is een rekening van Mollie zelf, en wordt door verscheidene webshops gebruikt, zowel de bonafide alsook de malafide sites. Mollie zegt dat ze daar zelf geen onderscheid in kunnen maken, m.a.w. géén actief beleid tegen frauduleuze sites voeren.
11-11-2019 - Tineke
Ik heb er al meer besteld. Het duurt gewoon wat langer, maar heb alles wat ik besteld heb wél gekregen!
11-11-2019 - Tineke
Nog even een ps.je:

Ik hoop wel voor je dat het past, retour adres is in China. Terwijl de site een .NL is. Heb j=het ook besteld via Avoliza.nl Een pakje van 2 kilo kost "maar" € 24.30 verzenden.
Dat riekt wel naar afzetterij. Ik moet voor het eerst wat terugsturen en dít was me nog niet eerder opgevallen.
13-11-2019 - Anneke bakkum
Heb ook 39.99 betaald
Geld ook kwijt
Wat een oplichters
Via mollie voldaan
Weet niet hoe iken of t terug kan storten
13-11-2019 - Dick
Ik kreeg uiteindelijk op 11/11 €39,99 teruggestort op mijn rekening, omdat ik mailtjes had verstuurd naar believe-shop.de dat ik de bestelling wilde annuleren en ik mijn geld terugeiste. Tot mijn verbazing wordt vandaag 13/11 door DHL ook nog eens de oorspronkelijk bestelde Sleeve afgeleverd, slechts zo’n 2 weken na de bestelling eind oktober.
14-11-2019 - Nienke
Ook ik heb hier een bestelling gedaan en kreeg mijn schoenen wel geleverd. Helaas passen ze niet, dus wil ik nu proberen ze te retourneren. Tot op heden nog geen reactie van hoe dat kan. Ben dus bang dat ik wel schoenen gekregen heb, maar er niet meer vanaf kom...
14-11-2019 - Susanna
Ook ik heb een warme sleeve jas gekocht. Wel gehad uiteindelijk maar als ik hem voor €10,- had zien hangen in de winkel dan had ik hem niet gekocht. Hij is heel licht van gewicht. Zitten geen knopen aan. Het is eigenlijk een vodje. Het pakketje was geheel ingeseald. Niet groter dan 25x25 cm. Het lijkt in de advertentie op een echte dikke zware winterjas. Alles behalve dit.
18-11-2019 - Saskia
Ik heb laarsjes besteld voor €39,99. Wel gekregen maar 3 maten kleiner. Kan ze alleen op eigen kosten retour sturen naar China. Ik reageerde net op hun site daar vroeg iemand of het betrouwbaar was. Mijn reactie werd meteen verwijderd. Volgens mij zijn dit regelrechte
Oplichters.
Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?